Sarpele Boa de pamant din Pacific (Candoia carinata carinata) face parte din familia Boidae si traieste in regiunile din sud-estul Asiei, in Insulele Solomon si Noua Guinee.

Are corpul subtire, acoperit de solzi mici si desi, poate ajunge la o lungime de 70-100 cm. Coloritul sau poate fi maroniu sau cenusiu, mai sus de cloaca prezinta o pata alba. Capul este scurt si destul de mare, iar coada este lunga si subtire, cu rol de prindere de crengile copacilor.

Este o specie arboricola, nocturna, iar hrana sa consta din mici mamifere, mai ales rozatoare, din pasari, soparle si broaste.

In Indonezia, Insulele Solomon si Papua-Noua Guinee traieste o specie asemanatoare cu aceasta, care face parte din aceeasi familie Boidae, cunoscuta sub denumirea stiintifica de Candoia carinata paulsoni. Acest sarpe boa are corpul mai robust, acoperit de asemenea cu solzi mici si rezistenti, iar coloritul este diferit fata de specia de mai sus, variaza de la rosu, la maroniu, cenusiu si alb, formand un desen geometric interesant.

Boa de pământ din Pacific

Poate ajunge la lungimea de 60-70 cm, in cazuri exceptionale si la 100 cm. Poate fi intalnit atat in padurile tropicale, la altitudini de pana la 1500 m, cat si in apropierea asezarilor umane.

Duce un mod de viata predominant terestru, are capacitatea de a se catara cu usurinta in copaci, obisnuieste sa vaneze in special noaptea diferite mamifere mici, broaste si soparle.

Reproducerea la aceste specii este ovovivipara, femelele se reproduc prin oua, embrioanele dezvoltandu-se in organismul matern. Numarul de pui este destul de mic comparativ cu cel al altor specii de serpi boa.

Ambele specii fac parte din ordinul Squamata si nu sunt in pericol de disparitie.

Video – Sarpele Candoia carinata paulsoni:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.