Stadionul Iuliu Bodola a fost construit în 1924 și găzduiește meciurile echipei FC Bihor. Tot pe această arenă, în sezonul 1948-1949, echipa fanion a Bihorului – pe acea vreme numită ICO – câștiga unicul titlu de Campioană a României. În 27 noiembrie 2008, Stadionul Municipal, a fost botezat după fosta glorie a fotbalului românesc, Iuliu Bodola.

terenul-de-la-stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor.jpg

Capacitatea stadionului era de 22.500 locuri înainte de a fi montate scaunele, care vor duce la o scădere a acesteia. Estimativ, capacitatea stadionului după montarea scaunelor va fi de aproximativ 18000 locuri. Momentan, stadionul are o capacitate de aproximativ 11.000 de locuri pe scaune, 80 la tribuna oficială, 756 la tribuna zero, 3027 la tribuna I, 2904 la peluza I, 2900 la peluza II și 1400 în cele două colțuri. La tribuna II, momentan, accesul spectatorilor este interzis din cauza vechimii și urmează, cel mai probabil, să fie demolată.

tribune-stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor.jpg

Unul dintre cele mai importante meciuri disputate pe acest stadion a fost amicalul dintre România și Israel (0-0) în 1984, meci la care au asistat 30.000 de spectatori.

Citește și:  Biserica Romano - Catolică din Săcueni : Obiective turistice Bihor

imagine-cu-tribune-stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor.jpg

Stadionul Iuliu Bodola este un stadion de tip britanic – doar pentru fotbal, fără pistă de atletism. Tribunele ajung foarte aproape de gazon, lucru care creează o presiune foarte mare asupra jucătorilor.

intrarea-in-stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor.jpg
vedere-pe-lungime-stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor.jpg
gazon-si-tribuna-stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor.jpg
stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor.jpg
stadionul-iuliu-bodola-din-oradea-judetul-bihor-privit-din-exterior.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.