Stadionul Wrigley Field, aflat in Chicago, Statele Unite ale Americii, traseaza istoria baseballului, chiar daca este unul dintre cele mai mici parcuri de baseball din tara. De fapt, acest teren, raportat la standardele actuale, este important mai degraba datorita istoriei din spatele sau, precum si jucatorilor celebri care au jucat aici.
Situat in zona rezidentiala Lakeview, cunoscuta si drept Wrigleyville, stadionul de baseball este unul dintre cele mai apreciate din Statele Unite, fiind un punct important de interes pentru majoritatea celor care iubesc acest sport popular. Wrigley Field a fost amenajat in anul 1914, de catre Zachary Taylor Davis, acesta lucrand impreuna cu Frank Lloyd Wright si Louis Soullivan.
La inceput, stadionul de baseball a fost gandit pentru echipa de baseball Chicago Wales din Liga federala, in aceasta perioada incipienta, fiind cunoscut drept Weeghman Park, denumire data dupa numele lui Charles Weeghman, cel care detinea echipa la momentul respectiv. Mai apoi, in anul 1915, Liga federala incepuse sa traverseze o perioada deloc fructuoasa, aceasta culminand, in cele din urma, cu falimentul, drept pentru care Weeghman, alaturi de alti noua investitori, printre care se numara si William Wrigley Jr. au decis sa cumpere clubul Chicago Cubs. Si abia incepand cu anul 1920, familia Wriglea avea sa detina clubul Cubs in totalitate, motiv pentru care, de altfel, s-a decis rebotezarea stadionului in Cubs Park.
Insa dupa sase ani, iarasi, numele terenului de baseball este schimbat in Wrigley Field. De-a lungul existentei sale, stadionului de baseball din Chicago i s-au adus nenumarate schimbari, suprafata si numarul locurilor fiind constant marite, numai ca cele mai mari modificari i s-au adus abia in 1937, anul in care trezorierul clubului Cubs, Bill Veeck, avea sa fie vedeta unui moment istoric pentru acea perioada, si anume sa planteze o iedera pe ziul exterior al stadionului Wrigley Field. Iar important de mentionat este faptul ca, avand in vedere ca iedera acopera in intregime zidul, arbitrii acorda o „dubla”, in cazu in care o minge ajunge in iedera si nu mai poate fi gasita.
Tot Bill Veeck este cel care avea sa inalte si tabela manuala de marcaj din afara terenului, intrucat era tot timpul lovita de cate o minge. Din acel moment, nu a mai fost niciodata lovita. Stadionul Wrigley Field este important tocmai prin istoria baseballului, prin momentele pretioase care au devenit antologice pentru unul dintre cele mai populare sporturi din Statele Unite, mai ales ca se spune ca aici isi are radacinile bogata traditie a baseballului. Inainte de orice meci, se intoneaza cantecul Take Me Out to the Ballgame – Du-ma la meci, precum si imnul national.