Poziţionată în partea vestică a Marii Britanii, Ţara Galilor este una dintre cele patru diviziuni ce formează Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Cu o populaţie de aproape trei milioane de locuitori, ţara acordă o egală atenţie limbilor engleză şi galeză, ambele fiind oficiale.
Climatul maritim al micii naţiuni britanice este datorat în mare măsură locaţiei nordice, făcând din Ţara Galilor una dintre cele mai umede ţări ale Europei. Cunoscută pentru topografia ei montană, în special în părţile nordice şi centrale, Ţara Galilor dispune de peste şapte sute de kilometri de coastă, incluzând insulele din largul mării. Cu această bogăţie istorică şi culturală la dispoziţie, precum şi ineditele frumuseţi naturale, această ţara prietenoasă are cu siguranţă foarte multe lucruri de oferit.
Ţara Galilor a fost locuită de zeci de mii de ani, iar această lungă istorie este evidentă în abundenţa de situri arheologice importante, răspândite de-a lungul ţării. Cultura galeză este unică, cu propria muzică, propriile obiceiuri şi tradiţii. Vizitatorii pot învăţa mai multe despre aceasta societate distinctă în numărul mare de muzee, incluzând Muzeul de Istorie Naţională Saint Fagan şi Muzeul Naţional al Cărbunelui. Ca o mărturie a literaturii galeze, regiunea sud-vestică a ţării este gazda casei memoriale a poetului Dylan Thomas.
Ţara Galilor este gazdă a numeroaselor linii feroviare precum Great Little Trains. Aceste linii de cale ferată sunt menite să dubleze modalitățile de transport, dar sunt şi atracţii turistice veritabile. Calea ferată Snowdon Mountain este probabil cea mai bine cunoscută dintre acestea. Leagă satul Llanberis de Snowdon, cel mai înalt vârf montan din Ţara Galilor. Aici, oameni nu doar pot experimenta panoramele extraordinare, dar pot şi vizita, pe traseu, centrul de vizitatori Hafod Eryri, ce cuprinde o cafenea, un magazin şi un hub educaţional.
O altă linie istorică este calea ferată Ffestiniog, situată în principal pe teritoriul parcului naţional Snowdonia. Iniţial bazându-se pe gravitate şi caii putere, calea ferată pleca din Porthamdog spre localitatea Blaenau Ffestiniog şi aducea călătorii printr-un peisaj montan extraordinar. Datorită numeroaselor insule din larg, transportul pe mare a fost folosit frecvent mai ales în trecut. Totodată, ea este gazda unui număr mare de faruri pe care navigatorii le foloseau în vechime ca puncte de referinţă, câteva dintre ele putând fi văzute şi acum pe coasta Anglesey.
Unul dintre cele mai impresionante este South Stack, situat pe insula cu acelaşi nume. Mai poate fi menționat şi farul Skerries, în jurul căruia se pot observa mai multe epave şi locul de înmulţire a numeroase specii de păsări marine. Intrarea în strâmtoarea Menai este marcata de farul insulei Llanddwyn, găsit pe o insulă din largul aceleiaşi coaste Anglesey.
Flora acestei mici naţiuni este bine conservată în Grădina Botanică Naţională – National Botanic Garden – care cuprinde cea mai largă seră cu un singur interval din lume, precum şi un centru de cercetare şi conservare. Siturile arheologice bine păstrate, calea ferată străveche şi farurile de o importanţă istorică sunt câteva dintre cele mai populare atracţii pe care le oferă Ţara Galilor.