Arta a reprezentat inca din cele mai vechi timpuri unul dintre subiectele cele mai importante de studiu. In prezent, persoanele cu puternice inclinatii artistice nu ar trebui sa ezite sa isi urmeze pasiunea si dorinta de a aprofunda in acest domeniu atat de complex si ar trebui sa se orienteze catre o facultate de arta. In randurile care urmeaza vom incerca sa trasam un top 10 facultati de arta din lumea intreaga.

Universitatea din Sydney, Foto: globeimages.net
Universitatea din Sydney, Foto: globeimages.net

1. Una dintre cele mai importante facultati de arta din lume se gaseste in cadrul Universitatii din Sydney. Universitatea din Sydney a fost infiintata in anul 1850 si urmeaza traditia invatamantului dezvoltata si promovata de universitati de renume precum Cambridge si Oxford, bineinteles intr-o maniera cu totul si cu totul originala. Facultatea de Arta a Universitatii din Sydney este una dintre cele mai apreciate din lume. Pentru a absolvi cu diploma de licenta aceasta facultate este necesara acumularea a 72 de credite precum si sustinerea unui amplu proiect. De asemenea, facultatea pune la dispozitia celor care doresc sa isi dezvolte cariera artistica si studii de masterat si doctorat. Mai mult decat atat, universitatea pune la dispozitia cursantilor mai multe programe de cercetare in domeniul artistic, printre care se numara Centrul de Arta si Arheologie Asiatica, Centrul de Studii Celtice sau Centrul de Studii Medievale.

Universitatea Harvard, Foto: libcom.org
Universitatea Harvard, Foto: libcom.org

2. Facultatea de Arta din cadrul Universitatii Harvard ocupa locul doi in topul celor mai importante facultati de arta din lume. In anul 2009, Facultatea de Istoria Artei si Arhitecturii din cadrul acestei Universitati a fost recunoscuta drept cea mai buna din lume. Pe langa amplele cursuri de istorie a artei, facultatea colaboreaza cu importante muzee de arta in cadrul carora cursantii isi pot aprofunda studiile.

Universitatea Kyoto, Foto: chuansongme.com
Universitatea Kyoto, Foto: chuansongme.com

3. Universitatea Kyoto, infiintata in partea de sud a Japoniei in anul 1869, detine, de asemenea, una dintre cele mai importante facultati de arta din lume. Cursurile sunt sustinute de catre membri importanti ai Academiei de Arta Japoneza, iar studentii au posibilitatea de a pune in aplicare informatiile dobandite datorita colaborarii cu Muzeul National de Arta Kyoto, dar si in cadrul numeroaselor centre de cercetare.

Universitatea Stanford, Foto: originaltop10.wordpress.com
Universitatea Stanford, Foto: originaltop10.wordpress.com

4. Departamentul de Arta si Istoria Artei din cadrul Universitatii Stanford din Statele Unite ale Americii se claseaza in topul celor mai bune facultati de arta din lume, avand in vedere ca departamentul este structurat in 22 de facultati de arta, structurarea realizandu-se in functie de domeniile de studiu, de la istoria artei pana la studiul artei cinematografice. Spre deosebire de alte universitati, Universitatea Stanford, prin varietatea facultatilor de arta, permite studentilor sa isi aleaga exact domeniul pe care doresc sa il aprofundeze.

Citește și:  Pictorul Diego Velasquez, un reprezentant al barocului
Universitatea Oxford, Foto: originaltop10.wordpress.com
Universitatea Oxford, Foto: originaltop10.wordpress.com

5. Universitatea Oxford nu se lasa mai prejos atunci cand vine vorba despre Facultatea de Arta. Metodele de predare si invatare aplicate in cadrul Facultatii de Arta permit studentilor sa devina artisti adevarati avand in vedere ca accentul este pus foarte mult pe practica dar si pe student, pe dezvoltarea creativitatii si imaginatiei acestuia. In timpul celor trei ani de studiu, elevii vor invata si vor pune in practica informatiile dobandite in ample studiouri de creatie. Mai mult decat atat, profesorii sunt cei care ii ajuta pe elevi sa isi dezvolte abilitatile si, nu in ultimul rand, sa isi dezvolte cariera artistica.

Universitatea Yale, Foto: tendenarium.com
Universitatea Yale, Foto: tendenarium.com

6. Facultatea de Arta din cadrul Universitatii Yale pune foarte mult accentul pe cercetare, fapt pentru care colaborarea cu galeriile de arta si muzeele aferente joaca un rol foarte important in cadrul procesului de predare-invatare. Facultatea de Arta din cadrul renumitei universitati are rolul de a-i forma pe tinerii artisti si de a le oferi cantitatea necesara de informatie pentru a dezvolta o cariera in acest domeniu.

Universitatea Humboldt, Foto: yyzandbeyond.wordpress.com
Universitatea Humboldt, Foto: yyzandbeyond.wordpress.com

7. Facultatea de Arte si Stiinte Umane din cadrul Universitatii Humboldt din Berlin este, de asemenea, una dintre cele mai bune facultati de arta din lumea intreaga. Pe langa studierea ampla a istoriei artelor, elevii vor putea pune in aplicare informatii dobandite in cadrul muzeelor si galeriilor de arta aferente.

Univeristatea Manchester, Foto: abdilsani.wordpress.com
Univeristatea Manchester, Foto: abdilsani.wordpress.com

8. Si in cadrul Universitatii Manchester, Facultatea de Arta este foarte bine dezvoltata si ofera un program de studiu foarte interesant. Facultatea de Arta din cadrul acestei universitati este una dintre cele mai importante din lume si cea mai importanta din Marea Britanie, avand o istorie cat se poate de interesanta. Studentii au posibilitatea de a invata intr-un mediu specific care este menit sa le dezvolte creativitatea si imaginatia, avand in vedere ca accentul este pus pe experimentarea creativa.

Universitatea Auckland, Foto: aaa-online.org.uk
Universitatea Auckland, Foto: aaa-online.org.uk

9. Facultatea de Arta din cadrul Universitatii Auckland, Noua Zeelanda, este si ea foarte dezvoltata si recunoscuta drept una dintre cele mai importante facultati de arta din lume. Pe langa cursurile foarte bine structurate sustinute de catre cei mai buni profesori, studentii au posibilitatea de a se dezvolta intr-un mod cat se poate de creativ. Dupa absolvire, studiile pot fi continuate si bineinteles aprofundate in cadrul programelor de masterat sau doctorat.

Universitatea din Toronto, Foto: afb2011.wordpress.com
Universitatea din Toronto, Foto: afb2011.wordpress.com

10. Universitatea din Toronto detine una dintre cele mai importante facultati de arta din lume, oferind atat programe de licenta, cat si programe de masterat si doctorat. Elevii au posibilitatea de a studia intr-un mediu profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.