Se găsește în Poiana Ţapului, într-un decor natural de vis, întrecut doar de farmecul construcției în stil interbelic. La origine, clădirea vilei Leonida a fost proprietatea privată a generalului Paul Leonida și a familiei sale în timpul perioadei dintre cele două războaie mondiale. Vila Leonida se găsește în vecinătatea pârtiei de schi Kalinderu și în apropierea faimosului castel Peleș.

Este încadrată categoriei de 4 stele și oferă cazare în 11 camere unde amestecul de lux și confort introduce pe turiști într-o atmosferă de totală destindere și voie bună. Camerele oferă cazare în categorii de camere duble standard, camere duble superioare și suite.

Camerele duble standard ale vilei Leonida din Bușteni au suprafețe de 16 metri pătrați fiecare și decoruri personalizate. Sunt camere spațioase și pline de lumină naturală, cu mobilier modern și accesorii boierești. Paturile sunt matrimoniale, foarte mari, străjuite de noptiere. Sunt prevăzute cu spațiu de lucru sub formă de birou cu scaun sau masă de cinat cu scaune, dulap de haine și comodă tv care adăpostește frigiderul. Decorul este plin de eleganță și bun gust, în combinații clasice de alb și albastru cu detalii aurii, alb si verde, alb și galben cu portocaliu. Pernuțele, cuverturile de pat și draperiile sunt în deplină armonie unele cu altele, asigurându-se o atmosferă tihnită și foarte plăcută. Băile camerelor duble standard ale vilei Leonida din Bușteni sunt foarte mari și amenajate în stil ultramodern, cu mobilier de cea mai bună calitate. Se pun la dispoziția clienților chiuvetă, cabină de duș și vas de toaletă. Aerisirea se face prin fereastră. Decorul este pe cât de modern, pe atât de rafinat în combinații de crem și mov sau crem și maro închis.

Vila Leonida oferă cazare și în cadrul camerelor duble superioare, acestea având suprafețe de 20 de metri pătrați. Paturile sunt tot în variantă matrimonială, pentru cupluri, de dimensiuni foarte mari. Restul mobilei conține noptiere, dulap mare de haine, zonă de relaxare compusă din masă cu scaune, comodă tv cu spațiu pentru frigider. Decorul este realizat cu aceeași grijă la detalii și în combinații luminoase, cu accent pe nuanțele de verde și galben. Băile sunt spațioase și dotate cu cadă de duș modernă, chiuvetă și vas de toaletă. Au aerisire naturală, prin ferestre.

Cele mai impresionante spații de închiriat în cadrul vilei Leonida sunt însă suitele.

Suitele Junior dispun de suprafețe de 28 de metri pătrați și se compun din zonă de dormit și zonă de relaxare, separate prin ușă. Decorul este plin de fast, cu podea de marmură, ușă de lemn de stejar, și mobilier ce îmbină lemnul cu tapițeria din piele. Dormitorul este matrimonial, cu pat pentru cupluri și are în dotare tot ce îi trebuie – noptiere, masă cu scaune, comodă tv, dulap de haine. Camera de zi se compune din canapea așezată în fața comodei pentru televizor. Canapeaua nu este extensibilă, astfel că suitele junior nu pot acomoda mai mult de 2 persoane. Baia suitei junior este prevăzută cu cadă de duș modernă, rotundă.

Citește și:  Monumentul Eroilor din Bălcești: paza veșnică a memoriei

Cele mai mari sunt suitele senior ale vilei Leonida din Bușteni, cu suprafețe de 34 de metri pătrați fiecare, în componența cărora intră un dormitor și o cameră de zi, complet separate. Dormitorul este matrimonial și dispune de tot mobilierul necesar – comodă de televizor, dulap de haine și masă cu scaune. Camera de zi este spațioasă, plină de lumină și prevăzută cu un set de fotolii și canapea extensibilă, poziționate în jurul unei măsuțe de cafea. Camera de zi are propriul televizor. Decorul impresionează prin eleganța mobilierului, drăgălășenia accesoriilor și un element cu totul aparte: o sobă placată cu faianță colorată.

În camere și suite, clienții vilei Leonida din Bușteni au la dispoziție facilități de cea mai bună calitate: aparate de aer condiționat, internet wireless, televizor cu ecran plat și canale tv prin cablu, frigider cu minibar. Se oferă articole cosmetice gratuite și prosoape curate. Băile dispun de uscătoare de păr.

Atât în intimitatea camerelor cât și pe coridoarele și în spațiile publice ale vilei Leonida, atmosfera este extrem de rafinată, lăsând impresia unui conac de nobili. Parterul construcției este îmbrăcat în piatră de râu, iar stâlpii de rezistență au forma coloanelor grecești. Balustrada scării interioare este realizată din lemn de stejar, cu sculpturi ornamentale.

Micul dejun este inclus în prețul camerelor vilei Leonida și se servește sub formă de bufet suedez în cadrul restaurantului de prestigiu, numit La Cerdac. Bucătăria are specific românesc, dar se prepară și meniuri internaționale. Cele mai apreciate sunt felurile gătite după rețete de epocă interbelică. La Cerdac oferă clienților vilei Leonida din Bușteni o colecție de vinuri nobile și vechi. Restaurantul se continuă cu o verandă acoperită, mobilată foarte modern, și cu o priveliște copleșitoare asupra masivului Caraiman.

Cei care au trecut pragul vilei Leonida au fost impresionați de decorul sublim. S-au plâns însă de lipsa parcării.

vila-leonida-busteni.jpg
vila-leonida-busteni-2.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.