Pe numele sau adevarat “Biserica colegială a Sfântului Petru”, Westminster Abbey este cea mai cunoscuta biserica, dar si unul dintre cele mai atractive puncte turistice ale Londrei, fiind vizitat de fiecare turist care ajunge pe taram englezesc. Istoria bisericii incepe prin anul 1050, pe vremea regelui Edward Confesorul, care decide sa ridice o biserica, parte din constructia realizata atunci, ramanand foarte putin pana in zilele noastre. Biserica a fost reconstruita in stil gotic de catre Henric al III-lea intre anii 1245-1272. Asa a inceput constructia initiala a bisericii, deoarece, in timp, s-au mai construit parti pana a ajuns la forma din prezent. Dupa constructia din 1272, a urmat capela lui Henry al VII-lea intre 1503 si 1512, si apoi tocmai in anul 1745, au fost adaugate cele doua Turnuri ce dau spre Frontul de Vest, in timp ce ultima parte a bisericii s-a finalizat abia in secoul XIX.

Westminster Abbey1

Ea este cunoscuta ca locul traditional de incoronare, dar si de inmormantare pentru regii si reginele britanice si desi o numim manastirea, ea este locul de rugaciune pentru familia regala, neputand sa spunem despre Westminster Abbey ca este ori catedrala ori o biserica parohiala. Este localizata chiar in centrul Londrei, langa Cladirile Parlamentului, ea este unul dintre primele obiective turistice vizitate de un turist. De vizitat in ea sunt tronul medieval de incoronare, Coltul Poetilor, mormintele reginei Elisabeta I, a reginei Mary sau a naturalistului Charles Darwin. Ea, practic este un muzeu de istorie a Anglicii si nu o simpla Biserica,interesant fiind si faptul ca datorita legaturilor ei cu familia regala, Westminster Abbey a fost salvata din a deveni o ruina pe vremea lui Henric al VIII-lea, cand acesta a distrus majoritatea Bisericilor, in perioada Reformarii.

Atunci cand ajungeti pentru prima oara la Westminster Abbey, trebuie sa stiti intai putina istorie engleza. In primul rand, relicvele fondatorului ei, Edward Confesorul, dar si memorialul sunt plasata in prezent in sanctuarul Bisericii, iar Henric al III-lea, cel a a reconstruit Biserica in cinstea lui Edward, are mormantul si el tot in apropriere, precum si cei din dinastia Plantagenet. Chiar marea majoritate a regilor si reginelor se afla ingropati aici, mai putin Henric al VIII-lea si Charles I, care sunt ingropati la Capela Sf George a castelului Windsor, asa cum sunt ingropati si cei de la regale George al II-lea pana in prezent. Tot la Westminster Abbey au fost ingropati, in capelele din lateralul Bisericii si aristocratii britanici, iar oamenii bisericii, calugarii, preotii sunt ingropati in manastire sau in alte locuri.

Citește și:  Orasul Haldia: Obiective turistice India - Haldia

Westminster Abbey11

Ca puncte de atractie turistica se numara Mormantul Soldatului Necunoscut, care se afla in nava bisericii, nava fiind cea mai inalta din Anglia. Aici este si mormantul soldatului, despre care se stie ca a luptat in Primul Razboi Mondial si a murit pe campul de lupta din Franta si a fost ingropat aici. Tot in nava, se afla si placa memoriala pentru Winston Churchill, insa mormantul sau nu se afla aici ca ai altor primi-ministri. Un alt obiectiv este capitulul octagonal si reprezinta locul unde se intalnesc oamenii Bisericii si pe deasupra este si foarte vechi, deoarece dateaza din 1250, cu picturi murale din secolul XIV. Manastirea propriu-zisa a fost ridicata prin secolul XIII si reconstruita in 1298 dupa ce a luat foc si este la fel, un alt punct turistic ce merita vizitat. Capela lui Henry al VII-lea este iar un obiectiv turistic foarte frumos, vechi de pe la 1512, construit pentru regele Henry al VII-lea, are o bolta magnifica, vitralii foarte mari, dar si o fereastra memoriala a Bataliei Britaniei, fereastra ce dateaza de la 1947.

Sunt o multime de lucruri interesante de stiut in Westminster Abbey si foarte popular e faptul ca este faimoasa pentru nuntile regale, prima care a avut loc fiind in anul 1919 cand printesa Patricia de Connaught a ales-o ca locatie pentru casatoria cu Alexander Ramsay.La fel ca si nuntile, incoronarile au loc aici inca de pe vremea lui Wiliam Cuceritorul, exceptie facand Edward al V-lea. In afara de regi si regine, Westminster Abbey este si locul de veci ale multor personalitati engleze, cum sunt Isaac Newton, David Livingstone, Ernest Rutherford, sau Charles Darwin, poeti precum Geoffrey Caucher, John Dryden, Robert Browning sau Ben Johnson care este ingropat in pcioare, iar in partea de nord a bisericii, sunt mormintele oamenilor de stat britanici, exceptie facand Winston Churchill, dupa cum am zis mai sus.

Westminster Abbey111

Indiferent ca este privita ca manastire, biserica parohiala sau loc de incoronare pentru familia regala, cert este ca Westminster Abbey, este printre cele mai atractive obiective engleze, ce fascineaza prin stilul sau gotic, prin istoria care este inscrisa in peretii cladirii, fiind un adevarat muzeu in interior. Orice a vizitat Manastirea, a ramas fascinat de constructia si de frumusetea de nestramutat a acestui loc si de amprenta care si-a lasat-o fiecare personalitate care i-a trecut pragul.Asa ca pentru o incursiune in istoria Angliei, o vizita la Westminster Abbey poate ajuta mai mult decat un manual de istorie engleza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.