Home Animale Admiră cele mai interesante specii de căprioare din lume

Admiră cele mai interesante specii de căprioare din lume

0
Admiră cele mai interesante specii de căprioare din lume

Genul Capreolus cuprinde specii de căprioare cu coarne mici, dar ramificate în formă asemănătoare unei furculițe. Anumite specii din Europa sunt animale de talie mai mare și au coarnele mai ramificate față de speciile din alte regiuni ale globului.

Specii de căprioare:

Capreolus capreolus
Capreolus capreolus

Căprioara din țara noastră are denumirea științifică de Capreolus capreolus și este răspândită și în alte regiuni din Europa dar și în Asia de Vest. Are o dungă neagră pe bot și pete de mărimi diferite pe grumaz și bărbie.

Un exemplar adult poate avea 20-30 kg și lungimea corpului de cel mult 1,3 m. Căprioara preferă poienile de pădure dar și peisajele de la marginile pădurilor. Doua subspecii ale acestui gen sunt Capreolus capreolus canus și Capreolus capreolus italicus.

Capreolus pygargus

Căprioara siberiană sau căprioara de est trăiește în regiunile de pădure și de stepă din Asia de Nord-Est, în Mongolia, Siberia, Tibetul de Est, China de Nord-Est, Kazahstan. Are denumirea științifică de Capreolus pygargus. Se aseamănă cu un cerb deoarece are coarnele mari și greutatea corpului de cel mult 59 kg.

Speranța de viață este de 8-12 ani, dar unele exemplare pot trăi și 18 ani. Sunt cunoscute două supspecii ale acestui gen și anume: Capreolus pygargus tianshanicus și Capreolus pygargus pygargus.

Plea capreolus

Căprioara-burilor trăiește în regiunile montane din Africa și este un animal de talie mijlocie. Poate avea greutatea corpului de 19-30 kg, iar blana este scurtă, deasă, de culoare gri-maronie. Are denumirea științifică de Plea capreolus. Poate face saluri foate mari și sigure. Masculul are coarnele foarte drepte, acestea pot ajunge la lungimea de 15-25 cm.

Căprioara din Manciuria, specia Capreolus mantschuricus, Foto: unmondeencouleurs.piwigo.com

O altă specie a genului Capreolus este căprioara din Manciuria, care are denumirea științifică de Capreolus mantschuricus.

Căprioara de Tianșan are denumirea științifică de Capriolus tianschanica. Masculul adult poate avea lungimea corpului de 1,3 m, iar căprioara este mai mică, are lungimea corpului de 1,1-1,3 m.

Hydropotes inermis

Căprioara de apă chineză are denumirea științifică de Hydropotes inermis și face parte din familia cerbilor. Are înălțimea corpului de 45-55 cm, lungimea de 77,5-100 cm și greutatea de 11-14 kg. Preferă regiunile cu pajiști, mlaștini, luminișuri de păduri montane din China.

caprioara vampir

Căprioara-vampir este o subspecie a căprioarelor chinezești care s-a împerecheat în sălbăticie. Acest animal sălbatic provine din Woburn Safari Park și prezintă doi colți mari (lungi de 7,5 cm) de la care îi vine și numele de căprioara-vampir. Are înălțimea corpului de 60 cm și greutatea de 14 kg.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version