Home Călătorii Obiective turistice din România Hotel Bulevard, azi C.A.S. și Universitatea Ecologică Traian din Deva

Hotel Bulevard, azi C.A.S. și Universitatea Ecologică Traian din Deva

0

Prin străzile Deva, trecutul întâlnește prezentul într-un mod fascinant. În centrul acestui dialog între epoci stă o clădire cu o istorie remarcabilă: Hotel Bulevard. Pe data de 14 februarie 1866, Alexandru Ioan Cuza, însoțit de Elena Doamna și suita lor, au găsit refugiu și ospitalitate în acest hotel, cunoscut atunci sub numele de Hotelul Mare sau Bauer. Astăzi, clădirea a fost repusă în slujba comunității, devenind sediul C.A.S. și Universitatea Ecologică Traian din Deva, marcând o tranziție de la ospitalitatea regală la educația modernă.

Devanii își amintesc de momentele cheie ale localității lor, printre care și construirea Catedralei Ortodoxe sau momentele de cumpănă ale Revoluției din 1848. Hotel Bulevard a fost martorul și uneori participantul la multe dintre aceste evenimente, stând la granița între lumea veche și cea nouă.

De-a lungul timpului, Deva a fost un oraș de graniță, martor la incursiuni și cuceriri, dar și un loc de refugiu și înnoire. La sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, orașul și-a consolidat statutul de centru regional, atrăgând investitori și stimulând dezvoltarea locală. Hotel Bulevard a fost una dintre bijuteriile urbane ale acestei perioade, întâmpinând oaspeți din întreaga lume și oferind o fereastră spre opulența și stilul vieții urbane deveane.

Schimbările nu s-au oprit odată cu trecerea anilor. După evenimente dramatice și transformări socio-politice, clădirea care odinioară servea drept simbol al ospitalității regale și-a redeschis porțile, de data aceasta ca bastion al educației și dezvoltării. Universitatea Ecologică Traian din Deva continuă tradiția de excelență și inovație, pregătind noile generații pentru provocările viitorului.

Astfel, Hotel Bulevard rămâne nu doar o amintire gravată în inima Devei, ci și un simbol al evoluției și adaptabilității sale. Fiecare etapă a existenței sale spune o poveste despre comunitatea care l-a îngrijit și despre oamenii care au trecut pragul său.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version