Home Călătorii Obiective turistice din lume Insula Cat: Obiective turistice Bahamas – Cat

Insula Cat: Obiective turistice Bahamas – Cat

0
Insula Cat

Insula Cat (sau Insula Pisicii) este o insulă în partea estică a arhipelagului Bahamas. Este situată în Marea Caraibilor și ocupă o suprafață de 386,5 km² cu o populație de 1678 de locuitori (în anul 2000). Insula Cat este situată între Elauthera și Insula Long, la aproximativ 340 de mile est sud est de Miami Florida, cu 48 mile în lungime și 1-4 mile în lățime, fiind o insulă lungă și îngustă.

Punctul cel mai înalt este Como Hill (Muntele Alvernia) care atinge 63 m, iar lungimea țărmurilor măsoară 119,7 km. Pe Muntele Alvernia este construită o mănăstire numită The Hermitage, ridicată de preotul franciscan Jerome în 1939. Mănăstirea Mt. Alvernia Hermitage este o clădire din piatră, mică, construită cu mâna de către arhitectul pustnic al insulei pe vârful cel mai înalt al său.

Insula Cat1

Populația este concentrată în Orașul Arthur, Orange Creek și Port Howe, principalele așezări. Din punct de vedere administrativ, Insula Cat reprezintă un district al statului Bahamas. Economia se bazează pe agricultură. Insula se află în centrul de interes al întregului arhipelag datorită ofertei sale turistice speciale. Primii coloniști au fost câțiva americani care au fugit în anul 1783 de revoluția americană, insula fiind denumită după piratul sau navigatorul (depinde de cum este privit acest personaj) Arthur Catt sau poate denumirea sa se referă la numărul mare de pisici care trăiau aici, fiind aduse de coloniști.

S-au înființat plantații de bumbac și de lemn dulce, o plantă medicinală aromată, frumos mirositoare, care se exportă în Italia, fiind utilizată în medicină, parfumuri și la Campari. Insula Cat a fost confundată cu San Salvador sau Guanahani, insula pe care a găsit-o Cristofor Columb la venirea spre continentul american. Aici s-a născut actorul de culoare Sir Sidney Poitier și muzicianul Tony McKay (cunoscut sub numele de scenă Exuma).

Pe insulă sunt două aeroporturi, New Bight și Arthur’s Town care o deservesc. La sud sunt ruinele unei plantații Armbrister Plantation. Pârâul Armbrister se varsă într-un lac clar, numit Boiling Point sau Boiling Hole unde se produc prin cădere bule și zgomote, fiind un paradis pentru păsări și animalele care cresc aici printre mangrove. Găurile sau holes, cum se numesc lacurile aici, sunt anomalii geologice care de fapt niște sunt cratere adânci în stâncă, umplute cu apă dulce. Aceste găuri sunt parte a unui sistem de peșteri subacvatice care unesc lacurile cu oceanul.

Lacul din Bain Town este numit Gaura Sirenei sau Marmaid Hole și este un lac clar cu peșteri și caverne subacvatice și pasaje subterane la adâncimea de 3m și cu o lățime de 20 m. Una dintre atracțiile majore este lacul Big Blue Hole de lângă Pârâul Orange, care este foarte adânc și are un curent foarte puternic în adâncime care este direcționat spre ocean, trăgând totul prin cavernele sale subacvatice, de aceea pescarii sunt sceptici și nu se aventurează prea mult pe lac. O altă biserică construită tot de părintele Jerome în așezarea Old Bight, este Biserica Catolică St. Francis din Assisi, împodobită cu fresce, sculpturi și gravuri.

În aria Port Howe sunt ruinele plantației din secolul al XVIII-lea de la conacul Deveaux House care a fost în anul 1783, cât a aparținut Colonelului Andrew Deveaux, un bastion de apărare în timpul atacurilor spaniole.

Muzeul Columbus World Centre din Knowles este un obiectiv important pentru cei ce doresc să cunoască istoria locului și împreună cu casa memorială a actorului Sir Sidney Poitier, câștigător al premiului Academy Award, din South Bight sunt atractive. Podul de sticlă de pe Insula Cat permite să privești apa clară a oceanului. Orașul Arthur este cel mai mare și mai important de pe Insula Cat, la 152 km sud est de Nassau și Insula Paradise, lângă Tropicul Racului.

Aici se pot practica sporturi acvatice, se poate sta la plajă, există posibilități de eco turism, de pescuit, turiștii se pot plimba cu regata sau cu bărcile, se pot vizita golfulețele, se pot face scufundări la recifuri, peșteri și epave, surf și kite surfing cu ghizii locali, care prezintă locurile în care te poți întâlni cu rechini sau cu delfini. Aici mai pot fi vizitate: resturile unor magazii în care erau cazați sclavii de pe plantațiile de bumbac, cum ar fi Armbrister Plantation, din Griffin Bat Cave, peșterile indienilor Arawak sau cei 12 km de plaje cu nisip roziu. Se cultivă ananas, viță de vie și plante tropicale iubitoare de căldură și umezeală.

Aici, pe Insula Cat are loc festivalul The Bahamas’ finest rake ’n scrape music, un festival anual la care muzicienii locali participă cu instrumente inventate din tot felul de obiecte casnice, dovedindu-și inventivitatea și creativitatea. Aici pe insulă există tradiția de a lăsa casa unui decedat spiritelor și a părăsi-o, de aceea se pot vedea des ruine. În anii 1938, aici trăiau 5000 de persoane, acum sunt doar 1500, mulți dintre locuitori fiind acum la Nassau și Florida. Pentru a evita furtunile din zonă, cel mai bun interval de a vizita insula este între mijlocul lunii noiembrie și sfârșitul lunii aprilie.

Stațiunile Greenwood și Fernandez Bay sunt două dintre cele mai minunate locații de aici cu oferte de cazare de lux, servicii complete pentru turiști și ghizi pentru diferite activități.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version