Home Cultură generală Top 10 cei mai mari producatori de utilaje agricole si succesul inregistrat

Top 10 cei mai mari producatori de utilaje agricole si succesul inregistrat

0
foto: utilajeagricole.t6.ro

Agricultura moderna s-a putut dezvolta, in mare parte, gratie mecanizarii, asociata cu optimizarea productiei, in raport cu suprafata cultivata, cu ameliorarea speciilor, cu fertilizarea solului, cu protectia fito-farmaceutica. Pentru toate etapele – pregatirea terenurilor, insamantarea/plantarea, combaterea daunatorilor, recoltarea – in timp, s-au pus la punct masini agricole menite sa usureze munca agricultorului si sa reduca substantial timpul de lucru.

Top 10 cei mai mari producatori de utilaje agricole.

De ani buni, se regasesc cateva companii, care au reusit sa isi perfectioneze constant tehnologia si sa ofere unele dintre cele mai performante utilage. 

John Deere Company
deere.co.in

Este o societate americana, cu sediul in orasul Molina (Illinois), specializata in fabricarea de tractoare, combine agricole, masini de recoltat furaje, prese de balotat, masini de tuns iarba etc. Cu o cota de piata de 20% si o cifra de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari, «  » este cea mai mare companie producatoare de utilaje agricole din lume.

Fondatorul ei, care i-a dat si numele, a fost un fierar, care si-a inceput afacerile, in 1804, prin comercializarea unui plug cu lama din otel, un progres extraordinar pentru vremea respectiva, iar compania a fost infiintata in 1868, fiind una dintre cele mai vechi, de acest tip, din SUA.

Deviza lui Deere era (si compania a pastrat-o timp de 200 de ani) « Calitate, integritate, inovatie si devotament ». In plus, omul de afaceri marturisea adesea ca niciodata nu va lansa pe piata un produs daca nu va avea convingerea ca este cel mai bun si ca, permanent, utilajele trebuie ameliorate, pentru ca, daca nu va face producatorul acest lucru, il va face altcineva.

In 1956, « Deere Company » a patruns si in Europa, cumparand uzina germana de tractoare « Lanz ». In 2012, compania avea in jur de 50 000 de salariati, in cele 28 de filiale din intreaga lume, printre care si cele din Marea Britanie, Franta, Germania, Polonia, China, India. Succesul marcii “John Deerese explica, in primul rand, prin calitatea produselor, dar si prin puternica retea de desfacere.

New Holland este compania care se afla pe locul al doilea in Top 10 cei mai mari producatori de utilaje agricole. A fost infiintata in 1895, de catre Abel Zimmerman, in Pennsylvania (SUA). Pana in 1980, productia sa, dedicata exclusiv masinilor agricole, s-a bazat pe combine si prese de balotat. In 1986, a fost cumparata de Ford Motor Company, devenind Ford New Holland. In 1994, proprietar integral devine Compania Fiat, care ii reda numele initial – “New Holland” – si include pe linia de fabricatie si utilajele sale agricole – Fiat Trattori – oferind, in felul acesta, o gama larga de masini agricole, adaptate pietei americane si europene, inclusiv utilaje specializate pentru viticultura.

Claas&Renault” este rezultatul fuziunii dintre doua companii, realizata in 2006, una germana –  „Claas” – si cealalta, cunoscuta societate franceza „Renault”. Are o cifra de afaceri in jur de trei miliarde de euro si 8 500 de colaboratori in mai multe tari. Este lider european in productia de utilaje agricole de recoltat. Cand Louis Renault, in 1918, a fondat uzina de automobile, el era si proprietarul mai multor mii de hectare de teren agricol. Dificultatea de a-l cultiva, in absenta mainii de lucru, l-a facut sa creeze un plug mecanizat (tip GP), mai intai pe senile, si, incepand cu 1933, cu roti de cauciuc. In prezent, „Claas&Renault” produce, in primul rand, tractoare agricole, unele dintre cele mai recente si performante fiind „Renault Fructus”, „Atlas” si „Dionis fructus” (pentru viticultura si pomicultura), usoare, silentioase si foarte practice. 

Case IH” este un constructor american de utilaje agricole, specializat in masini de treierat neconventionale, care au contribuit esential la cresterea randamentului acestei operatii, prin pierderi minime de seminte (de cereale), in procesul separarii acestora de restul plantei. Din 2009, „Case IH” produce si tractoare, prese si combine agricole.

Massey Ferguson”, companie americana, cu sediul in Duluth (Georgia), s-a situat constant in Top 10 cei mai mari producatori de utilaje agricole, prin calitatea masinilor sale – tractoare, combine, batoze, incarcatoare telescopice – iar in privinta productiei de tractoare, astazi, se situeaza pe locul al treilea in lume, cu peste 100 000 de unitati anual. Societatea a fost infiintata in 1953, iar unul dintre fondatori, Harry Ferguson, este cel care a conceput, pentru prima data, tractorul cu patru roti egale. Cele mai importante filiale ale societatii (in afara sediului american) se afla in Franta si in Brazilia.

Fendt” este o companie germana, din Bavaria, membra a AGCO Corporation, intreprindere americana de producere si distributie de utilaje agricole. Cel mai apreciat model de tractor produs de Fendt este „Favorit 700”, usor, silentios, economic si putin poluant. Poate functiona cu combustibil ecologic. Modelul cel mai recent de tractor este „Vario 900”, cu sistem de injectie „high-tech”, economic, permitand reciclarea gazelor de esapament.

Deutz Fahr si Same” este una dintre marcile germane de prestigiu in domeniul utilajelor agricole, care s-a adaptat continuu la cerintele agriculturii moderne. Are o traditie de 80 de ani, bazele fiind puse de fratii Francesco si Eugenio Cassani, care au conceput primul model de tractor cu motor Diesel. In prezent, masinile agricole beneficiaza de tehnologie ultramoderna, de echipamente electronice si hidraulice, pentru orice tip de activitate agricola. Centrul de cercetare, cu 150 de ingineri,  afiliat companiei, cauta noi si noi solutii, pentru utilaje cat mai fiabile.

 

Laverda” este o companie italiana, remarcabila prin calitatea combinelor agricole. La expozitia „InnovAgri”, din 2012, a prezentat seria noua de combine – M400 – cu bord „TechTouch”, care permite controlul total al tuturor functiilor. Pretul unor astfel de combine agricole se situeaza intre 40 000 – 150 000 de euro.

Kubota” este o corporatie japoneza foarte bine cotata la nivel mondial, care comercializeaza o gama larga de tractoare si de incarcatoare agricole (pe langa sisteme si echipamente industriale si de inginerie a mediului). In Europa, Kubota este lider absolut de piata, vanzand utilajele sale in toate tarile, gratie celor peste 600 de distributori. In Franta, filiala corporatiei japoneze, intinsa pe o suprafata de 40 000 de metri patrati, produce exclusiv piese de schimb. Tractoarele Kubota sunt foarte cautate, pentru ca sunt, mici, compacte si foarte eficiente. Deviza societatii este „Productie in respectul total al mediului inconjurator”.

Mc cormick si Landini – Grupul Argo SpA reuneste o companie englezeasca (Mc cormick) si una italieneasca (Landini), furnizori importanti si foarte cunoscuti de utilaje agricole, pentru toate tarile din Europa, dar si din alte parti ale lumii. Ambele sunt apreciate pentru utilajele inovative, cu design modern, indraznet si tehnologie de ultima ora, care tin seama de cerintele agricultorilor si de specificul terenurilor si al culturilor agricole. In Italia, acestora li se adauga si arhicunoscuta companie „Lamborghini”, cu tractoarele de marca, inconfundabile prin realizare, apreciate in intreaga lume.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version