Home Animale Top 10 cele mai mari muzee cu dinozauri din lume

Top 10 cele mai mari muzee cu dinozauri din lume

0
Top 10 cele mai mari muzee cu dinozauri din lume

Oamenii de stiinta au reusit de-a lungul anilor sa aduca in fata vizitatorilor numeroase exponate, schelete ale celor mai mari dinozauri care au trait pe acest Pamant si sa prezinte prin imagini mediul si stilul de viata al acestor animale preistorice. In acest articol va prezentam un top 10 cele mai mari muzee cu dinozauri din lume.

Muzeul de Istorie Naturala din Berlin
Muzeul de Istorie Naturala din Berlin

Locul 1 – Muzeul de Istorie Naturala din Berlin este cel mai mare muzeu de acest fel din Germania, are aproximativ 5000 de exponate si a fost fondat in anul 1810. Se remarca prin cel mai impresionant schelet de dinozaur montat din lume, al unui Branchiosaurus care masoara 41 m. Acesta se afla in prima galerie a muzeului, cea mai mare a incintei, si a intrat in Cartea Recordurilor. De asemenea, la acest muzeu se afla cea mai bine conservata fosila de Archaeopteryx din lume, care face legatura dintre dinozauri si pasari. Muzeul adaposteste peste 30 milioane de piese din domeniul zoologiei, mineralogiei si paleontologiei.

Muzeul de Istorie Naturala din Chicago, Foto: news.medill.northwestern.edu

Locul 2 – Muzeul de Istorie Naturala din Chicago a fost fondat in anul 1893 si se remarca prin cele mai mari schelete de dinozauri din lume. Detine scheletul cel mai mare al unui exemplar Tyrannosaurus Rex, cunoscut drept cel mai fioros pradator care a trait pe Pamant. De asemenea la muzeu este prezentata o impresionanta colectie de dinozauri, de artefacte, de animale mari (precum elefantul african) si de artefacte din Egiptul antic.

Institutul Regal Belgian de Stiinte ale Naturii din Bruxelles

Locul 3 – Institutul Regal Belgian de Stiinte ale Naturii din Bruxelles este unul dintre cele mai mari muzee de acest gen din Europa, a fost fondat in anul 1846. Detine o impresionanta colectie de schelete fosilizate, reprezentari ale unor dinozauri precum sunt: Eoraptor, Diplodocus, Tyrannosaurus Rex, Cryolophosaurus, Triceratops, Velociraptor.

Muzeul National al Dinozaurilor din Canberra

Locul 4 – Muzeul National al Dinozaurilor din Canberra, Australia a fost fondat in anul 1993 si are o colectie de 20 schelete complete de dinozauri si numeroase fosile individuale care reprezinta descoperiri importante in domeniul paleontologiei. Se remarca printr-o expozitie de ramasite ale unor animale preistorice din emisfera sudica.

Muzeul Regal Tyrrell de Paleontologie din Alberta

Locul 5 – Muzeul Regal Tyrrell de Paleontologie din Alberta, Canada a fost fondat in anul 1985 si detine o colectie de peste 130 000 fosile, mari descoperiri din domeniul paleontologiei. Foarte important este faptul ca are 40 de schelete complete de dinozauri, o colectie de valoare de acest gen, din care face parte un Albertosaurus si un Tyrannosaurus Rex. La muzeu poate fi admirat un model al unui recif la dimensiunea originala care dateaza din perioara geologica Devoniana, a erei Paleozoice.

Wyoming Dinosaur Center din Wyoming

Locul 6 – Wyoming Dinosaur Center din Wyoming, SUA detine 28 schelete complete de dinozauri (din care fac parte Triceratops, Velociraptor, Stegosaurus), pesti din perioada Devoniana, era Paleozoica si fosile ale unor specii care au trait inainte de era Mezozoica.

Muzeul Zigong din China

Locul 7 – Muzeul Zigong din China a fost fondat in anul 1987, este primul muzeu de aces tip din Asia si detine 18 schelete complete de dinozauri din care fac parte specii precum: Gigantspicosaurus, Huayangosaurus, Omeisaurus, Xiaosaurus, Yangchuanosaurus. De asemenea muzeul prezinta vizitatorilor intr-un spatiu vast o parte a unui site de excavare important.

Muzeul de Istorie Naturala Iziko, Foto: iziko.org.za

Locul 8 – Muzeul de Istorie Naturala Iziko este cel mai mare si mai vechi muzeu de acest gen din Africa. Se afla in Cape Town in Africa de Sud si dateaza din anul 1897. Gazduieste importante colectii din domeniul arheologiei, paleontologiei si zoologiei, expozitii de mateoriti, fosile de animale preistorice marine, artefacte din epoca fierului, diorame de mamifere si altele.

Locul 9 – Jurassic Land din Istanbul este cel mai mare parc tematic din Europa, se intinde pe o suprafata de 10 000 metri patrati si prezinta zeci de reprezentari ale unor specii de dinozauri in miscare care par reanimate in mediul lor natural.

Muzeul de Istorie Naturala Fernbank din Atlanta

Locul 10 – Muzeul de Istorie Naturala Fernbank din Atlanta are expozitii permanente si temporare, detine fosile de Argentinosaurus, cel mai mare dinozaur care a fost descoperit pana in prezent.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version