Home Călătorii 10 locuri de vizitat în România, care îți vor schimba părerea despre...

10 locuri de vizitat în România, care îți vor schimba părerea despre țara noastră

0

Îți prezentăm cele mai frumoase 10 locuri de vizitat în România, locuri care par desprinse din altă lume, ca de poveste. Pentru a scăpa de stresul vieții de zi cu zi, nu trebuie să călătorești departe, în străinătate, ci poți face o excursie în anumite locuri deosebite din țară.

Poate că ai vizitat deja câteva dintre locurile propuse mai jos, însă, cu siguranță, vei găsi cel puțin o destinație potrivită pentru următorul weekend sau pentru următoarea vacanță:

1. Locuri de vizitat în România – Delta Dunării

Delta Dunării este o rezervație a biosferei la nivel național în România și una dintre minunile naturale ale lumii. Aici apusul de soare este mult mai frumos decât în altă zonă din România, predomină nuanțele portocalii-roșiatice.

Dacă ajungi cu o ambarcațiune pe Lacul Razelm, vei fi fascinat de speciile de păsări, mai ales de pelicani și de lebedele care înoată aici. La Mila 23, există multe opțiuni de cazare și cherhanale, unde poți gusta din preparate culinare delicioase, din peștele proaspăt prins din apele deltei. La Sfântul Gheorghe, plaja sălbatică este impresionantă, te poți bucura de un peisaj grozav, specific acestei zone a țării noastre.

Pentru a simți cu adevărat magia deltei trebuie să faci cât mai multe plimbări cu barca pe canale și lacuri, să oprești în locuri retrase, unde nu auzi nimic altceva, decât zgomotele naturii, produse de păsări, amfibieni, mamifere, insecte, freamătul vegetației, stuf, pipirig, sălcii, rogoz și papură.

În Delta Dunării, trebuie să mergi neapărat la Pădurea Letea, în Periprava, care are un aspect de pădure din ținutul ecuatorului. Această zonă este ca un brâu îngust în jurul dunelor de nisip din deltă. Aici vei face o plimbare cu căruța prin comuna Letea, pentru a vedea casele care demonstrează faptul că „veșnicia s-a născut la sat”, iar apoi vei parcurge un traseu prin pădure, pentru a admira peisajul de poveste.

Cea mai mare parte a traseului se face la pas, pentru că, după cum spunea Ioan AL. Brătescu-Voinești: „călătorului îi șade bine cu drumul”. Plimbarea prin pădurea Letea este foarte interesantă, primăvara pădurea este plină de lăcrămioare și alte flori frumoase, iar toamna, culorile ruginii ale copacilor sunt o încântare. Prin urmare, find un adevărat călător, care merge pe jos, vei simți cu adevărat farmecul naturii.

Dacă ai puțin noroc, este posibil să vezi de la depărtare și caii sălbatici, care trăiesc în această zonă atât de frumoasă.

Află din acest video 8 lucruri interesante despre Delta Dunării:

2. Locuri de vizitat în România – Mocănița și Valea Vaserului, județul Maramureș

Folosită cu mulți ani în urmă pentru transportul cu lemne din regiune, Mocănița reprezintă azi trenul cu aburi pe care turiștii îl preferă atunci când vor să se bucure de peisajul minunat de pe Valea Vaserului, din Maramureș.

An de an, în sezonul turistic, poți face o călătorie cu acest tren special, trecând prin zone din ce în ce mai frumoase, caracteristice fiecărui anotimp, unde apa, munții și pădurile au creat locuri de vizitat în România, de o frumusețe de nedescris.

Vezi aici un video cu Mocănița:

3. Locuri de vizitat în România – Cheile Bicazului și Lacul Roșu, Harghita

Nimic nu este mai frumos și mai tonic, decât să petreci un sfârșit de săptămână la Cheile Bicazului. Aici, în orice moment al zilei, simți o boare răcoroasă, care suie din vâlcele spre stâncile abrupte și ești impresionat de fiecare dată, de culmile singuratice ale Pietrii Altarului.

În jur nu se aude decât zgomotul produs de valurile apelor, râurilor de munte, care se lovesc puternic de stânci, bolovani și colțuri de piatră. Cum urci de la Cheile Bicazului pe drumul ce dă impresia că ar fi săpat printre stâncile uriașe, ajungi într-un loc care pare desprins din poveste. În fața ta se intinde cel mai mare lac montan natural din România – Lacul Roșu (numele său provine de la Pârâul Roșu).

Pe suprafața lacului Roșu sunt delimitate două zone. În partea stânga, este o zonă în care poți vedea doar rațele sălbatice, care înoată ușor pe luciul apei și trunchiurile pietrificate ale brazilor seculari. În dreapta, este o zonă special amenajată, unde poți face o plimbare cu barca.

Vezi aici un video cu Lacul Roșu și Cheile Bicazului:

4. Locuri de vizitat în România – Parcul Național Retezat

Această rezervație naturală din țara noastră se întinde pe 10 000 ha și include Rezervația Științifică Gemenele, regiuni alpine și subalpine, lacurile glaciare Bucura, Zănoaga, Galeșul și Tăul Negru.

La Gura Zlata (unde există și o cabană) este cota inferioară de 784 m, a Parcului Național Retezat. În regiunea muntoasă din Retezat, acoperită cu păduri de brad, molid și fag, vârfurile depășesc chiar și 2 200 m, deci sunt mai înalte decât cele ale Făgărașului.

Vezi aici un video cu Parcul Național Retezat:

https://www.youtube.com/watch?v=zgoiqOrvF3Y

5. Locuri de vizitat în România – Transfăgărășanul

Transfăgărășanul este unul din cele mai frumoase locuri de vizitat din România și reprezintă cel mai frumos drum din lume. Spectaculos prin pitorescul zonei, priveliști care îți taie respirația, dar și prin drumul cu serpentine, linii drepte și numeroase curbe complicate, Transfăgărășanul este o destinație de vacanță grozavă pentru turiștii din țară și din străinătate.

Vezi aici un video cu Transfăgărășanul:

6. Locuri de vizitat în România – Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Cascada Bigăr, Județul Caraș-Severin

În acest paradis al României, din zona Banatului, trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Rezervația Naturală Beușnița-Cheile Nerei se întinde pe o suprafață de 36 758 ha și include peisaje de vis, cu văi adânci, grohotișuri, cascade, izvoare, peșteri cu galerii și avene, vârfuri și pereți verticali ale crestelor calcaroase, zone cu văi și platouri calcaroase, suprafețe întinse cu păduri de brad și fag, poieni, pășuni cu tufărișuri și zone de fânețe, neîmpădurite.

În această zonă poți merge în locuri deosebite, pe care nu le vei uita niciodată:

  • Poiana Florilor, Poiana Rașchilor în apropierea rezervației
  • Râul Nera, Râul Miniș, Râul Beiului, Lacul Dracului, Lacul Golâmbului, Lacul Ochiul Beiului
  • Cascada Bigăr – una din cele mai frumoase căderi de apă din lume
  • Cascada Beușnița
  • Peștera Plopa, Ponor, Boilor și Dubova.

Vezi aici un video cu Cascada Bigăr:

7. Locuri de vizitat în România – Salina Turda, județul Cluj

Salina Turda este una din cele mai importante stațiuni de tratament din România și din Europa. Salina este o oază de liniște, relaxare și sănătate, aflată sub pământ.

Are o bază de tratament pentru persoanele care suferă de afecțiuni respiratorii și pulmonare, o biserică salină, teren de bowling și minigolf, debarcader subteran și alte atracții care ar putea încânta orice turist.

Minele se pot vizita, în interior mediul este salin, iar concentrația de aerosoli optimă, cu efecte benefice asupra sănătății. Cea mai apreciată de turiști este mina Rudolf.

Vezi aici un video cu Salina Turda:

8. Locuri de vizitat în România – Cazanele Dunării – Dubova, județul Mehedinți

Acest monument al naturii unic în Europa este la defileul Dunării, are o lungime de aproximativ 9 km. În această zonă, Dunărea se îngustează la 230 m, apa este foarte adâncă, iar curenții puternici. Munții Carpați din zonă sunt impresionanți, mai ales în zonele denumite Cazanele Mari și Cazanele Mici.

Cel mai spectaculos obiectiv turistic din zona Cazanelor Mici este stânca în care apare sculptată imaginea regelui Decebal. Aceasta este cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Tot aici poți vedea și Tabula Traiana, un monument vechi de aproximativ 2 000 de ani.

În zonă există și alte obiective turistice: Peștera Ponicova (cu 1 660 m de galerii), Cetatea Trikule sau Cetatea Trei Turnuri, Mănăstirea Mraconia (de lângă Orșova) și Peștera Veterani, care se află în Cazanele Mari, Muntele Ciucaru Mare.

Vezi aici un video despre Cazanele Dunării:

9. Locuri de vizitat în România – Cascada Cailor de la Borșa

În regiunea Borșa se pot vizita multe obiective turistice deosebite, printre care amintim:

  • Cascada Cailor care se află în Râpa Piatra Rea, are o cădere de apă de peste 80 m
  • Peștera de la Izvorul Tăușoarelor, aproape de localitatea Rebrișoara
  • Munții Maramureșului cu peisaje de poveste, create de pădurile de conifere și de suprafețele cu pășuni și fânețe
  • Munții Rodnei care se remarcă prin vârfurile Rebra (de 2 225 m) și Pietrosul (de 2 303 m)
  • Circul și Lacul glaciar Buhăiesc, Izvorul Cailor, Pasul Prislop, Pasul Șetref, Pasul Rotunda.

Alte obiective turistice deosebite sunt mănăstirile din zonă și rezervațiile naturale: Pietrosul Rodnei, Cornu Nedeii, Salhoi, Piatra Rea. Foarte frumoasă este Rezervația Izvorul Albastru al Izei și Peștera de la Izvorul Izei.

Vezi aici un video despre Cascada Cailor, Munții Rodnei:

https://www.youtube.com/watch?v=6OOWnVgCUI8

10. Locuri de vizitat în România – Lacul Colibița din Munții Călimani

Lacul Colibița, din Județul Bistrița-Năsăud, este situat în depresiunea cu același nume. Aici peisajele sunt fermecătoare. De jur-împrejur vezi munții înalți, acoperiți cu păduri dese de conifere și un climat tipic Carpaților Orientali. Desigur, nu ai cum să nu remarci Poiana Colibiței, care este un loc fascinant.

Lacul Colibița pare că accentuează liniștea din Munții Călimani. El este numit „Marea de la munte” și este un important loc turistic din țara noastră. Este un lac de acumulare, care are suprafața de 270 ha, lungimea de 13 km. Lacul este creat de Barajul Colibița și impresionează prin peisajele sălbatice, care se întind pe zeci de km, în această zonă minunată de la poalele Munților Călimani.

Vezi aici un video despre Lacul Colibița:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version