Stiati ca…
- Drojdia de bere este o importanta vitamina natura integrala, una dintre cele mai eficiente pentru organismul uman. Prin componentele sale biologice are un puternic efect antioxidant, de normalizare a metabolismului celular. Ajuta la consolidarea sistemului imunitar al organismului, la incetinirea procesului de imbatranire, la imbunatatirea aspectului pielii, unghiilor si al parului.
- Inca din cele mai vechi timpuri drojdia de bere a avut aplicatii in medicina. Ea are rolul de a intari sistemul imunitar, de a sustine metabolismul, de a imbunatati starea de spirit si eficienta.
- Egiptenii au inceput de acum 6000 de ani inainte de Hristos sa bea bere. De asemenea, ei faceau paine si foloseau drojdia de bere din 1200 i.Hr.
- Continutul caloric este de 109 kcal la 100 g drojdie de bere presata si de 75 kcal la 100 g drojdie de bere uscata.
- Valoare sa nutritiva este mare, contine 12,7 g proteine, 8,5 g glucide si 2,7 g grasimi.
- Drojdia de bere este bogata in fier si oligoelemente. De asemenea, are multe proteine de calitate, ceea ce o face sa fie usor de asimilat si digerat.
- Drojdia de bere este o importanta sursa de vitamine B1, B2, B6, D si PP.
- In special vitamina D ajuta la consolidarea dintilor si oaselor, dar are si un efect extraordinar asupra pielii. Cu ani in urma drojdia era folosita la productia de vitamina D. Prin continutul de ergosterol si iradierea cu raze ultraviolete se formeaza substantele cristaline si calciferolul numit si vitamina D2. Prin complexul de vitamine B putem avea siguranta ca drojdia ajuta la cresterea parului si imbunatatirea structurii acestuia.
- Principalele minerale ce se gasesc in drojdia de bere sunt: magneziu, calciu, zinc, mangan si fier. Continutul de zinc este important la fel ca si vitaminele din complexul B pentru sanatatea si frumusetea parului. Pielea este protejata prin oligoelementele care se gasesc in drojdia de bere, acestea actioneaza ca o bariera impotriva factorilor externi si imbunatateste structura tegumentului. Sursa naturala de vitamina B are efect calmant si hranitor asupra pielii, imbunatateste aspectul acesteia, curata porii, normalizeaza metabolismul celular.
- Acidul orotic (sau vitamina B13) din drojdia de bere ajuta la stimularea metabolismului, la vindecarea afectiunilor hepatice si a sclerozei multiple, protejarea florei intestinale, prevenirea imbatranirii premature si la cresterea si consolidarea sistemului imunitar al omului. Alaturi de vitaminele complexului B are rol in formarea globulelor rosii. Potrivit cercetatorilor in acidul orotic se gaseste o anumita cantitate de calciu, magneziu si potasiu.
- Drojdia de bere este o sursa importanta si de vitamina B10 sau de acid para-aminobenzoic (PABA). Aceasta are proprietati antiinfectioase, antioxidante, de regenerare a organismului si intinerire a celulelor, de protejare impotriva radiatiilor solare, de combatere a aterosclerozei. Deficitul de vitamina B10 duce la incaruntirea parului, oboseala, depresie si iritabilitate.
- Drojdia de bere ajuta la cresterea, dezvoltarea si functionarea normala a organismului, creste rezistenta acestuia la oboseala, stres si alti factori de mediu, normalizeaza procesele metabolice, imbunatateste digestia, normalizeaza functia intestinala, are efect in detoxifierea corpului.
- Cercetatorii au dovedit stiintific ca drojdia de bere vindeca corpul, ajuta mai ales in combaterea bolilor infectioase, bolilor de piele, diabetului si afectiunilor tractului gastro-intestinal.
- Drojdia de bere reduce colesterolul mai ales in combinatie cu lecitina.
- Prin continutul de vitamine si aminoacizi drojdia de bere este un ingredient foarte bun si activ pentru produsele cosmetice. Ea nu are efecte secundare si este naturala. Producatorii folosesc extractul de drojdie deoarece hraneste si hidrateaza pielea, imbunatateste elasticitatea acesteia, consolideaza sistemul imunitar, stimuleaza productia de glicoproteine, colagen si protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete. De asemenea, este utilizata in produsele cosmetice folosite pentru intretinerea parului. Astfel are efect de regenerare a parului, ajuta la intarirea radacinii acestuia, la cresterea lui, la hranirea si hidratarea scalpului si a firelor de par, la normalizarea glandelor sebacee. In acest fel parul devine mai frumos, are o stralucire naturala, este mai rezistent si are volum.
- Drojdia lichida este un activator al glandelor gastrice, intestinale si al pancreasului. Ajuta la imbunatatirea capacitatii de obsorbtie a intestinului subtire. Este folosita in tratamentul unor boli ale tractului gastro-intestinal cum sunt: enterocolita, gastrita, colita sau ulcerul gastric.
- Drojdia se poate face din bere, hamei, malt, cartofi, stafide, paine de secara.