Home Călătorii Obiective turistice din lume Orasul Andros: Obiective turistice Bahamas – Andros

Orasul Andros: Obiective turistice Bahamas – Andros

0
Orasul Andros

Orașul Andros este o așezare situată în partea de nord-est a insulei Andros, componentă a arhipelagului Bahamas. Orașul este capitala insulei Andros. La recensământul din 1990 localitatea avea doar 2.730 locuitori. Insula Andros este cea mai mare dintre cele 26 de insule locuite din Bahamas, având o arie mai mare decât cele 700 de insulițe care formează restul Arhipelagului Bahamas. Aria Andros este formată din mici insule și insulițe, conectate de estuare și mangrove, terenuri mlăștinoase dintre care cele mai importante sunt: North Andros, Mangrove Cay și South Andros. Acestea trei sunt separate de estuare în formă de buclă, cu 167 km lungime, 167 m lățime. Insula are cea mai mare colecție de găuri albastre, lacuri cu apă de cristal, impresionate și surprinzătoare.

Orasul Andros1

Găurile albastre sunt formațiuni geologice care s-au format din gurile unor vulcani, au o rezervă impresionantă de apă dulce și adâncimi mari. Sunt elemente naturale impresionante care sunt unice și deosebit de frumoase. Lacurile formate aici sunt numite în general găuri sau holes și permit plimbările, pescuitul, fiind casa unor plante și animale marine specifice. Andros este la 48 km de capitala Bahamas-ului Nassau de pe insula New Providence. A făcut parte din imperiul colonial britanic, acum face parte din Statele Unite ale Americii.

Există un aeroport la San Andros care deservește zona și împrejurimile sale. Aici populația se ocupă de agricultură, este un șantier naval, se pescuiește, există o fabrică care imprimă textile, se produc obiecte de artizanat. Se practică ecoturismul, fiind încurajat de organele administrative locale ca sursă de venit în turism. În micul oraș din Bahamas atracțiile sunt numeroase: Fabrica Androsia care produce textile tradiționale bahamiene, gaura Captain Morgan’s Lost Blue Hole, unul dintre cele 178 de lacuri cu apă dulce, minunate de pe insula Andros, așezarea indiană de pe partea vestică, numită Red Bays a cărei locuitori sunt pescari și căutători de bureți de mare.

Se pot face scufundări la bariera de recif, se poate pescui. Aici se desfășoară Festivalul Crabfest, anual, la Fresh Creek în fiecare iunie, Regatta Morgan Bluff, Festivalul de Conci ( niște melci marini folosiți în gastronomia locală), Festivalul Junkanoo și Goombay între crăciun și anul nou, Festivalul Piraților, Festivalul Chickcharnie (pentru comemorarea unui animal ca o pasăre mistică din Bahamas pe care băștinașii o consideră valoare culturală locală) și Festivalul Fructelor de mare. Parcul Național Andros Park System este cea mai mare arie protejată și include cinci parcuri care pot fi vizitate: Blue Holes National Park, Rezervația Crab Replenishment Reserve, Parcul North & South Marine Parks, Parcul West Side National Park și Parcul Andros.

Aici turismul nu este chiar la nivel de masă, doar cei care doresc să se izoleze și se mulțumesc cu liniștea plajelor și frumusețea lacurilor imense sunt bineveniți. Cei ce observă păsările, fac scufundări la recife sau preferă izolarea pot vizita insula și se pot mulțumi cu confortul insulei. Aici armata americană își testează submarinele la Atlantic Underwater Test and Evaluation Center (AUTEC) în Fresh Creek, orașul Andros de pe insulă. Descoperirea insulei a fost făcută de spanioli care au numit-o La Isla del Espiritu Santo sau Insula Spritului Sfânt în 1550 când căutau sclavi.

În 1782 insula s-a numit San Andreas, posibil după locuitorii Insulei St Andreas din Nicaragua care au venit pe insulă. Cultivatorii de bureți de mare au sosit din Grecia aici în 1900, zona devenind una foarte productiva, până ce un fung microscopic a distrus toată industria din 1939. Insula este cel mai mare furnizor de apă dulce din Bahamas, găurile au o apă curată și limpede, apă ce este transportată în capitala Nassau, zilnic, prin uriașe conducte subacvatice.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version