• Cele mai vechi parfumuri, de fapt le putem numi relicve, dateaza de aproximativ 400 de ani. In Cipru, in Pvrgos, au fost descoperite sticle mici de parfum, care apartineau unor laboratoare.

Parfumuri1

  • Parfumurile pe care le folosim chiar zilnic unii dintre noi nu au in componenta lor doar substante de origine vegetala, cum tindem de multe ori sa credem, ele au si substante de origine animala. Spre exemplu, avem unele substante care se obtin din castori sau din albine si chiar moscul este cel care deriva dintr-o secretie de la nivelul regiunii anale, moscul fiind de fapt masculul care poarta acest nume, iar in limba sanscrita cuvantul mosc sau mai bine zis „musk” desemneaza termenul de testicul.
  • La inceputul aparitiei lor parfumurile erau mai ales folosite de catre cei din lumea aristocratilor pentru a musamaliza toate celelalte mirosuri urate, care se simteau din cauza ca nu aveau o igiena intima tocmai potrivita. Insa nici in ziua de azi nu puteam spune ca au doar o alta intrebuintare fata de aceasta.
  • Femeile folosesc parfumuri mult mai tari fata de barbati.
  • Numele de apa de colonie, pentru parfumul masculin, vine de fapt de la orasul in care s-a inventat aceasta tipologie de parfumuri, mai exact Cologne, iar inventatorul sau este Giovanni Maria Farina, parfumul vazand lumina zilei in anul 1709.
  • Primul parfum din Europa foarte modern de altfel se numeste Hungary Water, care are efecte foarte bune, fiind folosita atat la spalare, cat si la consum.
  • Apa de colonie, un produs foarte comercializat, are o concentratie foarte mica de parfum, mai exact numai 5%, after shave-urile au o concentratie de 3%, iar apa de parfum are 15 %, in timp ce apa de toaleta are o concentratie de 10%.
  • Cand folosim un parfum de fapt avem 3 note, de baza, de varf si de mijloc. Ele se refera la intensitatea parfumului in functie de timpii de utilizare. Astfel nota de varf reprezinta aroma pe care o simtim chiar dupa ce folosim un parfum, notele de mijloc sunt cele simtite dupa cateva secunde, pe cand cele de baza sunt cele care raman si le simtim pentru mai mult timp.

Parfumuri11

  • Primul om care s-a ocupat cu fabricarea parfumurilor, asa cum va si asteptati era de fapt o femeie. Numele sau era Tapputi.
  • In Franta in special parfumeriile s-au dezvoltat mai ales pentru ca regina Frantei, Caterina de Medici a dat dovada de o implicare majora. Parfumierul sau personal, pe numele sau Rene a fost cel care a lucrat sub indrumarea acesteia.
  • Primul care a aratat din tehnicile distilarii pentru parfumuri a fost Avicenna, acesta fiind originar din Persia, el a descris tehnica prin care puteau fi extrase uleiurile cele mai pretioase din flori si din plante, o tehnica ce este folosita chiar si in ziua de azi.
  • Cel mai vandut parfum din lume si cel mai utilizat este desigur, cel din perioada moderna, Chanel No 5. Parfumul are o vechime de mai bine de un secol. Creatoarea acestuia este celebra modista Coco, numita si Coco Chanel. Studiile au aratat ca la fiecare 60 de secunde in lume este vanduta o sticluta din acest parfum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.