In acest articol va vom prezenta cateva dintre cele mai interesante recorduri stabilite de Paste (sau care au legatura cu aceasta sarbatoare sfanta), atat pe teritoriul tarii noastre, cat si in alte tari din lume.

Cel mai mare produs traditional de Paste este creatia oamenilor din Radauti. Acestia au facut o pasca ce cantarea aproape 150 de kilograme. Ingredientele utilizate au fost 300 de oua, peste trei kilograme de stafide si peste 40 de kilograme de branza. La realizarea produsului au participat cei mai buni cofetari din oras.

Cea mai mare pasca de Paste creata in Radauti, Foto: worldrecordacademy.com
Cea mai mare pasca de Paste creata in Radauti, Foto: worldrecordacademy.com

 

Moldovenii din Suceava se pot lauda cu cel mai mare ou incondeiat realizat vreodata. Acesta a fost expus in inima orasului si avea nu mai putin de sapte metri inaltime si peste 4,5 metri in diametru. In ceea ce priveste greutatea sa, el cantarea mai mult de o tona. Oul a fost facut din fibra de sticla, modelele cu care a fost ornat fiind tiparite pe autocolant. Acesta a fost creat in anul 2009.

Cel mai mare ou de ciocolata din lume a fost realizat in anul 2004, in Belgia. Acesta avea o inaltime de aproape opt metri si jumatate, iar pentru realizarea lui s-au folosit aproape doua tone de ciocolata. Peste 20 de bucatari au muncit mai bine de douazeci de zile ca sa-l faca.

Cel mai mare ou traditional de Paste din lume, expus in Suceava, Foto: ro.wikipedia.org
Cel mai mare ou traditional de Paste din lume, expus in Suceava, Foto: ro.wikipedia.org

Cele mai multe oua-surpriza expuse vreodata au fost in numar de peste 500.000. Se intampla in anul 2007, in parcul Cypress Gardens, din Florida, Statele Unite. Atunci, nu mai putin de 9700 de copii au participat la „targ”, intrucat o parte dintre oua contineau premii speciale donate de catre oamenii de afaceri din imprejurimi. Toate acestea au fost epuizate in mai putin de o ora, iar norocosii castigatori au plecat acasa fericiti.

Cel mai scump ou de ciocolata a fost vandut pentru exorbitanta suma de 50.000 de lire sterline. Asta se intampla in luna aprilie a anului 2006, intr-un magazin din Londra. Cu toate acestea, oul fusese facut la Paris, pe durata a nu mai putin de trei saptamani. Acesta era incrustat cu diamante de 0,5 carate si masura  putin de 65 de centimetri in inaltime.

Citește și:  Știi cât de des mint oamenii? Află care sunt cele mai populare minciuni

Cel mai mare ou de paste sculptat in gheata a fost realizat de catre o echipa din Rusia si a fost expus in Parcul Filevskiy. Acesta era inalt de doi metri, avea un diametru de aproape un metru si cantarea nu mai putin de 800 de kilograme.

Cel mai mare ou de geata realizat in Rusia, Foto: worldrecordacademy.com
Cel mai mare ou de geata realizat in Rusia, Foto: worldrecordacademy.com

Cel mai mare iepuras viu din lume era Ralph, care cantarea peste 20 de kilograme si masura aproximativ un metru. De asemenea, urechile sale erau gigantice, depasind 20 de centimetri. Potrivit spuselor stapanului sau, Ralph era hranit cu aproape doua kilograme de mancare in fiecare zi. Iepurasul traia in Anglia.

Cel mai mare iepure de ciocolata din lume a fost facut in anul 2010, de catre sculptorul Harry Johnson. Iepurele a fost omologat de catre cei de la Guiness drept cel mai mare iepuras de ciocolata de pe intreaga planeta, asta intrucat el cantarea mai mult de 3000 de kilograme si masura peste patru metri inaltime. Durata realizarii sale a fost de numai trei zile, iar Johnson a avut parte de ajutorul a patru asistenti de-ai sai.

Cea mai mare cutie de bomboane de ciocolata a fost expusa in anul 2008 in piata Leicester, din Londra. Aceasta cantarea peste doua tone si continea peste 175.000 de bomboane.

Cel mai mare pom de Paste din lume, Foto: forum.artinvestment.ru
Cel mai mare pom de Paste din lume, Foto: forum.artinvestment.ru

Cel mai mare pom de Paste din lume a fost decorat cu nu mai putin de 76.000 de oua pictate. Evenimentul a avut loc in anul 2007, in orasul german Rostock.

Cea mai mare colectie de oua de Paste decorate din lume a fost expusa incepand cu anul 2004, in orasul Ciechanowiec, din Polonia. Acesta a fost fondat de catre Irena Stasiewicz si Jerzy Jasiuk, cei doi colectionand oua de Paste inca de la inceputul anilor 1970. In anul 2004, colectia expusa numara peste 1500 de produse de pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii. Ouale apartineau mai multor specii, printre care gainile, gastele sau chiar strutii. Acestea erau decorate folosind ceara, vopsea, orez etc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.