Home Cultură generală Cum se desfasoara Revelionul in alte tari din lume?

Cum se desfasoara Revelionul in alte tari din lume?

0
foto: realitatea.net

Cu toate ca in mai toate tarile de pe glob se sarbatoreste trecerea dintre ani, obiceiurile si datinile difera de la o zona la alta. Iata cum se desfasoara Revelionul in alte tari.

In Brazilia, petrecerile de Revelion sunt pline de fast si de buna dispozitie. Show-urile de muzica si dans, artificiile sau jocurile de lumini nu lipsesc. Printre locurile unde se strang cei mai multi oameni in noaptea dintre ani se numara celebra plaja Copacabana din Rio. De asemenea, si in Sao Paolo este foarte mare agitatie de Revelion. Aceste lucruri nu sunt de mirare, intrucat cele doua orase mentionate mai sus sunt printre cele mai mari din Brazilia.

foto: fotosface.com.br
foto: fotosface.com.br

In Canada, mai multe familii se reunesc pentru a petrece Revelionul impreuna. In cadrul acestor petreceri, au loc si semineuri, dar si jocuri de lumini. In cateva orase canadiene, se ofera chiar si cadouri intre membrii familiei. In zonele montane de sat sunt utilizate snowmobilele pentru a urca pe munti, unde oamenii incing gratarele si sarbatoresc.

foto: cdnexpat.wordpress.com

In Danemarca, mai toti localnicii asculta discursul reginei in noaptea dintre ani. De asemenea, in piata centrala din Capitala Copenhaga, o multime de oameni asteapta cu nerabdare ca uriasul ceas aflat acolo sa bata de 12 ori.

foto: baldheretic.com

In Ecuador, sunt construite diverse papusi din hartie, carpe sau lemn. Acestea simbolizeaza oameni, dar si evenimente, cu un impact negativ asupra tarii in anul respectiv. Prin arderea acestora, trecutul este uitat, facandu-se loc prezentului. Printre alte traditii se numara si imbracatul unui barbat in haine de femeie. Acesta incearca sa amuze audienta prin faptul ca plange neincetat.

foto: ecuadoratyourservice.com

In Japonia, in noaptea dintre ani are loc Festivalul Cantecului Rosu si Alb, un obicei care are o vechime de mai bine de jumatate de secol. Acesta presupune prezenta a 25 de femei si a 25 de barbati, care sunt divizate in doua echipe si scopul lor este sa faca atat de mult zgomot pe cat le sta in putinta.

foto: bwallpapers.com

In Australia se folosesc pana si clopotele de biserica pentru a se face cata galagie este posibil sa se faca. Dupa noaptea de Revelion, oamenii de aici inca mai sarbatoresc, facand diferite tipuri de picnicuri pe plaje sau in alte zone special amenajate.

foto: hd-desktopwallpapers.net

In Marea Britanie, prima persoana de sex masculin care calca pragul unei case este cel care va aduce noroc si belsug pentru familia respectiva. In obligatia barbatului intra si oferirea unui cadou familiei al carei prag l-a calcat.

foto: mirror.co.uk

In Franta, Revelionul mai este numit si Ziua Cadourilor, deoarece se ofera o multime de daruri intre prieteni sau intre membrii familiei.

foto: bellesabound.com

Germanii au obiceiul de a arunca plumb topit in apa, in scopul de a vedea ce forma va lua metalul, astfel avand posibilitatea sa o interpreteze. De asemenea, ei lasa mancare in farfurie pana dimineata, pentru ca noul an sa fie imbelsugat.

foto: hispotion.com

In India are loc la fiecare sfarsit de an un spectacol de lumini, care se cheama Diwali. La fel ca in cazul francezilor, indienii impart si ei cadouri celor dragi.

Scotienii isi purifica toate casele, utilizand ritualuri in care folosesc crengi de ienupar.

In Cambodgia, locuitorii calculeaza data inceperii noului an, care, dupa calendarul lor, poate fi la mijlocul lui aprilie, intre 12 si 14, daca este sa facem legatura cu acel calendar pe care il folosim noi. La acest popor african, sarbatoarea noului an tine trei zile si trei nopti.

foto: en.wikipedia.org

Chinezii celebreaza noul an intr-o zi intre 21 ianuarie si 20 februarie. Se obisnuieste ca familiile sa-si vopseasca usile in rosu, simbolul fericirii si al iubirii.

foto: rosettastone.co.uk

Haitienii poarta intotdeauna haine noi de Revelion si dau cadouri celor sarmani, pentru ca sa aiba parte de noroc si pentru ca si ceilalti sa le dea mai departe ceea ce au nevoie.

Atat nord-coreenii, cat si sud-coreenii se aduna in locuintele persoanelor varstnice din familia lor, unde petrec Revelionul, alaturi de ceilalti oameni dragi din viata lor. Si in cazul acestor popoare, se obisnuieste sa se poarte haine noi si curate.

Thailandezii sarbatoresc Anul Nou cu diverse festivaluri, printre care si Songkran. De asemenea, aici se spala toate statuile care-l intruchipeaza pe zeul Buddha, iar oamenii se stropesc cu apa unii pe ceilalti, in vreme ce efectueaza ritualul mai sus mentionat.

foto: kaojaithailand.blogspot.com

Pakistanezii sarbatoresc Revelionul in luna martie, conform calendarului gregorian, dupa care ne ghidam si noi. Ei au obiceiul de a arde o multime de bucati de lemn, pentru a purifica natura si casele lor si de a distruge toate spiritele necurate.

Locuitorii statului Peru se imbraca in culorile pe care le doresc cu ocazia Anului Nou. Spre exemplu, cei care poarta rosu se vor indragosti si vor avea parte de fericire in iubire, iar cei care sunt in galben vor avea succes cu banii.

foto: theonlyperuguide.com

Italienii obisnuiesc sa arunce pe geam lucrurile vechi, de care nu mai au nevoie. Astfel, ei fac loc noului an, in speranta ca vor primi multe lucruri noi.

foto: hispotion.com

La multi ani!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version