Home Animale Specii de ratoni din familia Procyonidae, ordinul Carnivora

Specii de ratoni din familia Procyonidae, ordinul Carnivora

0
Specii de ratoni din familia Procyonidae, ordinul Carnivora

Ratonii sunt animale arboricole, răspândite mai ales în regiunile împădurite din America. Din familia Procyonidae fac parte și specii înrudite cu ratonii și anume: olingo, pisica-veveriță, coati, micul panda. Majoritatea speciilor sunt omnivore, hrana lor constă din rădăcini, fructe, lăstari, mici nevertebrate, insecte, dar și crustacee, pești din pâraie. Fiecare specie în parte preferă un anumit tip de hrană, de exemplu panda roșu consumă frunze de bambus.

Specii de ratoni și alte specii de mamifere înrudite:

Procyon cancrivorus
Procyon cancrivorus

Ratonul mâncător de crabi trăiește în regiunile din apropierea apelor din America Centrală și sudul Americii de Sud. Este cunoscut cu numele de osito lavador, mapache și denumirea științifică de Procyon cancrivorus. Are lungimea corpului de 45-90 cm și greutatea de cel mult 12 kg.

Procyon lotor

Ratonul este un animal cu blană cenușie-gălbuie cu negru, care trăiește în diferite habitate, fie în regiuni de preerie sau de pădure, în Canada de Sud și până în America Centrală. Este un mamifer cunoscut și cu numele de ursul-spălător, are denumirea științifică de Procyon lotor. Majoritatea exemplarelor au lungimea corpului de 40-65 cm, iar unele, în cazuri excepționale pot avea și 90-100 cm.

Ailurus fulges

Panda roșu aparține unei familii distincte (Ailuridae) dar este inrudit cu aceste mamifere numite ratoni. Panda roșu trăiește în pădurile din estul Munților Himalaya, în regiunile din Asia de Sud și Sud-Est. Acest animal are dinții adaptați hrănirii fitofage, consumă în special materiale vegetale, frunze de bambus. Denumirea științifică a acestei specii este Ailurus fulges.

Nasua nasua

Coati sudic cu coada inelată este o specie de procionid care trăiește în sud-vestul SUA, Mexic, America Centrală și de Sud. Are denumirea științifică de Nasua nasua.

Bassariscus astutus

Pisica-veverița este o specie răspândită în regiunile centrale și vestice ale SUA și sudul Mexicului. Acest mamifer este un cațărător excelent în copaci, face salturi îndrăznețe, poate fi domesticit ușor, este de folos la prinderea șoarecilor și șobolanilor din gospodării. Are lungimea corpului de 30-42 cm și greutatea de cel mult 1,5 kg. Pisica-veveriță este cunoscută și cu numele de pisica cu coada inelată și are denumirea științifică de Bassariscus astutus.

Bassaricyon gabbii

Oligo cu coadă stufoasă are denumirea științifică de Bassaricyon gabbii și trăiește în America Centrală și până în nordul Americii de Sud. Are lungimea corpului de 36-42 cm și greutatea de 0,9-1,5 kg.

Potos flavus

Kinkaju este o specie de mamifer din sudul Mexicului și America de Sud. Are denumirea științifică de Potos flavus și poate avea lungimea corpului de 39-76 cm și greutatea de 1,5-4,5 kg.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version