Inspirat de dunele de nisip si de farmecul desertului, Tierra Patagonia, unul dintre cele mai noi si mai fascinante hoteluri din lume, reprezinta o evolutie in lumea arhitecturii si a designului.

Misterul caracteristice acestei regiuni din America de Sud reprezinta tabloul perfect pentru o astfel de cladire in interiorul careia arta se impleteste perfect cu luxul si opulenta, Patagonia fiind unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe teritoriul american, dar si din intreaga lume, precum si cel mai nou membru al familiei de hoteluri Tierra. Hotelul este situat la locul in care pampasul se contopeste intr-un peisaj feeric cu Lacul Sarmiento, cladirea fiind imbratisata intr-un mod fascinant de acest peisaj, lasand impresia ca se contopeste la randul sau cu natura.

Ceea ce frapeaza din punct de vedere artistic sau arhitectural este forma cladirii ce se doreste a fi o metamorfozare a fosilei unei vietati preistorice, fosila ce a fost descoperita pe malul lacului unde, ulterior, a fost construit hotelul. Aceasta sursa de inspiratie i-a facut pe arhitecti sa creeze planul cladirii astfel incat sa ofere impresia ca hoteulul se inalta din pamant precum dunele de nisip sculptate de bataia fierbinte a vantului. Arhitectii Roberto Benavente si Cazu Zegers au folosit doar elemente naturale, specifice zonei, tocmai pentru ca aspectul exterior al hotelului sa fie unul cat se poate de natural si pentru ca intreaga constructie sa se integreze perfect in cadrul natural. Dupa cum tocmai arhitectii au afirmat, scopul acestora a fost de a crea o cladire impresionanta din punct de vedere estetic, dar care sa nu influenteze sub nicio forma natura.

Citește și:  Ce stim despre Constelatia Circinus?

Pe langa asepctul atat de interesant, cladirea surprinde si din punctul de vedere al designului prin imbinarea dintre lemn si sticla, rezultatul fiind un spatiu plin de eleganta.

Interiorul din lemn accesorizat cu elemente decorative realizate de catre artizanii locali reprezinta o imbinare creativa intre cultura, arta si lux. Accentul este pus pe desing si nu pe latura decorativa tocmai pentru a scoate in evidenta modul in care o cladire ce ofera conditii de lux se poate integra perfect intr-un peisaj precum acesta fara a-l influenta intr-un mod negativ.

Tierra Patagonia, Foto: mybestluxe.com
Tierra Patagonia, Foto: mybestluxe.com
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.