Home Animale Top 10 animale sălbatice de pradă din toată lumea

Top 10 animale sălbatice de pradă din toată lumea

0
Top 10 animale sălbatice de pradă din toată lumea

In general animalele de prada au un anumit comportament care le ajuta sa supravietuiasca. Au niste calitati excelente, o mare indemanare de a ataca si de a lupta chiar si cu animale mai mari decat ele. Sunt agresive, rapide, violente, au simturile ascutite, se deplaseaza fara zgomot, incet si prudent, isi ataca victima prin surprindere, fac salturi mari sau alearga rapid, incat sansele lor de reusita sunt foarte mari.

Top 10 animale salbatice de prada

Rechinul alb
Rechinul alb

1. Rechinul alb este cunoscut pentru numeroasele atacuri asupra oamenilor. Are corpul puternic, lung de pana la 6-8 m si greutatea de cel mult 2 tone. Armele sale redutabile de atac sunt dintii mari, de forma triunghiulara, ca niste zimti, ce pot sfasia cu putere carnea victimei sale. Acest rechin este inspaimantator si pentru alte specii de rechini, el avand obiceiul sa inoate cu gura deschisa aratandu-si dintii fiorosi care ingrozesc orice prada.

leul

2. Leul este cu siguranta unul din cele mai mari animale de prada de pe planeta. Este cunoscut cu denumirea de ,,regele junglei” sau de ,,regele pustiului” tocmai datorita acestui fapt. Un astfel de animal ataca pe furis de multe ori, se aproprie de prada fara a face nici un zgomot cu talpile. Isi infinge coltii in victima pe neastepate, rupe cu forta bucati de carne din animalele mari care sunt rapuse mai greu, insa in cele din urma mor si ele, sleite fiind de puteri. Prada, dupa ce este rapusa, este tarata spre adapost si sfasiata acolo.

Ursul Grizzly

3. Ursul Grizzly este unul din cele mai periculoase si puternice animale de prada. Are lungimea corpului uneori si mai mare de 3 m si greutatea de pana la 1000 kg. Traieste in America de Nord si are un comportament agresiv fata de oameni, el avand un puternic instinct de supravietuire si de aparare.

balena ucigasa

4. Balena ucigasa este un pradator periculos pentru foci, pasari acvatice si pesti. Ataca in grup, sunt puternice si inteligente, de regula au sorti de izbanda asupra prazii de fiecare data. Are corpul perfect pentru vanatoare, acesta este solid, indesat, cu lungimea de pana la 9 m si greutatea de cel mult 10 tone. Pe corp prezinta marcaje deschise ce o camufleaza perfect in apa, astfel incat de multe ori isi surprinde prada. Prinde tot felul de pesti, chiar si rechini albi, ataca mamifere marine, testoase, balene, foci si pasari de apa. Are denumirea stiintifica de Orcinus orca.

crocodilul

5. Crocodilul este o reptila uriasa, care traieste in Africa, Asia, America si Australia. Cercetatorii considera crocodilii ca fiind cele mai avansate reptile de azi si niste pradatori extraordinari, stau de obicei ascunsi in apa si ataca violent. Crocodilul are falcile foarte robuste, muscatura extrem de puternica, ataca cu o forta foarte mare si alearga rapid pe distante scurte.

Isi pandeste prada cu rabdare, iar cand este momentul se repede brusc asupra ei, o prinde bine cu dintii ascutiti, o trage in apa si o roteste de cateva ori pana ce aceasta cedeaza. Crocodilii sunt foarte periculosi, considerati cei mai mari pradatori in arealul lor, ataca mamifere, reptile, pesti, pasari si alte animale. Crocodilul de apa sarata (Crocodylus porosus) este cel mai mare crocodilian din lume si cel mai mare animal de prada de acest gen de pe planeta noastra.

dragonul de Komodo

6. Dragonul de Komodo este considerata cea mai mare soparla din lume si cea mai periculoasa. Traieste in Indonezia si anume in Insula Komodo si alte insule din jur. Este o soparla masiva, are lungime corpului de pana la 3 m si greutatea de aproximativ 70 kg. Inoata foarte bine si face scufundari deseori in apele de coasta, mananca animale vii sau moarte, maimute, soparle, serpi, pasari, rozatoare si mamifere mai mari (cai, cerbi si porci).

lupul cenusiu

7. Lupul cenusiu sau Canis lupus este un vanator excelent nocturn, ucide cu salbaticie tot felul de animale salbatice si domestice. Daca ataca animale mici le mananca complet, iar din animalele mari lasa doar oasele. Ataca in haita, lupii fiind foarte uniti cand este vorba de procurarea hranei.

Ataca pasari, rozatoare, broaste si alte vietuitoare. Are capacitatea de a alerga cu viteaza mare (de pana la 60 km/h) mai ales cand isi urmareste prada si de a parcurge si 100 km intr-o singura noapte pentru a gasi hrana.

Pestele Piranha

8. Pestele Piranha are dintii fiorosi care sfasie orice prada. Astfel de pesti au aspectul variat si se remarca prin agresivitatea lor si modul de a ataca in grup. Se napustesc rapid asupra prazii si se hranesc rupand bucati de carne din ea, au capacitatea de a ataca si pesti mai mari decat ei.

Piranha rosu are denumirea stiintifica de Pygocentrus nattereri, lungimea corpului de cel mult 33 cm si greutatea de 1 kg. Dintii acestor pesti sunt triunghiulari, nu foarte mari insa extrem de ascutiti. Cu ei sfasie fara mila, forta lor de atac este foarte mare, favorizata de mandibula infraaxiala si rostrul scurt.

Dendroaspis popylepis

9. Serpii sunt vanatori formidabili, se deplaseaza cu usurinta, isi localizeaza prada prin intermediul simturilor si se intampla destul de rar sa dea gres. Cel mai mare pradator este sarpele mamba negru care are denumirea stiintifica Dendroaspis popylepis. Acest sarpe periculos are obiceiul sa atace omul, este veninos, imprevizibil si foarte periculos. Poate atinge viteaza de 20 km/h, deci se misca foarte repede comparativ cu omul, il poate ajunge destul de usor cand acesta alearga.

Cercetatorii il considera cel mai agresiv sarpe din Africa si unul din cei mai veninosi din toate speciile africane de acest gen. Traieste in padurile cu mlastini din Africa de Sud si Est. Are lungimea corpului de 2,5-3,5 m, iar habitatul sau este exclusiv terestru. Desi traieste mai mult pe sol, este si un bun catarator.

tarantula

10. Cel mai mare pradator din lumea paianjenilor este tarantula din familia Theraphosidae. Aceasta specie este considerata un urias printre paianjeni avand in vedere faptul ca are corpul lung de 12 cm si intinderea picioarelor de aproximativ 28 cm. Un astfel de paianjen este foarte periculos pentru animalele salbatice mici (broaste, soparle, pasari), iar pentru om muscatura sa poate fi foarte rar mortala.

Iubitorii de animale exotice achizitioneaza astfel de arahnide, le asigura hrana si adapost si chiar cred in ideea de a imblanzi astfel de vietuitoare. Speranta de viata la tarantula este de pana la 15 ani sau chiar mai mult la anumite specii. Mare atentie cu aceste animale, au obiceiul sa stea in asteptare si sa atace brusc pe neasteptate.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version