Arta ca un cocktail Molotov sau, mai bine spus, arta cu un cocktail Molotov pentru ca exact asta realizeaza un tanar artist din Rusia. „Focul etern” este numele proiectului de arta urbana pus la punct de catre Radya Timofey, un artist de doar 23 de ani care a creat o serie de picturi originale cu ajutorul celebrelor cocktail-uri Molotov. Scopul proiectului: comemorarea soldatilor cazuti la datorie in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Realizarea unor picturi prin arderea panzei pe un panou din lemn prin aruncarea cocktail-urilor Molotov nu este deloc un proiect usor, ci din contra. Cocktail-ul Molotov intra in categoria armelor si este un simbol al haosului deoarece sticlele ce contineau un amestec de substante usor inflamabile erau si inca sunt folosite in timpul disputelor de strada, avand o mare importanta pentru cultura sovietica. Cine ar fi crezut ca un cocktail Molotov va avea sa se transforme intr-un instrument folosit pentru crearea unor opere de arta?

Citește și:  Reducerile de Craciun: bucurii pe bani putini?

Tanarul artist foloseste o combinatie de napalm si substante uleioase pentru a crea conturul portretelor, dupa care arunca in panourile din lemn peste care este asezata panza cocktail-uri Molotov. Panza incepe sa arda urmand conturul trasat anterior, totul fiind controlat cu o mana sigura de artist, iar dupa ce flacarile se domolesc, in urma acestora raman portretele celor rapusi pe frontul de lupta. Intregul proces are loc intr-un spatiu deschis.

Pentru ca scopul proiectului de cultura si arta urbana sa fie dus la bun sfarist, operele de arta astfel create sunt expuse pe peretii unui fost spital de razboi, un spital parasit in prezent insa care pastreaza mai vii ca niciodata amintirile unuia dintre cele mai importante conflicte din intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.