Săcueni, alternativ Săcuieni, mai demult Podul Săcuilor este un oraș în județul Bihor, regiunea Crișana, România.

Orașul Săcueni, ca unitate administrativ teritorială, este alcătuit din șase localități: localitatea urbană Săcueni și localitățile rurale Cadea, Ciocaia, Cubulcut, Olosig, și Sânnicolau de Munte.

turn-de-la-biserica-romano-catolica-din-sacueni-judetul-bihor.jpg

Printre obiectivele turistice care merită vizitate în localitatea Săcueni se află monumentele istorice: „Dealul Plesuv” (din epoca bronz), „Biserica Romanică” din secolele XIII-XIV, „Pădurea Frater” din perioada neolitică, „Horo” așezare din perioada neolitică, secolul al VII – lea e.n., „Cetatea boului” (așezare din epoca bronzului) și „Cetate” (ruine din secolele XV-XVI).

cruce-langa-biserica-romano-catolica-din-sacueni-judetul-bihor.jpg

Printre monumentele de arhitectură se numără Biserica reformată ce poartă hramul „Sfânta Maria” care a fost construită între anii 1711 și 1769, Biserica romano-catolică „Sf. Maria Imaculata” (1711-1768) și Palatul Studenberg ce aparține secolului al XVIII – lea.

vedere-cu-turnul-de-la-biserica-romano-catolica-din-sacueni-judetul-bihor.jpg

Unul dintre cele mai fascinante aspecte ale bisericii îl constituie orga veche, adusă în anul 1890 din Austria. Instrumentul, cu sonorități impresionante, continuă să fie folosit atât în cadrul slujbelor religioase, cât și în concerte organizate periodic, atrăgând iubitori de muzică din întreaga regiune.

vedere-cu-biserica-romano-catolica-din-sacueni-judetul-bihor.jpg

Biserica Romano-Catolică servește nu doar ca loc de rugăciune, ci și ca centru comunitar, unde locuitorii din Săcueni și împrejurimi se adună pentru a celebra sărbători și festivaluri tradiționale. Aceste evenimente sunt momente de bucurie și coeziune pentru comunitatea locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.