Dacă te întrebi care ar trebui să fie următoarea destinație de călătorie, Bulgaria e răspunsul.

Această bijuterie subestimată din Peninsula Balcanică are o istorie bogată, o natură diversă și experiențe de neuitat care așteaptă să fie descoperite!

Dacă încă nu te-ai decis dacă să îți rezervi sau nu o excursie în Bulgaria – suntem aici pentru a îți arăta câteva dintre magiile pe care le vei descoperi atunci când vei vizita Bulgaria.

1) Litoralul Mării Negre

Delimitată la est de Marea Neagră, Bulgaria are câteva plaje de coastă incredibile. De la orașe marine la sate pitorești, litoralul bulgăresc merită cu adevărat o vizită. În mod ideal, pentru mai mult de câteva zile, astfel încât să poți să te bucuri pe deplin de atmosfera magică.

Fără îndoială, există multiple locuri de petrecere pe coasta Mării Negre, cum ar fi Sunny Beach. Cu toate acestea, te poți bucura de stațiunile de lux de pe plaja din Bulgaria, care reprezintă o vacanță plăcută pentru familie. Pe de altă parte, dacă dorești să te conectezi cu natura și să te bucuri de sălbăticie, ai o mulțime de opțiuni cu campinguri pe întreaga coastă.

2) Munți și trasee forestiere care îți taie respirația

Este practic imposibil să vizitezi Bulgaria fără să arunci o privire asupra unor peisaje impresionante. Ca să spunem așa, sunt greu de ratat. De îndată ce ajungi în capitala Sofia, priveliștea largă a muntelui Vitosha se extinde deasupra orașului.

Există cinci munți principali în țară, dacă nu-i punem la socoteală pe cei mai mici. De fapt, munții ocupă 30% din teritoriul total al Bulgariei. Cei mai mari munți din Bulgaria sunt Rila, Pirin, Rodopi, Stara Planina și Vitosha, care se extind deasupra capitalei Sofia. Sute de trasee te vor conduce prin pajiști senine, verdeață luxuriantă și vârfuri impunătoare, care îți taie la propriu respirația.

3) Lacuri limpezi și râuri curgătoare

Dacă vrei cu adevărat să ai parte de o experiență completă a naturii bulgare, nu poți pleca fără să vizitezi unul dintre lacurile, râurile sau cascadele pitorești din țară.

Călătorind cu mașina, poți ajunge dintr-un punct în altul mult mai ușor. Într-adevăr, ai nevoie doar de o vinieta Bulgaria pentru a putea utiliza fără griji autostrăzile și drumurile expres. Poți să o achiziționez online, fără să mai trebuiască să te oprești la unul dintre punctele de vânzare de pe traseu. În sfârșit gata cu așteptările și cu birocrația! Procesul de cumpărare este extrem de facil. Trebuie doar să furnizezi câteva informații și călătoria ta poate începe numaidecât.

Citește și:  Casa Memorială Ștefan Jäger din Jimbolia: sanctuarul artei

Să revenim! Unele dintre aceste bogății naturale le vei găsi în zona montană, în timp ce altele sunt mai accesibile și nu necesită prea mult mers pe jos. Dacă nu te deranjează un pic de drumeție prin pădure, poți încerca o drumeție moderată în apropiere de Sofia, care te va duce la superba Cascadă Boyana. În cazul în care petreci mai multe zile în Bulgaria și dorești să te aventurezi, cele șapte lacuri din Parcul Național Rila sunt cu siguranță un obiectiv de neratat.

O altă opțiune pentru a admira râurile din Bulgaria este o croazieră cu barca pe malurile râurilor din Bulgaria. Poți alege dintre fluviul Dunărea, care traversează granița, sau râurile de coastă Ropotamo, Kamchia sau Veleka.

4) Situri și peisaje de patrimoniu UNESCO

Siturile de patrimoniu din Bulgaria ocupă mai multe locuri în lista extinsă a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură. Această colecție de situri notabile ale patrimoniului mondial a recunoscut o serie de proprietăți atât culturale, cât și naturale din Bulgaria.

Pe această listă se află orașul vechi de coastă Nessebar, complexul de biserici de pe faleză din Ivanovo, care datează din secolul al XII-lea, și bogatul habitat biodivers din rezervația naturală Srebarna.

Fiecare sit UNESCO din Bulgaria are o semnificație pentru țară, fie că este vorba de istoria veche de secole, fie că este vorba de flora și fauna impresionante.

5) Orașe de coastă superbe

Aproximativ o treime din cei 378 km de coastă bulgară a Mării Negre este formată din plaje cu nisip auriu. Alături de aceasta se află ieșiri de coastă fermecătoare, cum ar fi Nessebar, „Perla Mării Negre” și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pe scurt

Călătorii pasionați știu cu siguranță că Bulgaria ocupă primul loc în aproape toate sondajele privind cele mai ieftine destinații din Europa. Cu toate acestea, țara est-europeană are ceva mai mult de oferit decât lista sa de prețuri, după cum am prezentat. Bulgaria merită să fie vizitată pentru că pur și simplu este magnifică prin ceea ce pune la dispoziția nu doar a locuitorilor, ci și turiștilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.