Ca lumea artei este plina de controverse nu mai este deloc un lucru nou, insa a invata sa pierzi controlul atunci cand vine vorba de creatia artistica pare a fi un subiect delicat. Bosco Sodi, un tanar artist de origine mexicana, a invatat sa isi creeze operele necontrolat iar creatiile sale sunt originale si pline de farmec.

Bosco Sodi este adeptul unei filozofii interesante care pune accentul, inainte de toate, pe imperfectiune si unicitate. De aceea, pentru artist, pictura este un proces ce uneori vine de la sine, insa alteori este neprevazut si tocmai acesta este lucrul pe care Bosco Sodi a invatat sa il stapaneasca cel mai bine – neprevautul.

Picturile sale sunt fascinante prin forma, textura, culoare si continut si sunt rezultatul unor accidente – denumirea pe care artistul o ofera adesea experimentelor sale artistice. Pictorul a inceput sa experimenteze cu materiale care mai de care mai diferite, de exemplu cu rumegus si culori. Daca atunci cand amestecul asternut pe panza nu surprinde in niciun fel, in momentul in care se usuca si crapa, modelul creat este unic. Insa, cu timpul, a invatat diferite tehnici de aplicare a amestecurilor pe panza astfel incat panza sa crape controlat si sa ofere imaginea dorita.

Citește și:  Pictorul Max Ernst si suprarealismul
Bosco Sodi picturi, Foto: pacegallery.tumblr.com
Bosco Sodi picturi, Foto: pacegallery.tumblr.com

Pentru Bosco Sodi pictura este asemanatoare chimiei. Artistul experimenteaza chiar si jumatate de an pentru a crea o singura pictura deoarece materialele si amestecurile folosite reactioneaza in mod diferit atat din punctul de vedere al texturii, cat si din punctul de vedere al culorilor. Si pentru ca accentul este pus pe tehnica si nu pe redarea lumii reale in sine, picturile sunt considerate abstracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.