Cine nu isi doreste sa traiasca mult si bine? Probabil cei mai batrani oameni din lume, pentru ca odata cu batranetea apar si o serie de probleme, fie ele de sanatate, fie legate de aspectul fizic, valabile mai mult pentru femei. In continuare va vom prezenta o serie de adevaruri despre cei mai batrani oameni din lume, care probabil va vor taia putin din elanul luat pentru o viata vesnica sau cel putin mai lunga:

Gertrude Baines
Gertrude Baines
  • Femeia care s-a nascut in anul 1884 la data de 6 aprilie, pe numele ei, Gertrude Baines, a fost declarata in anul 2009 persoana cu durata de viata cea mai lunga, in viata la acea vreme, dupa ea fiind barbatul cu un an mai mic si anume Tomoji Tanabe, din Japonia, el fiind nascut in anul 1885. Culmea e ca femeia cu varsta de 114 ani a fost americanca.
  • Cea mai in varsta femeie a tuturor timpurilor, deci persoana cu cea mai lunga durata de viata a fost o femeie de origine franceza, pe numele ei Jeanne Calment. Ea s-a nascut in anul 1875 si a trait aproape 123 de ani murind in anul 1997. Se spune ca venerabila doamna l-a cunoscut pe Vincent Van Gogh, dat fiind ca in anul 1990 dansa era singura care se putea lauda cu acest prilej de intalnirea ce a avut loc intre ei. Insa un lucru demn de apreciat este acela ca doamna Jeanne inca putea sa se deplaseze pe bicicleta la varsta de 100 de ani.
  • Prima data cand Cartea Recordurilor a decis sa introduca categoria cu cei mai batrani oameni din lume a fost inca din anul 1955. Prima persoana care si-a capatat locul de cinste in acest sens a fost Baker Betsy, femeia care a batut recordul mondial la durata de viata, avand in acel an, respectiv 1955, nici mai mult nici mai putin de 113 ani, insa a si murit in acelasi an. Destul de impresionant avand in vedere climatul social, politic si cultural al acelor vremuri.
  • Cel mai scurt record, sau mai bine spus perioada cea mai mica de detinere a titlului de cel mai batran om din lume a apartinut unei americance, pe numele ei Emma Tillman, care a trait 114 ani. Spunem cel mai scurt record deoarece aceasta a murit exact la 4 zile dupa ce a primit oficiosul titlu.
  • De cand a fost lansata rubrica cu cel mai batran om din lume in Cartea Recordurilor, deci din anul 1955, aceasta a avut peste 40 de titluri acordate. Mai exact au fost 41 de oameni inregistrati ca fiind la vremea lor cei mai batrani din lume. Desi americanii detineau controlul asupra majoritatii titlurilor acordate, se pare ca in prezent (2013) acestia au grave probleme de sanatate. Si asa cum am mentionat primii in clasament au fost americanii, avand in total 12 persoane intrate in recorduri, dupa care englezii care au intrat si ei cu 10 persoane in Cartea Recordurilor, iar apoi japonezii cu doar 6 persoane.
  • Cel care a detinut pentru cel mai lung timp titlul de cea mai batrana persoana din lume a fost un japonez, pe numele sau Izumi Schigechiyo. Acesta a intrat in Cartea Recordurilor in anul 1976 si a mai trait inca 10 ani dupa ce a primit decoratia, in total 3.384 de zile.
Citește și:  Tratamente medicale ciudate folosite de-a lungul timpului
oldest people in the world
oldest people in the world sursa: www.pinterest.com/pin/372180356690094727/
  • Dintre cei mai batrani oameni din lme, care au primit si titlul ulterior, fiind inregistrati in Cartea Recordurilor, doar 5 au fost barbati, restul pana la 41 fiind numai femei.
  • In Romania, recordul pentru cel mai batran om din lume a fost stabilit tot de o femeie, pe numele sau Anitica Butariu, ea traind 115 ani, nascuta in anul 1882. Data nasterii acestei femei  nu a putut fi insa stabilita cu cea mai mare precizie, insa se stie ca ea a murit in anul 1997.
  • Cea mai batrana femeie care l-a votat pe Barack Obama in anul 2009 a fost Gertrude Baines, femeia avand atunci varsta de 115 ani. Poate istoria familiei doamnei Gertrude a facut-o sa opteze pentru acest vot avand in vedere ca ea facea parte dintr-o familie de sclavi ce aveau ca descendenti persoane de origine africana. Doamna Gertrude Baines a mai votat doar o data,  mai exact pentru John F. Kennedy.

Toate aceste date au fost adunate dupa anumite presupuneri, motiv pentru care varsta exacta sau data nasterii a celor mentionati nu pot fi precizate cu exactitate. Ele au fost doar aproximate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.