Pentru interesanta lume a artei si pentru latura business a acesteia, galeriile de arta joaca un rol vital pentru ca, spre deosebire de o simpla expozitie, intr-o galerie de arta operele pot fi vandute iar artistul poate evolua considerabil. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta care sunt cele mai cunoscute galerii de arta din Europa.

Europa este cunoscuta in intreaga lume drept un adevarat sanctuar al culturii, muzeele si galeriile de arta aflate pe intinsul continent fiind foarte numeroase. Europenii din toate regiunile au avut intotdeauna un dezvoltat simt al culturii si civilizatiei, si nu este de mirare ca se presupune ca aici se afla izvorul civilizatiei. Operele de arta gazduite de galeriile europene se numara printre cele mai valoroase din lume, iar stilul caracteristic galeriilor este si el unic.

Applicat Prazan, Foto: lesdiagonalesdutemps.com
Applicat Prazan, Foto: lesdiagonalesdutemps.com

Applicat-Prazan este una dintre cele mai cunoscute si apreciate galerii de arta din Europa si este situata in Paris, o adevarata capitala a artei si a culturii. Este o galerie de arta selectiva deoarece gazduieste opere moderne care apartin in special reprezentantilor celei de a Doua Scoli de Arta de la Paris, adica opere caracteristice perioadei postbelice, iar printre artistii ale caror opere se afla aici se numara Karel Appel, Camille Bryen, Olivier Debré, Geer van Velde, Jean-Paul Riopelle.

Didier Aaron, Foto: epochtimes.com
Didier Aaron, Foto: epochtimes.com

Tot in Paris se afla si o faimoasa galerie de antichitati, pe numele sau Didier Aaron Galerie, ce gazduieste opere de arta si obiecte de mobilier care dateaza din secolele al XVI-lea – al XIX-lea.

Galerie de l`effort moderne, Foto: thecharnelhouse.org
Galerie de l`effort moderne, Foto: thecharnelhouse.org

Galerie de l’Éffort Moderne este o alta galerie de arta localizata in capitala Frantei si promoveaza poate mai mult decat oricare alta galerie de arta din lume operele care apartin avangardismului.

Citește și:  Ce cadouri de Craciun fac copii pentru parintii lor?
Galeria de arta a Germaniei, Foto: arttattler.com
Galeria de arta a Germaniei, Foto: arttattler.com

Galeria de Arta a Germaniei este recunoscuta in intreaga lume, fiind si una dintre cele mai vizitate si mai scumpe galerii de arta din lume. Galeria gazduieste colectii contemporane care au un flux frecvent, tocmai pentru ca iubitorii de arta sa aiba intotdeauna o activitate prolifica.

Paula Modersohn-Becker, Foto: bremen-tourism.de
Paula Modersohn-Becker, Foto: bremen-tourism.de

Galeria de Arta Paula Modersohn-Becker este localizata tot in Germania, mai precis in Bremen, si este recunoscuta ca fiind prima si singura galerie de arta din lume dedicata unei artiste. Paula Modersohn-Becker a fost una dintre cele mai importante reprezentante ale expresionismului, iar operele pe care aceasta galerie la gazduieste apartin atat acelei perioade, cat si perioadei contemporane. Galeria surprinde nu doar prin operele pe care le gazduieste, ci si prin aspectul cladirii, care este cu adevarat interesant.

Fitzwilliam, Foto: artincambridge.blogspot.ro
Fitzwilliam, Foto: artincambridge.blogspot.ro

Una dintre galeriile de arta din Europa care pune accentul pe operele inspirate de razboi este Galeria Fitzwilliam din Cambridge, fiind in acelasi timp si una dintre cele mai importante galerii de arta din lume. Galeria gazduieste o impresionanta colectie de picturi si fotografii realizate in timpul celor doua razboaie mondiale. Interesant este faptul ca valoarea operelor vandute este transformata in ajutor material pentru veteranii de razboi si urmasii acestora.

Kiasma, Foto: stevenholl.com
Kiasma, Foto: stevenholl.com

Din categoria galeriilor de arta dedicate prezentului, Galeria Kiasma din Helsinki reprezinta locul in care se intalnesc cele mai multe opere de arta care prezinta dintr-un punct de vedere artistic toate actiunile umanitatii, fiind supranumita o galerie de „arta a vietii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.