Uneori este de-a dreptul fabulos ceea unii artisti reusesc sa realizeze cu o simpla coala de hartie si un creion, instrumente pe care oamenii normali le folosesc pentru a scrie. Din aceasta categorie, a artei relativ simple insa cu adevarat complicate, fac parte si desenele anamorfice care dau impresia celui care le priveste ca se afla la incidenta dintre planul real si planul fizic – hartia.

Alessandro Diddi; arta anamorfica, Foto: mymodernmet.com
Alessandro Diddi; desen anamorfica, Foto: mymodernmet.com

Unul dintre artistii care au reusit sa isi aduca la viata operele de arta este Alessandro Diddi. Artistul afirma ca in momentul in care ii sunt privite operele de arta, privitorii sunt pusi in fata unui adevarat spectacol si a unei lupte ce se da intre planul real si planul ireal. Si acest lucru se intampla pentru ca nu multe persoane inteleg ce reprezinta cu adevarat latura anamorfica a artei.

In creatiile sale, artistul Alessandro Diddi foloseste umbre si unghiuri pentru a crea imagini care se asemana mai mult cu niste iluzii optice. Cu fiecare opera artistul a dorit sa isi imbunatateasca stilul dar si socheze, acesta fiind unul dintre principalele sale scopuri. Desenele lui Diddi nu au un mesaj propriu-zis si nu au nici o simbolistica aparte insa sunt un exemplu viu al faptului ca din lucruri marunte si aparent nesemnificative pot izvori adevarate opere de arta.

Citește și:  Louis Braille și inventarea sistemului de scriere și citire Braille
Alessandro Diddi; desen anamorfic, Foto: mymodernmet.com
Alessandro Diddi; desen anamorfic, Foto: mymodernmet.com

Desenele anamorfice capata o noua dimensiune in momentul in care acestea se intrpatrund cu planul real. Iata cateva dintre operele lui Alessandro Diddi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.