Home Diverse Energia vibraţională a locuinţei – cum poate fi sporită pentru a începe...

Energia vibraţională a locuinţei – cum poate fi sporită pentru a începe anul 2023 sub cele mai bune auspicii?

0
Energia vibraţională a locuinţei

Energia vibraţională a locuinţei, ca şi a oricărui alt element vizibil sau invizibil, există, după cum, încă din antichitate, Marii Inţelepti, convinşi de manifestarea “Legii Vibraţiei”, afirmau: “Nimic nu este în repaus, totul se mișcă, totul vibrează” – adevăr confirmat de ştiinţa modernă. “Mişcarea” guvernează Universul, nimic nu este în stare de repaus, iar diferenţele intre diversele manifestări ale materiei, energiei şi spiritului se datorează gradului diferit de vibraţie.

Este o realitate pe care fiecare dintre noi o poate percepe empiric, conştientizând-o mai mult sau mai puţin, şi pe care oamenii vechi o numeau “Genius loci” (“Spiritul locului”) – un fel de “duh” protector al unui spaţiu (un colţ din natură, o locuinţă, un templu, un oraş etc.), intermediar între lumea invizibilă şi lumea concretă, o sumă a energiilor provocate de sufletul omului care locuieşte acel spaţiu.

Ființele vii și obiectele neînsuflețite emit în mod constant unde de energie. Simbolizând gradul lor de evoluţie spirituală şi energetică, rata vibraţiei este frecvenţa la care vibrează o fiinţă sau un loc. O rată de vibrație ridicată este considerată pozitivă, în timp ce o rată de vibrație scăzută va fi fundamental dăunătoare.

Probabil că multora dintre noi li s-a întâmplat ca, intrând într-un anumit spaţiu, să aibă brusc o senzaţie de bine, de linişte şi armonie sau, dimpotrivă, să simtă o anume agitaţie sau nervozitate, fără o cauză clară, evidentă, astfel de stări fiind provocate, de fapt, de energiile vibraţionale ale locului. Energii pozitive sau negative sunt peste tot, inclusiv în spaţiul locuinţei. De aceea, este nevoie ca, periodic, să avem grijă de energia vibraţională a locuinţei, prin metode simple, la indemâna oricui.

Metode prin care se poate creşte energia vibraţională a locuinţei

Energia vibraţională a locuinţei
Energia vibraţională a locuinţei

Ne pregătim pentru trecerea într-un An Nou şi, cum este şi firesc, avem dorinţe şi speranţe care să facă din 2023 un timp mai bun decât cel care a trecut. Între planurile, proiecţiile, deciziile pe care avem de gând să le ducem la bun sfârşit, ar trebui să facem loc şi pentru energia vibraţională a locuinţei, care, vrând-nevrând, îşi lasă amprenta pe modul nostru de a fi, pe dispoziţia noastră cotidiană.

Este esenţial să ne asigurăm că spaţiul din care plecăm şi în care ne întoarcem în fiecare zi este curat, aerisit, luminos, neaglomerat, că este în acord cu personalitatea şi aspiraţiile noastre, contribuind la echilibrul emoţional şi fizic, la amplificarea stării de bine.

Într-o casă în care energia vibraţională este înaltă, vom fi în armonie cu ceilalţi membri ai familiei, ne vom odihni mai bine, vom fi mai creativi, ne vom bucura cu adevărat de timpul pe care-l avem la dispoziţie. Iar modalităţile prin care putem face din casa noastră cel mai frumos şi plăcut loc sunt extrem de simple:

Aruncă toate lucrurile inutile!

Energia vibraţională a locuinţei

Tot ce nu mai este de folos, obiecte de care “uităm” sau pe care le mutăm dintr-un loc într-altul în ideea că, poate, vom mai avea nevoie de acestea (şi nu se întâmplă aşa) – cutii cu nimicuri, peturi, mostre de diverse produse, haine nepurtate de multă vreme (demodate, care nu se mai potrivesc), pantofi uzaţi, cearceafuri, perne vechi, prosoape deteriorate, veselă nefolosită, hârtii, pixuri, agende, chitanţe etc. – toate trebuie aruncate. Eventual, dacă unele obiecte mai sunt în stare bună, dar nu mai sunt utile, pot fi dăruite cuiva care chiar are nevoie de ele.

În acelaşi fel trebuie procedat şi cu piesele de mobilier voluminoase, prea masive, care întunecă interiorul, purtătoare de energii vechi, care nu se mai potrivesc cu persoana care ai devenit.

Când locuinţa va fi eliberată de astfel de “relicve”, totul va deveni mai “prietenos”, mai plăcut privirii, mai uşor de întreţinut şi va dispărea brusc şi sentimentul de captivitate intre lucruri inutile. În plus, printr-un astfel de gest “eliberator” facem şi economie de timp, de energie şi de bani.

Sporeşte luminozitatea, aeriseşte constant, armonizează culorile, pentru a creşte energia vibraţională a locuinţei!

Energia vibraţională a locuinţei

Lumina şi aerul curat sunt indispensabile stării de bine. Este de ajuns să ne gândim la dispoziţia pe care ne-o aduc primăvara şi vara, când lumina creşte, pentru a înţelege cât de important este ca şi în casa noastră lumina naturală să fie din belşug. În acest scop, geamurile trebuie să fie mereu curate, neobturate cu piese de mobilier sau cu alte elemente de decor, perdelele să fie uşoare, transparente.

Un plus de lumină poate fi obţinut şi cu ajutorul unor oglinzi mai mari, amplasate pe peretele opus ferestrei, creându-se şi impresia de spaţiu mai mare. Pentru seară, cele mai potrivite sunt becurile cu lumină caldă şi lămpile cu design armonizat cu interiorul, care să lumineze discret anumite colţuri mai întunecate. Opţiunea pentru culori deschise, bine armonizate (pentru pereţi, mobilier), va aduce un plus de luminozitate.

Curăţenia şi energia vibraţională a locuinţei sunt direct proporţionale!

Curăţenia impecabilă este un element cheie când este vorba de energia vibraţională a locuinţei. Praful aspirat şi şters periodic – pe covoare, mobilier, fotolii, canapele şi, mai ales, prin colţurile mai puţin accesibile – este o conditie pentru a asigura un aer mai curat, mai sănătos şi energii vibraţionale mai înalte.

De asemenea, faianţa, gresia, toate suprafeţele din holuri, baie, bucătărie, clanţele, aragazul etc. trebuie lustruite, astfel vor fi eliminaţi microbii, iar aspectul casei va fi impecabil.

Este greşit să amânăm totul până la o “curăţenie generală”, sub pretextul că este nevoie de timp. În realitate, dacă vom avea grijă să facem curăţenie mai des, vom economisi timp şi locuinţa ne va oferi confortul de care avem nevoie, deoarece curăţenia, nu opulenţa, dă strălucire unei case.

Metode tradiţionale pentru a creşte energia vibraţională a locuinţei

Cristal

Încă din antichitate, romanii, grecii, egiptenii, chinezii, pentru a creşte energia vibraţională a locuinţei şi pentru un parfum plăcut, ardeau beţişoare de tămâie sau de salvie.

În epoca modernă, se foloseşte adesea tămâia ca alternativă la lumânări sau la alte tipuri de decor pentru casă. Când arzi bețișoare de tămâie în casa ta, s-ar putea să observi (dacă ești atent la acest aspect) că starea de spirit se schimbă. Cu o tămâie naturală de calitate, se instalează o stare de liniște şi calm, casa devine mai “pozitivă” și mai primitoare şi pentru cel care o locuieşte şi pentru toți cei care o vizitează.

Sarea grunjoasă poate fi un instrument foarte puternic pentru reechilibrarea nivelului vibrațional al casei. O metodă simplă este să așezi căni mici cu sare în colțurile camerelor pentru câteva zile. Ele vor absorbi vibrațiile negative și vor crește rata de vibrație a locului tău de viață, oferind energie în același timp.

Pietrele semipreţioase şi cristalele au, de asemenea, un rol benefic, funcţionând ca amplificatoare de energie, dar, pentru că pot spori atât energiile pozitive, cât şi pe cele negative, sunt recomandate în casele în care există suficientă bucurie în viaţă (şi nu tensiune) – turmalina neagră (protejează împotriva undelor telefoanelor mobile, a smogului electromagnetic, a radiaţilor, a atacurilor psihice etc.), ametistul (cu proprietăţi vindecătoare), calcitul galben (care sporeşte încrederea şi curajul) s.a.m.d.

Pentru ca aerul să rămână sănătos, este necesar să ne asigurăm că energiile bune le înlocuiesc constant pe cele negative. În acest scop, recomandate sunt şi plantele verzi – orhidee, bambus al norocului, crin al păcii etc.

Mirosuri naturale şi proaspete

Uleiuri esentiale

Pentru buna dispoziţie, pentru confortul fizic şi psihic, foarte utile pot fi şi mirosurile naturale şi proaspete, obţinute cu ajutorul uleiurilor esenţiale şi folosite numai după aerisirea regulată a locuinţei – conuri de brad peste care turnăm două-trei picături (pentru un miros discret) de ulei esenţial de pin, brad, scorţişoară, salvie, lavandă, paciuli, lemn de santal etc. sau putem folosi un difuzor electric de uleiuri esenţiale (se găsesc în comerţ), acesta permiţând o distribuţie foarte bună a aromelor.

Apă parfumată florală, preparată din petale (la alegere) de trandafir, crin, orhidee etc., încălzite la foc mic, în 2 – 3 căni cu apă, împreună cu o lingură de extract de trandafir (se găseşte în magazinele naturiste), la care se adaugă aceeaşi cantitate de extract de grepfrut, poate înlocui cu succes deodorantele de cameră din comerţ.

Un miros plăcut în locuinţă se va păstra şi dacă avem grijă de covoare, pe care le putem curăţi cu praf de bicarbonat (absoarbe toate mirosurile neplăcute), după care putem picura, în câteva locuri, un amestec dintr-o lingură de borax, o lingură de praf de copt şi câteva picături din uleiul esenţial preferat (se lasă să acţioneze 15 – 20 de minute, după care se curăţă cu aspiratorul).

Aplicând astfel de metode simple, care pot deveni obişnuinţe în “ritualul” curăţeniei, nu numai că vom transforma spaţiul în care locuim în “paradisul” nostru, cu amprenta specifică a personalităţii, dar vom avea mereu energia vibraţională a locuinţei la nivelul care să ne asigure o viaţă sănătoasă si ceea ce ne dorim să devină realitate. Iar în aşteptarea Anului Nou 2023 putem să stabilim si să aplicăm reguli precum cele menţionate anterior si care ne vor fi de mare folos. Până la urmă, o locuinţă spune o poveste despre cel care o locuieşte.

 

 

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version