• In anul 2008 a aparut o ultima varianta a proiectului Internet Explorer numita IE 8. Ea a fost pentru multa vreme in stadiul de formare Beta.
  • Prima data proiectul Internet Explorer a aparut in anul 1994, intr-o vara.

Internet Explorer1

  • Totusi prima versiune a fost definitivata in anul 1995 numit IE 1.0. Acest Internet Explorer a fost lansat chiar de Microsoft in luna august a aceluiasi an, avand la baza o varianta cu mici sau mari modificari a proiectului Mosaic, un browser similar si a facut parte dintr-un pachet intitulat Microsoft Plus. Acesta avea multe programe in plus, cat si multe facilitati.
  • Compania Microsoft a primit insa foarte multe acuzatii in anul 1998 din cauza ca a incercat sa vanda la pachet atat Internet Explorer-ul, cat si sistemul de operare Windows lansat tot de ei. Acuzatiile au fost sustinute in cadrul procesului „Statele Unite ale Americii impotriva Microsoft”. Totusi rezultatele procesului nu i-au supus pe cei de le compania Microsoft la nici o constrangere pentru comercializarea dupa bunul plac al pachetului mai sus mentionat, acestia avand in continuare libertatea sa il vanda cu orice sistem de operare al companiei cu conditia ca acela sa fie produs tot de companie.
  • Primul Browser care a putut sa suporte deci partial tehnologia CSS, numita mai exact Cascade Style Sheet, a fost tot Internet Explorer, insa varianta a treia. Acesta a fost lansat in anul 1996, in luna august.
  • La dezvoltarea proiectului Internet Explorer 3 au lucrat peste 100 de oameni pentru o perioada de mai bine de trei luni.
  • Tot IE 3 a adoptat pentru prima data logo-ul pe care toata lumea il cunoaste al celor de la Microsoft si anume „e-ul” de culoare albastra.
Citește și:  Fapte inedite despre România – personalităţi, recorduri, curiozităţi. Ştiaţi că...

Internet Explorer11

  • In timp ce se lucra la primul proiect de Internet Explorer acesta s-a numit cu totul altfel si anume O’Hare. Numele respectiv a fost un nume de cod, iar el era de fapt numele dat unui celebru aeroport de origine americana.
  • In cadrul proiectului Internet Explorer 5 s-a implementat XMLHttpRequest care a ajutat enorm de mult la dezvoltarea unui set intreg de tehnologii care a purtat numele de Ajax. Acest set generic poate sa afiseze continutul pe internet fara ca unele actiuni in plus sa fie facute precum Click sau Refresh. Astfel se poate produce si o crestere in tot ceea ce inseamna interactivitatea intre utilizator si pagina web, creste viteza de cautare si de lucru si altele.
  • Pana in anul 1999 cand a fost lansat Internet Explorer 5 cel precedent lui a avut o popularitate foarte mare, acesta a avut o cota de piata de pana la 60 %, inregistrand o popularitate mult mai mare fata de cea de la Netscape Navigator.
  • Setarile unui browser au fost posibil pentru prima data la Internet Explorer 4. atunci cei de la Microsoft au realizat o „politica de grup”, deci „group policy”, prin care se puteau controla unele setari. Scopul principal, benefic mai ales in companiile mari in care se folosea Internet Explorer-ul, a fost cel de protejare a datelor si de a impiedica angajatii sau utilizatorii sa faca setari personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.