Dintre toate metodele de a ghici viitorul se spune ca ghicitul in cafea este cel mai sigur si mai eficient. La baza acestui aspect sta si istoria ghicitului in cafea, care dateaza de mii de ani. Citirea in frunze de ceai si in cafea mai este intitulata si taseografie, cuvantul avand radacini frantuzesti, turcesti si grecesti. Aceasta „stiinta” a cititului in cafea nu este insa una exacta, iar dovezile referitoare la adevarurile spuse despre viitor sunt cvasi-inexistente.

Istoria ghicitului in cafea dateaza de milenii intregi si se spune ca cei care stiau sa ghiceasca in stele si sa talmaceasca vise puteau ghici si in cafea.

Istoria ghicitului in cafea1

Cafeaua turceasca se afla printre cele mai folosite feluri de cafea pentru ca lasa zatul cel mai bun din care se poate citi pe cana. Atat turcii cat si grecii, egiptenii si babilonienii sau romanii obisnuiau sa aiba magi sau preoti care le citeau viitorul in cafea. Romanii aveau chiar ghicitori oficiali care indeplineau aceste roluri de divinatie in stele, cafea, vise si deslusirea altor intrebari cu privire la viitor.

Cea mai veche metoda de citire a viitorului in cafea este aceea a facerii cafelei la ibric si consumului sau dintr-o ceasca. Istoria ghicitului in cafea spune ca lichidul din ceasca de cafea trebuie consumat, insa sedimentele (zatul) trebuie lasate sa se aseze. Cel care bea cafeaua nu ar trebui sa isi interpreteze singur zatul din cana.

Cea mai comuna metoda de a lasa zatul sa se aseze este acoperirea cestii de cafea cu o farfurioara, dupa care aceasta este intoarsa cu susul in jos. Traditia turca spune ca fiecare ceasca este impartita in doua: jumatatea de sus a cestii prezinta mesaje legate de viitor in timp ce jumatatea de jos a cestii aduce mesaje referitoare la trecut. Conform traditiei turcesti, ceasca de cafea poate fi interpretata si in jumatati verticale pentru a obtine raspunsuri de tip „DA” sau „NU” si a vedea intreaga imagine a simbolurilor din ceasca. Unii cititori in cafea considera ca partea stanga prezinta evenimente negative in timp ce partea dreapta prezinta elemente pozitive.

Alti cititori in cafea considera ca zatul dezvaluie informatii legate de trecut si ca nu poate prevesti viitorul pentru mai mult de 40 de zile. Chiar si farfurioara poate fi incorporata in istoria ghicitului in cafea, inca din timpuri vechi aceasta aratand ca evenimentele citite vor fi pozitive sau negative daca se lipeste ceasca de farfurioara.

Alte tehnici de ghicire in cafea turcesti spun ca ceasca ar trebui indreptata spre cel caruia i se citeste viitorul in timp ce traditiile romanesti spun ca ceasca de cafea trebuie invartita pentru ca zatul sa acopere toti peretii cestii inainte ca aceasta sa fie lasata sa se usuce. Mai apoi, cateva minute sunt lasate pentru ca zatul sa se usuce pe peretii cestii de cafea.

coffee and laptop

In istoria ghicitului in cafea, culoarea a avut un rol important. Cei mai multi ghicitori spun ca albul este considerat un simbol pozitiv care prevesteste lucruri bune pentru cel caruia i se citeste in cafea, in timp ce zatul si simbolurile formate din acesta sunt considerate rele. Printre simbolurile cele mai comune care se gasesc in cestile de cafea se numara oameni, animale sau obiecte. Simbolurile apropiate vor fi grupate pentru ca ghicitorul sa isi formuleze predictia cu privire la viitor sau trecut.

Dupa citire, cel caruia i se ghiceste i se cere sa isi deschida inima punandu-si degetul mare de la mana dreapta in interiorul cestii de cafea si invartind usor ceasca in sensul acelor de ceasornic. Urma lasata este citita de ghicitor si exploreaza gandurile si sentimentele celui caruia i se citeste.

Ghicitul in cafea are o istorie indelungata in spate si numeroase tehnici care s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Fiecare persoana este curioasa, macar o data in viata, sa incerce sa afle ce se ascunde in ceasca sa de cafea. Unii ajung chiar sa caute si sa studieze intreaga arta a ghicitului in cafea in timp ce altii apeleaza la „experti” pentru a afla ce le spune viitorul din ceasca. Ambele situatii sunt mult mai usor de indeplinit in prezent pentru ca media actuala permite accesul usor la informatii si toti cei care doresc sa afle mai multe despre tehnicile ghicitului in cafea isi pot satisface curiozitatea usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.