• Nu numai Beijing a fost pe lista drept orasul pentru organizarea jocurilor de vara olimpice in anul 2008, ci si Osaka din Japonia, Istanbul din Turcia, Paris din Franta, Toronto din Canada. Insa inca din prima etapa a alegerilor Osaka a fost primul oras scos din competitie, avand numai 6 voturi din totalul de 102, iar cand s-a organizat a doua etapa pentru declararea orasului invingator Beijing a obtinut 56 de voturi din totalul de 105, fiind astfel declarat castigator.

Jocurile Olimpice de vara de la Beijing 20081

  • Nu doar orasele mentionate mai sus au fost luate in considerare pentru clasament, au dorit sa participe si orase precum Havana din Cuba, Kuala Lumpur din Malaezia, Bangkok din Tailanda, cat si Cape Town din Africa de Sud.
  • In momentul in care si-au depus candidatura pentru a organiza Jocurile Olimpice in Beijing oficialii Chinei au depus unele promisiuni, insa din pacate ei nu le-au respectat. Acestea au vizat mai ales accesul liber pentru jurnalistii care primisera acreditare, asupra internetului. Unele site-uri care nu au acelasi punct de vedere precum cel al Chinei au fost totusi restrictionate, precum Tibet sau Piata Tienanmen.
  • Pentru a putea fi gazda jocurilor olimpice, chinezii au pus la punct inca 12 Sali de joc si stadioane sportive, acestea fiind construite de la zero. In total jucurile olimpice au dispus de 37 de centre sportive, atat in aer liber cat si in spatii inchise, iar dintre acestea 12 au fost noi, 11 vechi, care deja existau si 8 au fost doar temporare, cat si sase care su localizate in afara Beijingului.
  • Cel mai mare spatiu de stadion care a fost utilizat pentru a sustine Jocurile Olimpice de vara de la Beijing a fost desigur Stadionul National. Acestea a putut sa gazduiasca peste 91.000 de fani, locatie unde s-a inceput si s-a finalizat competitia olimpica cu deschidere si inchidere oficiale.
Citește și:  7 noi minuni ale lumii, validate de peste 600 de milioane de voturi

Jocurile Olimpice de vara de la Beijing 200811

  • Initial cel care trebuia sa se ocupe de coordonarea si supravegherea tuturor actiunilor si festivitatilor din cadrul Jocurilor Olimpice de vara de la Beijing a fost Steven Spielberg, faimosul regizor de orginie americana,. Insa acesta renuntat, mai ales pentru ca dorea sa protesteze intr-un fel impotriva Chinei. La acel moment China era acuzata ca ar fi tara care vidne arme Sudanului pentru a primi in schimbul lor petrol.
  • Competitiile de ciclism au avut loc in cea mai mica locatie posibila din cadrul Jocurilor Olimpice de vara din acel an. Incaperea aputut gazdui numai 6000 de oameni, iar aceasta a fost in Velodrom, din tinutul Laoshan.
  • Se pare ca unele studii au aratat ca aerul din Beijing este de o calitate foarte scazuta, el are particule solide in aer mai multe decat ar trebui in mod normal, aproape cu peste jumatate decat limita normala. Din acest motiv un sportiv de origine etiopiana pe numele sau Haile Gebrselassie si-a exprimat dorinta de a nu mai participa la maratonul din cadrul Jocurilor Olimpice de vara de la Beijing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.