Motoko Hirayama este una dintre cele mai apreciate dansatoare ale momentului, fiind in acelasi timp si un coregraf desavarsit. Artista este considerata una dintre cele mai importante imagini ale culturii japoneze actuale.
Motoko Hirayama a prezentat interes pentru dans inca de la o varsta foarte frageda, fapt pentru care incepe sa ia lectii de balet inca de la varsta de 5 ani. Ulterior, a urmat cursurile Scolii de Sport si Educatie Fizica Tsukuba, iar prin masterat si-a obtinut licenta de predare a dansului, fapt pentru care a devenit una dintre cele mai importante profesoare de dans ale Japoniei din prezent.

Pana in anii de facultate, stilul artistei era unul clasic, pentru ca in anii petrecuti la universitate Motoko Hirayama sa ia contact cu stiluri moderne si neo-clasice de dans.
In anul 1999, artista Motoko Hirayama primeste o medalie de aur in cadrul unui festival de dans modern organizat in Japonia. Dupa acest succes, Motoko Hirayama urmeaza cursuri de dans in Belgia. Revine in Japonia in anul 2001 cand isi incepe si cariera de coregraf.

Artista de origine japoneza nu s-a remarcat doar la nivel national, ci s-a remarcat la nivel international, fiind foarte cunoscuta chiar si pe teritoriul romanesc. Motoko Hirayama a fost si este profesor de dans pentru numeroase grupuri de balet din intreaga lume. Mai mult decat atat, Motoko Hirayama a colaborat cu numerosi artisti in ceea ce priveste realizarea coregrafiilor pentru musicaluri si chiar videoclipuri. In anul 2008, artista a realizat o coregrafie pentru o echipa participanta la proba de inot sincron, coregrafie care a adus Japoniei o medalie in cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Citește și:  Artistul Joan Miró si operele sale de arta

Pe langa numeroasele colaborari si activitati, Motoko Hirayama a realizat numeroase cercetari artistice care au avut un mare impact pentru lumea dansului. In calitate de profesor, Motoko Hirayama a introdus si aplicat numeroase stiluri si tehnici de dans, fiind una dintre reprezentantele de seama ale dansului vazut ca teatru.

La nivel national, Motoko Hirayma a reusit sa realizeze o actiune caritabila ce s-a desfasurat la nivel mondial, ajungand chiar si pe teritoriul romanesc, dupa nefericitul cutremur care a lovit Japonia in primavara anului trecut. Spectacolul destinat strangerii de fonduri pentru Japonia a purtat numele “Requiem. Nu stii nimic despre mine” si s-a desfasurat la Timisoara, avandu-i drept protagonisti pe Motoko Hirayama si pe Razvan Mazilu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.