Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Minovici” este un muzeu din Bucureşti situat pe strada Dr. Nicolae Minovici. Se află chiar în faţa Gării Băneasa, în apropierea Fântânei Mioriţa. Muzeul a fost amenajat în Casa Minovici, o casă deosebită din punct de vedere arhitectural.

Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Minovici” a fost inaugurat în anul 1945, la trei ani după ce casa în care se află a fost finalizată. Casa Minovici este un adevărat exemplu de arhitectură în stil Tudor şi continuă să impresioneze, chiar şi după atâţia ani. Casa Minovici a fost proiectată de arhitectul Italian Enzo Canella, care a schiţat numai puţin de 400 de planuri până a ajuns la forma pe care o putem admira astăzi. Lucrările au fost conduse şi întreprinse numai de meşteri străini, aduşi din Italia, Germania şi Austria.

muzeul-de-arta-veche-apuseana-ing-dumitru-minovici.jpg

Iniţial, casa trebuia să aibă un stil gotic francez sau un stil renascentist italian, însă în cele din urmă arhitectul a optat pentru stilul Tudor, puţin prezent pe teritoriul României. Stilul se mula perfect pe ideea de a amenaja un muzeu, având în vedere prezența numeroaselor ferestre. Mai mult, în jurul casei a fost amenajat şi un frumos parc englezesc, în ton cu arhitectura edificiului. În anul 1945, de teamă că regimul comunist le va naţionaliza casa, soţii Minovici au preferat să o doneze Academiei Române, care a introdus-o în circuitul turistic.

Citește și:  Ocolul Silvic din Hunedoara : Obiective turistice Hunedoara

Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Minovici” poate fi vizitat de joi, până duminică, între orele 9 – 17. Cei care îi calcă pragul pot admira câteva colecţii inedite, precum piese de mobilier, vitralii (secolele XVI – XVII), picturi, tapiserii, cărţi, covoare, gravuri şi altele.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.