De-a lungul timpului ne-am obisnuit ca locuitorii Asiei sa ne surprinda in moduri care mai de care mai ingenioase indiferent de domeniu, insa cand vine vorba de arhitectura, cu siguranta au batut orice record prin construirea celui mai mare centru comercial din lume – New Century Global Center fiind considerat cea mai mare cladire din lume.
Impresionanta cladire a revolutionat cu adevarat lumea arhitecturii atat din punctul de vedere al costructiei propriu-zise, aceasta fiind o constructie 100% moderna, din sticla si otel, cat si din punct de vedere estetic.

New Century Global Center
New Century Global Center

New Century Global Center se intinde pe o suprafata de 1.700.000 m2 si are o inaltime de 100 m, fatada centrului fiind realizata din sticla.
Spre deosebire de un simplu centru comercial care cuprinde magazine si spatii destinate relaxarii cum ar fi cinematografele, locurile de joaca si restaurantele, acest centru denumit mai degraba social, decat comercial cuprinde un patinoar, copie fidela a pationoarului olimpic, doua impresionante hoteluri de cinci stele ce se intind pe 18 etaje, birouri si o plaja interioara fabuloasa care imita perfect plaja mediterana.

Pana la prezentarea fascinantei plaje totul poate pare obisnuit, o cladire perfecta care gazduieste orice este posibil si care transforma o cladire de mari dimensiuni intr-un mic oras, insa elementul central al cladirii este plaja ce se intinde pe o suprafata de nici mai mult, nici mai putin 5 km. Plaja interioara este considerata o adevarata opera de arta, ca de altfel intreaga cladire care duce arhitectura catre cel mai inalt nivel artistic, New Century Globe Center fiind un adevarat paradis.

New Century Global Center – o calatorie pas cu pas

Inca de la intrare, faimosul centru surprinde printr-un design deosebit, modern si foarte abstract, cu linii curbe care se continua intr-un fascinant dans, fiind un adevarat exemplu de imbinare a artei cu lumea stiintei pentru ca omul a fost capabil sa isi construiasca un mic oras cu propriul soare. Cumparaturile capata alte valori, la fel si petrecerea timpului liber deoareca magazinele, salile de cinema, cazinourile, salile de joc sau restaurantele sunt incadrate perfect intr-o lume plina de eleganta si rafinament.

Intrare New Century Global Center, Foto: lifeedited.com
Intrare New Century Global Center, Foto: lifeedited.com

Fata de un centru comercial obisnuit, in afara faptului ca insasi cladirea este o opera de arta, New Century Global Center cuprinde o latura dedicata artei. Coltul artistic gazduieste o imensa sala de cinematograf cu o capacitate de 2000 de persoane, o sala de teatru sau opera cu o capacitate de 1000 de persoane, o sala de conferinte ce poate gazdui tot o mie de persoane, o fascinanta galerie de arta moderna si o sala de conferinte internationala.

Citește și:  Top 10 cele mai citite cărţi în 2023 – câteva sugestii de lectură pentru 2024

Diversitatea este cuvantul cheie care caractrizeaza fascinanta cladire si mai ales functionalitatea acesteia. Micul oras cuprinde si o latura business, birourile gazduite de aceasta cladire fiind atribuite unor companii importante. Latura business cuprinde si o sala de conferinta multifunctionala, locuri destinate socializarii, cantine si sali de sport sau relaxare special concepute pentru angajati.

Plajă New Century Global Center, Foto: averagejoesblog.com
Plajă New Century Global Center, Foto: averagejoesblog.com

Magazinele sunt atent organizate si formeaza cel mai mare centru comercial din China. Cumparaturile se vor transforma intr-o adevarata aventura, mai ales ca dupa o serie de cumparaturi, vizitatorii centrului se pot orienta catre o zi la plaja. Pentru ca, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, elementul care impresioneaza la cel mai inalt nivel toate simturile este plaja artificiala ce se intinde pe o suprafata de 5 km si care imita mai mult decat perfect o plaja normala.

Plaja face parte din micul paradis mediteranean care cuprinde si un imens acvariu precum si un parc acvatic. Briza marii se simte inca de la intrarea in aria acvatica iar valurile sunt identice cu cele naturale existand chiar posibilitatea practicarii unor sporturi extreme, cum ar fi surfing-ul. Orizontul este proiectat pe timp de zi pe cel mai mare ecran LCD din lume, iar pe timp de noapte plaja se transforma in locul ideal pentru organizarea petrecerilor.

New Century Global Center1

Spatiile destinate socializarii nu lipsesc, beach-bar-urile asteptandu-i pe cei care aleg sa isi petreaca ziua la plaja indoor cu cele mai delicioase cocktail-uri. Distractia poate continua in parcul acvatic in care se afla replica unui tobogan imens.

De asemenea, tot in parcul acvatic, pe raul care are un circuit de 5 km si ale caror valuri sunt create artificial printr-un sistem revolutionar se poate practica rafting-ul.

Si ceea ce v-am prezentat nu este de ajuns. Cladirea New Century Global Center se bucura de „propriul” soare care straluceste intreaga zi.

New Century Global Center reprezinta un pas important pentru intreaga lume a artei, pentru arhitectura in special dar si pentru intreaga cultura a umanitatii.

1 COMENTARIU

  1. NU stiu cum sa ma exprim, fara a jigni, dar multe astfel de articole le lipseste „substanta”…!
    Cine, cand, UNDE, CUM si DE CE lipseste din chitesenta articolelor : CINE l-a proiectat; UNDE – am aflat tarziu; CUM…; DE CE – nu m-a satisfacut…!
    Deci, in concluzie: TIMP PIERDUT !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.