Home Călătorii Obiective turistice din lume Orasul Sydney: Obiective turistice Australia – Sydney

Orasul Sydney: Obiective turistice Australia – Sydney

0
Sydney

Sydney este cel mai mare oraş din Australia. Situat pe coasta de sud est, este de două ori mai mare decât un alt mare oraş metropolă, New York, cu o suprafață de 12.144,6 km², cu o populație de 4.627.345 și o densitate de 380 loc/km². Sydney este capitala statului New South Wales din Australia, situată pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural de 55 km², pe care navigatorul britanic James Cook l-a botezat, în 1770, Port Jackson.

În anul 2000, la Sydney au avut loc Jocurile Olimpice de vară, la care au participat un număr record de sportivi: 10.651 de concurenți din 199 de țări. O asemenea metropolă are atracții pe măsură: Podul Harbour cu o lungime de 1.149 m și o înălțime de 134 m, este un pod de oțel ce traversează Portul Sydney.

Podul Harbour
Podul Harbour

Podul este poreclit umerașul din cauza design-ului său pe bază de arc. A fost inaugurat la 19 martie 1932, la 9 ani după începerea construcției, în 1923 și are o lățime de 49 m. În Sydney se află celebra Opera din Sydney care a fost inclusă în anul 2007 pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Este localizată în vârful unui promontoriu, Capul Benelong, construită pe locul unui fost fort, Macquarie Tram ce străjuiește portul orașului, fiind un proiect și o realizare a arhitectului danez Jørn Utzon.

Cladirea operei Sydney

Este considerată simbolul unui oraș, al unei țări și a unui continent, mii de turiști, total neinteresați de operă vizitând-o săptămânal doar pentru a o admira. Construcția a fost începută în 1956 și terminată în 1973, când regina Elisabeta a II-a a inaugurat-o cu o reprezentație specială: Simfonia a 9-a de Ludwig van Beeethoven.

Muzeul Australiei

Muzeul Australiei este cel mai vechi muzeu din Australia, cu o colecție bogată de antropologie și istorie naturală. Muzeul Național Maritim, Muzeul banilor, Acvariul, Turnul Sydney, care la 305 m este cea mai înaltă clădire din emisfera sudică care a costa 32 de milioane de dolari sunt câteva dintre ofertele turistice ale orașului. Luna Park Sydney este un parc de distracții deschis în 1935, a cărui intrare are forma unei fețe de clovn, în apropiere de Podul Sydney, aceasta fiind văzută din mai multe părți ale orașului, a devenit o imagine emblematică pentru oraș, aici aflându-se atracțiile bâlciurilor tradiționale, carusele, mașinuțe, roata de bâlci.

Luna Park Sydney

Sydney este mărginit la vest de ocean, la nord de Parcul Național Ku Ring Gai Chase, la est de întinderile verzi ale Grădinilor Botanice Regale, ale Domeniului și ale Parcului Hyde, iar la sud se afla Gara Centrală. Portul Darlington este un mic golfuleț mărginit de atracții turistice și străzi pietonale cu vederi superbe spre mare, situat la sud-vest de cartierul The Rocks. Portul Darlington este alcătuit mai ales din centre de convenții și magazine extrem de scumpe. Kings Cross este o suburbie a orașului Sydney, în care se adăpostesc industriile drogurilor și ale prostituției.

Kings Cross

În anii 1920 zona din jurul Kings Cross era un district al artiștilor și scriitorilor, însă în 1950 a devenit un loc pentru tinerii boemi și apoi pentru hipioți, degenerând definitiv în cartier rău famat în perioada războiului din Vietnam, când soldații americani veneau aici în permisii. În Kings Cross se afla câteva atracții istorice interesante: două conace construite de arhitectul John Verge în jurul anului 1830, numit Tusculum și Casa Elizabeth Bay. Așezarea istorică numit The Rocks este locul primei colibe construite de primii coloniști sosiți pe continent. Aici se găsesc unele din cele mai vechi pub-uri, sunt restaurante cu prețuri mici, galerii de artă și magazine cu suveniruri, toate în imediata apropiere a Operei din Sydney.

Joncțiunea Bondi este centrul transporturilor din suburbiile de est, o mare stație de autobuz și de aici se poate lua o cursă de 10 minute cu trenul care face legătura cu stațiile din oraș: Martin, Town Hall și Central de unde turiștii se pot deplasa oriunde. După deschiderea unui nou centru de cumpărături Westfield în 2004, Joncțiunea Bondi a devenit un loc special pentru cumpărături, cu sute de magazine. Galeria de artă The Art Gallery of New South Wales este cea mai populară galerie cu cea mai mare colecție de arta aborigenă. Muzeul de Artă Contemporană la care accesul este liber are întotdeauna ceva nou si atractiv în sălile sale.

Bondi Beach

Bondi Beach este cea mai faimoasa plajă din Australia cu o lungime de aproape 1 km care este și cea mai mare plajă din regiunea Sydney, aflată în suburbia Bondi, municipalitatea Waverly, la doar 7 km de centrul orașului. La capătul nordic al plajei, la Ben Buckler și la sud, lângă plaja McKenzies, există sculpturi aborigene în piatră. La 150 m în larg este amplasată o plasă de apărare împotriva rechinilor încă din anul 1937. În capătul sudic al plajei se afla Băile Bondi, vechi de 100 de ani care au fost folosite mulți ani de clubul de înot Bondi Icebergs. La capătul nordic se afla piscinile Children’s Wading si Wally Weekes pentru cei interesați de condiții de lux.

Catedrala Sfanta Maria din Sydney

Catedrala Sfanta Maria din Sydney este o catedrală ridicată deasupra unei mici bazilici, de către papa Pius XI, în anul 1930. Este cea mai mare biserica din Australia și cea mai mare catedrala romano-catolica din emisfera sudică, începută în 1821, de către guvernatorul Macquarie.

Printre evenimentele anuale cele mai populare la Bondi Beach se număra: Carnavalul de Surf, North Bondi Classic, care este o cursă de înot de-a lungul golfului Bondi, cursa de alergări pe nisip, Sun-Herald City to Surf, o întrecere pe apă de la primăria Sydney pana în Bondi, Festivalul Vântului, un festival internațional de zmeie, Festivalul Sud American de Sculptură în Nisip, Festivalul Flickerfest cu filme de scurt metraj, celebrările de Crăciun și de Anul Nou. Alături de zgârie-nori, în Sydney se întind pe 34 de hectare Grădinile Botanice Regale. Vara, toată activitatea din Sydney se îndepărtează de orașul aglomerat spre plaje. Aici există mai mult de 20 de plaje și o duzină de porturi.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version