• Numele cel mai uzual de pe intreaga planeta Pamant este cel de Muhammad, spune Enciclopedia Angliei, si nici nu este de mirare avand in vedere populatia mare a purtatorilor.

Populatia lumii1

  • Populatia lumii este in proportie de 20% alcatuita de chinezi. Statul chinez are nici mai mult nici mai putin de 1.3 miliarde de oameni, iar dupa China este imediat clasata India, care are 17% din populatia lumii, avand 1.1 miliarde de locuitori. Dupa aceea scorul scade simtitor, urmeaza America cu peste 300.000 de locuitori. Conform Organizatiei Natiunilor Unite, doar jumatate din populatia lumii se afla in 6 state de pe glob, restul se afla in 216 tari.
  • China a devenit mai populata in ultimul secol de mai bine de patru ori. In Rusia, pe de alta parte populatia a scazut simtitor cu un procent de aproape 5 %.
  • La inceputul secolul al XX-lea populatia lumii era calculata pana la 1.7 miliarde de locuitori, insa dupa anul 2007 sondajele arata ca aceasta ca este de 4 ori mai mare, deci depaseste 7 miliarde de locuitori.
  • Expertii estimeaza ca numarul de locuitori ai Pamantului se va dubla insa pana in anul 2050, deci va depasi numarul de 12 miliarde, avand in vedere ca momentan zilnic se nasc peste 250.000 de bebelusi, deci unul la fiecare trei secunde, in total pe an, 87 de milioane de copii vin pe lume.
  • Daca oamenii s-ar hrani doar cu plantele de pe Terra, am avea ce manca doar 15 miliarde de persoane. Deci putem coabita in numar foarte mare in acelasi timp pe glob.  Insa acest lucru ar insemna ca toate parcurile naturale sa dispara si toate rezervatiile sa fie lasate la mana omului, pentru ca tot ceea ce exista si misca pe pamant sa fie strict destinat consumului uman.
Citește și:  Ştiaţi că...? Lucruri extraordinare despre lumea în care trăim, pe care unii le consideră false, dar care sunt perfect adevărate sau care sunt ignorate

Populatia lumii11

  • Orasul cu cei mai multi locuitori din lume este desigur Tokyo, capitala Japoniei, acolo traiesc peste 34.000.000 de locuitori. Dupa el urmeaza Seul din Coreea de Suc care are 24.400.000 de locuitori, iar apoi Canton din China care are cu 200.000 de locuitori mai putini fata de Seul. In clasament urmeaza: Mexico City, Delhi, Mumbai, ultimele doua fiind din India, dupa care New York, Sao Paolo din Brazilia, Manilla din Filipine si apoi Shangai din China pe ultima pozitie.
  • Pe continentul european cel mai mare oras ca si numar de locuitori este ales ca fiind Londra, unde sunt peste 7 milioane de locuitori, la care insa se mai adauga vreo cateva milioane bune din zonele metropolitane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.