La doar trei kilometri de oraşul Lipova, se află staţiunea balneoclimaterică Băile Lipova, cunoscută pentru tratamentele pe care le oferă pentru diverse boli.

Numită deseori „Perla Văii Mureşului”, staţiunea este renumită în special pentru apa sa minerală, folosită, în perioada interbelică, inclusiv de Casa Regală a României. Izvoarele de apă minerală au fost descoperite la începutul secolului al XIX-lea, de nişte ciobani, iar specialiştii au descoperit că apa îşi menţine gustul proaspăt timp de şase luni de zile.

Astfel, staţiunea Băile Lipova s-a înfiinţat în jurul acestor izvoare, folosite astăzi şi în tratamentele medicale. Apele minerale se remarcă prin calităţile lor multiple: sunt bicarbonate, hipotone, sodice, feruginoase şi magneziene. Apele sunt folosite pentru afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni respiratorii, afecţiuni ale tubului digestiv, boli ginecologice, boli ale rinichilor, precum şi în cure interne.

statiunea-baile-lipova.jpg

Staţiunea Băile Lipova este renumită şi pentru Centrul Internaţional de Agrement, unde piesa centrală este ştrandul cu plajă amenajată. Centrul include şi un restaurant de 600 de locuri, dar şi un hotel, căsuţe şi vilede tip bungalou.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.