• La inceput numele ales pentru jocul de Super Bowl a fost de The Big One. Totusi chiar si numele pe care il are in prezent a fost unul temporar, pana cand avea sa apara unul mai bun, insa in cele din urma a ramasa asa definitiv.
  • Jocul consta mai exact in etapa finala care avea loc in trecut, un meci intre echipele castigatoare de la cele doua ligi importante de fotbal american din anii 1960. Insa cu un deceniu mai tarziu cele doua, respectiv AFL si NFL s-au unit, iar astfel jucau impreuna intr-un meci care dadea numele campionului absolut la fotbalul american.

Super Bowl1

  • Primele doua echipe care se pare ca au castigat prima data dreptul de a participa la Super Bowl au fost numite „The AFC-NFC World Championship Game”, dand astfel si numele finalei, inainte ca acesta sa fie Super Bowl, care a venit abia in meciul al treilea.
  • NFL – mai exact finala de la campionatul de fotbal in America este considerat in prezent cel mai vizualizat show televizat din Statele Unite ale Americii. In momentele tensionate ale meciului peste 140 de milioane de oameni urmaresc show-ul, iar in general, tot meciul este privit de aproximativ 90 de milioane de oameni.
  • Pentru ca fuziunea dintre AFL si NFL sa poata fi posibila, iar in cele din urma sa apara Super Bowl-ul, Statele Unite ale Americii au dat o noua lege in cadrul unui Congres din cauza ca legislatia prezenta atunci nu dadea voie sa se faca astfel de intelegeri majore.
  • Super Bowl este cunoscut ca si competitia care niciodata nu s-a incheiat cu un scor de zero la zero, in plus toate echipele care au intrat au reusit sa marcheze macar un punct. Super Bowl a fost mereu tinut la program, fara prelungiri.
  • Toate echipele participante si toti antrenorii implicati au reusit pana acum maxim doua castiguri de-a lungul editiilor consecutive. In plus nici un antrenor care a fost lider la doua echipe simultan nu a reusit sa castige.
Citește și:  Ursitoarele - fiinţe mitologice ce controlează destinul muritorilor

Super Bowl11

  • Printre artistii care au cantat in pauzele muzicale de la Super Bowl se numara: Janet Jackson, Justin Timberlake, Britney Spears, Michael Jackson, Ella Fitzgerald, The Rolling Stones, U2, U.S Air Force Band si multi altii.
  • In cadrul unei editii, cand intr-o pauza muzicala erau implicati Justin Timberlake si Janet Jackson, celei din urma i s-a rupt bustiera iar unul dintre sani i-a iesit la vedere. Acest fapt a ramas in memoria Super Bowl-ului chiar daca realizatorii au pus repede reclame. Insa una dintre urmarile grave a fost asupra MTV-ului caruia nu i s-a mai permis sa se implice niciodata in organizarea momentelor artistice si muzicale din cadrul Super Bowl.
  • Un alt eveniment memorabil din cadrul Super Bowl a fost si acela facut de U2, in timp ce trupa canta melodia Where the Streets Have no Name, moment in care in spatele lor, pe ecranele imense au fost puse poze cu victimele din urma atentatului de la 11 septembrie 2011.
  • Odata cu editia din anul 2002 Super Bowl se bucura de supravegherea Serviciului Secret, deoarece este considerat un eveniment foarte important care poate sa fie centrul de atentie al teroristilor si atacurilor acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.