Sculptura este una dintre cele mai impresionante arte care a permis artistilor sa se exprime intr-un mod inedit. In unele cazuri, viziunea artistica a creatorului este dusa la extrem si in acest mod au aparut opere care sunt considerate adevarate ciudatenii in lumea artei. In randurile care urmeaza va vom prezenta un top 10 al celor mai ciudate sculpturi din lume.

Ron Mueck; Masca, Foto: cescvermeer.wordpress.com
Ron Mueck; Masca, Foto: cescvermeer.wordpress.com

1. Nu exista nicio urma de indoiala ca cele mai ciudate, dar in acelasi timp si cele mai fabuloase sculpturi sunt cele hiperrealiste, iar unul dintre reprezentantii de seama ai acestui curent este Ron Mueck. Pasionat de corpul uman, artistul nu a ezitat sa foloseasca aceasta tematica in operele sale. “Masca” este una dintre cele mai interesante sculpturi ale artistului, aceasta infatisand intr-un mod inedit expresiile chipului si chiar si cele mai fine trasaturi.

 Jaroslav Rona; Parabola cu craniu, Foto: anagennimeni.wordpress.com
Jaroslav Rona; Parabola cu craniu, Foto: anagennimeni.wordpress.com

2. Castelul din Praga gazduieste una dintre cele mai ciudate sculpturi din lume. Este vorba despre opera sculptorului ceh Jaroslav Rona “Parabola cu craniu”.

Madame Chapeau, Foto: bruxelles-bruxellons.blogspot.ro
Madame Chapeau, Foto: bruxelles-bruxellons.blogspot.ro

3. “Madame Chapeau” este numele unei sculpturi ciudate ce se regaseste in Bruxel. Aceasta a fost realizata in anul 2000 si infatiseaza un personaj fictiv.

Dragostea eterna, Foto: rotorama.com
Dragostea eterna, Foto: rotorama.com

4. “Dragoste eterna” este numele unei ciudate sculpturi ce se regaseste intr-un cimitir din Thailanda. In urma cercetarilor, s-a demonstrat ca sculptura este una foarte veche si simbolizeaza dragostea eterna.

Marc Quinn; Planet, Foto: aajpress.wordpress.com
Marc Quinn; Planet, Foto: aajpress.wordpress.com

5. O alta sculptura ciudata este si “Planet”. Aceasta a fost realizata de catre artistul contemporan Marc Quinn si infatiseaza un copil de 7 luni. Toate sculpturile artistului sunt caracterizate prin acea intrecere a limitelor pe care nu oricine este capabil sa o inteleaga.

 Tom Franzen; Canalul, Foto: albinochaliceieuropa.wordpress.com
Tom Franzen; Canalul, Foto: albinochaliceieuropa.wordpress.com

6. Tom Franzen este un alt sculptor inedit ale carui opere de arta sunt cu adevarat ciudate. Asa este si cazul sculpturii care poarta numele „De Vaartkapoen” (Canalul), o sculptura inedita care simbolizeaza un tribut adus anarhismului.

Citește și:  Povestea lui Mos Gerila
César Baldaccini; Degetul mare, Foto: 1dayrobot.wordpress.com
César Baldaccini; Degetul mare, Foto: 1dayrobot.wordpress.com

7. “Degetul mare” este numele unei inedite sculpturi ce sa afla in Paris si a fost realizata in anul 1965 de catre sculptorul César Baldaccini. Prin aceasta opera sculptorul a vrut sa o ofere o intepretare moderna chiar si celor mai simple elemente insa considera ca relatia operei de arta cu artistul este una foarte importanta. Asa ca “Degetul mare” are o simbolistica aparte deoarece este un element al mainii sale cu ajutorul careia isi creeaza operele.

Victoria’s Way Barcagiul, Foto: centreoftheworld.wordpress.com
Victoria’s Way; Barcagiul, Foto: centreoftheworld.wordpress.com

8. In parcul Victoria’s Way din Irlanda pot fi intalnite numeroase sculpturi ciudate care infatiseaza personaje interesante din mitologia greaca. “Barcagiul” este numele uneia dintre cele mai impresionante si in acelasi timp ciudate sculpturi din cadrul acestui parc, povestea acestuia fiind una foarte interesanta, acest personaj neputand sa treaca din lumea viilor in lumea celor morti. Se spune ca cei care viziteaza acest parc trebuie sa ii ofere barcagiului o moneda pentru ca soarta lor sa nu fie aceeasi.

Kindlifresser, Foto: robertopatxot.wordpress.com
Kindlifresser, Foto: robertopatxot.wordpress.com

9. “Kindlifresser” (in traducere “Devoratorul de copii”) este fara indoiala una dintre cele mai ciudate sculpturi din lume. Aceasta se afla in Berna, capitala Elvetiei, si dateaza inca din anul 1546, an in care a fost realizata. Simbolistica sculpturii este una destul de puternica, cei mai multi critici de arta fiind de parere ca aceasta face referire la situatia evreilor.

Taramul dragostei, Foto: shamiepresents.wordpress.com
Taramul dragostei, Foto: shamiepresents.wordpress.com

10. Sculpturile intalnite pe “Taramul dragostei”, un parc localizat in Coreea de Sud, mai precis pe insula Jeju, au tente erotice si surprind prin sexualitatea excesiva. Sculpturile realizate de-a lungul timpului nu doar ca infatiseaza explicit parti ale corpului uman, insa frecvente sunt si sculpturile care infatiseaza scene din Kamasutra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.