Domeniul artistic este unul vast si cat se poate de interesant, asa ca in randurile care urmeaza va vom prezenta un top 10 citate din arta.

1. “Arta este o colaborare intre Dumnezeu si artist, si cu cat face artistul mai putin, cu atat mai bine.” (André Gide)
2. “In arta, vointa e un element secundar, torul depinde de talent. Cel mai lenes dintre poeti poate face poezie mare aproape fara sa vrea si sa stie.” (George Calinescu)
3. “Arta nu urmareste reprezentarea unui lucru frumos, ci frumoasa reprezentare a unui lucru” (Immanuel Kant)
4. “Arta este contemplare. Este placerea mintii care cauta in natura si descopera spiritul de care natura insasi este animata.” (Auguste Rodin)
5. “Daca arta trebuie sa intre intr-o comuniune cu Natura ca sa ii exprime principiile, trebuie sa ii urmeze, insa, si exemplul actiunii. Materia trebuie sa isi continue viata si dupa ce au intervenit mainile sculptorului. Rolul plastic pe care material il indeplineste in mod firesc trebuie incontinuu descoperit si pastrat. A-i da un alt sens decat acela pentru care e menita de la Natura inseamna a o ucide.” (Constantin Brancusi)
6. “Arta este o oglinda magica pentru a transforma visele invizibile in imagini vizibile. Pentru a ne vedea chipul folosim o oglinda, operele de arta le folosim pentru a ne vedea sufletul.” (George Bernard Shaw)
7. “Orice arta, daca e rodul unui adevarat talent, este arta; daca nu, e contrafacere suparatoare. Ai talent – esti artist, n-ai, lasa-te de poezie si apuca-te de altceva mai pe potriva ta.” (Gala Galaction)
8. “Daca pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie pe care oamenii ar trebui nu numai sa o ierte, dar chiar s-o caute. Imi privesc chipul si imi cantaresc sanatatea. Amandoua poarta semnele grijilor, ale ambitiilor si remuscarilor care contorsioneaza fizionomia fiecaruia dintre noi. Iata de ce ar trebui sa iubim arta. Ea procura acelora care vor sa-si echilibreze viata calmul, implinirea morala si chiar sanatatea.” (Jean Baptiste Camille Corot)
9. “Arta e concentrare a vietii, transcendere si transfigurare, dar nu poate fi revolta impotriva armoniilor fundamentale; pe acestea, dimpotriva, ni le apropie, ni le intensifica, ni le dezvaluie.” (Honoré de Balzac)
10. “Arta nu este, asa cum cred filosofii, o manifestare a ideii de frumusete sau divinitate, nici expresia emotiilor individuale sau producerea unor obiecte care sa provoace placere, ci un mijloc de a-i uni pe oameni intr-o comunitate a ideilor si a sentimentelor.” (Lev Tolstoi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.