Desi au anumite dizabilitati, unele persoane pot fi considerate artisti in adevaratul sens al cuvantului. Este si cazul artistilor pe care ii vom prezenta in randurile urmatoare intr-un top 10 al creatiilor artistice realizate cu piciorul.

Peter Longstaff, Foto: northnorfolknews.co.uk
Peter Longstaff, Foto: northnorfolknews.co.uk

1. Pictura de mai jos apartine lui Peter Longstaff si este realizata cu piciorul. Nascandu-se fara maini din cauza unui tratament care i-a fost administrat mamei sale, Peter Longstaff s-a adaptat vietii si chiar nu a ezitat sa isi exprime latura artistica intr-un mod inedit, utilizandu-si piciorul drept. Operele sale realizate cu piciorul sunt mai clare decat unele picturi realizate de catre persoanele normale.

Simon Mark Smith, Foto: taringa.net
Simon Mark Smith, Foto: taringa.net

 

2. Simon Mark Smith este un alt artist desavarsit, ale carui opere de arta sunt realizate cu ajutorul piciorului drept. Mai mult decat atat, Simon Mark Smith este un poet si un prozator, precum si un foarte bun profesor de fotografie.

Erich Stegmann, Foto: artistas-con-capacidades-diferentes.blogspot.ro
Erich Stegmann, Foto: artistas-con-capacidades-diferentes.blogspot.ro

 

3. A. Erich Stegmann este primul presedinte al Association of Mouth and Foot Painting Artists of the World (Asociata artistilor care isi realizeaza operele de arta cu gura sau piciorul din intreaga lume), dar si un artist in adevaratul sens al cuvantului. La varsta de doi ani, Erich Stegmann si-a pierdut ambele brate, insa acest lucru nu l-a influentat intr-un mod negativ, lucru care poate fi observat cu usurinta in operele realizate de catre acesta. In anul 1953 a infiintat asociatia si a fost votat presedinte pe viata al acesteia.

Augustine Swapna, Foto: cutorcopy.com
Augustine Swapna, Foto: cutorcopy.com

 

4. Augustine Swapna s-a nascut in anul 1975 in statul indian Kerala, fara maini. Inca de mic copil, cea care avea sa devina o adevarata artista, a inceput sa isi foloseasca picioarele ca pe maini, reusind chiar sa deseneze, sa picteze si sa scrie. Parintii i-au descoperit talentul si au sustinut-o angajand profesori de pictura care sa ii ofere educatia necesara in acest domeniu.

Daniel Laflamme, Foto: quebechebdo.com
Daniel Laflamme, Foto: quebechebdo.com

 

5. Daniel Laflamme s-a nascut prematur in anul 1958 si, desi are ambele maini, nu s-a putut folosi niciodata de acestea. Dragostea si sprijinul oferit de catre parintii sai de-a lungul timpului l-au ajutat sa se poata dezvolta atat din punct de vedere personal, cat si din punct de vedere artistic, fapt pentru care operele realizate de catre acest artist canadian se numara printre cele mai frumoase din categoria operelor de arta realizate de catre persoanele cu dizabilitati.

Citește și:  Elfii in mitologia nordica
Alison Lapper, Foto: newposts.ge
Alison Lapper, Foto: newposts.ge

 

6. Alison Lapper este una dintre cele mai cunoscute artiste ale Angliei. Desi s-a nascut fara brate, Alison Lapper s-a simtit intotdeauna atrasa de latura artistica, atat de fotografie, de pictura, cat si de sculptura, iar handicapul ei nu a oprit-o sa se exprime prin deosebite opere de arta.

Ng Ah Kwai, Foto: news.nationalpost.com
Ng Ah Kwai, Foto: news.nationalpost.com

 

7. Ng Ah Kwai din Malaesia s-a nascut, de asemenea, fara maini, insa asta nu inseamna ca nu a putut deveni un artist desavarsit dupa ce a invatat sa picteze cu piciorul.

Huang Guofu, Foto: pikabu.ru
Huang Guofu, Foto: pikabu.ru

8. Huang Guofu este unul dintre reprezentantii de seama ai artistilor cu dizabilitati de pe teritoriul Chinei. Artistul nu s-a nascut fara maini, insa la varsta de 4 ani si-a pierdut ambele brate in urma unui accident. Treptat, Huang Guofu a inceput sa isi foloseasca picioarele pentru a realiza activitati pe care oamenii normali le realizeaza in mod normal cu mainile. In acest fel, acesta a devenit un artist desavarsit si ii este recunoscator lui Dumnezeu pentru talentul sau pe care il poate exprima si fara a se ajuta de brate.

Tom Yendell, Foto: obmezhen.net
Tom Yendell, Foto: obmezhen.net

 

9. Tom Yendell se foloseste atat de gura, cat si de picioare pentru a-si desavarsi operele de arta. Din cauza unui tratament urmat de catre mama sa in timpul sarcinii, artistul s-a nascut fara maini, insa a invatat in timp sa se foloseasca de picioare pentru a realiza lucruri pe care multi dintre noi nu le pot face nici cu mainile. Picturile sale sunt cu adevarat exceptionale.

Pictura de Mojgan Safa, Foto: mojgansafa.co.uk
Pictura de Mojgan Safa, Foto: mojgansafa.co.uk

10. Mojgan Safa este o alta artista de exceptie pentru care handicapul nu a reprezentat niciodata un impediment. Dupa ce mama s-a a suferit un accident in timp ce era insarcianata, Mojan Safa s-a nascut cu anumite probleme ale sistemului nervos central si, in consecinta, nu si-a mai putut folosi mainile. Cu toate acestea, operele sale sunt cu adevarat fabuloase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.