Faimoasele opere de arta ale lumii sunt gazduite de muzeele de arta, iar numarul celor din urma depaseste ordinal miilor. Pentru iubitorii de arta si cultura, in randurile care urmeaza vom prezenta un top 10 muzee de arta din intreaga lume.

Luvru, Foto: officiel-galeries-musees.com
Luvru, Foto: officiel-galeries-musees.com

1. Cel mai important muzeu dedicat artei din intreaga lume este faimosul Muzeu Luvru (Musée du Louvre) din Paris, Franta. Pe langa minunatele opere de arta pe care faimosul muzeu le gazduieste, opere care apartin tuturor epocilor in asa fel incat se face o trecere detaliata prin intreaga istorie a artei, Muzeul Luvru are el insusi o istorie cat se poate de interesanta. Situarea pe malul stang al Senei face ca privelistea care inconjoara muzeul sa creeze o atmosfera cu adevarat feerica, iar cunoscutul Palat Luvru este cel care gazduieste si muzeul de arta. Din punct de vedere arhitectural, palatul si muzeul in sine pastreaza amprenta timpului, avand in vedere ca in secolul al XII-lea Palatul Luvru reprezenta o puternica fortareata. De-a lungul timpului, Palatul Luvru a fost considerat Casa Regala si abia incepand cu anul 1793 acesta a devenit ceea ce avea sa fie numit cel mai faimos muzeu din lume, Muzeul Luvru. Operele de arta gazduite de Muzeul Luvru sunt organizate in cadrul a opt departamente, asa ca iubitorii de arta trebuie sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a vizita expozitiile si galeriile care prezinta opere din toate epocile culturale. Peste 8 milioane de vizitatori calca in fiecare an pragul celebrului muzeu de arta.

Museul metropolitan de arta, Foto: fashionpluslifestyle.wordpress.com
Museul metropolitan de arta, Foto: fashionpluslifestyle.wordpress.com

2. Muzeul Metropolitan de Arta din New York ocupa cel de al doilea loc in topul celor mai importante muzee de arta de pe intregul glob. Muzeul este recunoscut in lumea intreaga datorita impresionantei colectii de opere de arta pe care acesta o gazduieste, numarul operelor depasind 2 milioane, acestea fiind organizate in cadrul a 17 departamente specifice. Muzeul reprezinta, de asemenea, o trecere in istoria artei a intregii umanitatii deoarece acesta gazuieste de la opere caracteristice Egiptului antic, pana la sculpturi si picturi clasice, precum si importante opere culese de pe teritoriul Africii sau Asiei. Mai mult decat atat, muzeul ofera vizitatorilor sai posibilitatea de a intra in lumea minunata a fiecarei culturi in parte deoarece, printre expozitiile prezente, se numara si cele ale costumelor populare, ale accesoriilor traditionale specifice ficareui popor, ale armelor si nu in ultimul rand ale instrumentelor muzicale, Muzeul Metropolitan de Arta reprezentand un „muzeu al cunoasterii” in adevaratul sens al cuvantului.

Muzeul Britanic, Foto: fatkot.wordpress.com
Muzeul Britanic, Foto: fatkot.wordpress.com

3. Un simbol pentru intreaga lume a artei este Muzeul Britanic (British Museum), un muzeu cu o istorie proprie interesanta si cu o colectie cu adevarat impresionanta. Muzeul este considerat unul dintre cele mai vechi din intreaga lume, luand nastere in anul 1753 datorita cunoscutului om de stiinta Sir Hans Sloane. Muzeul Britanic nu reprezinta doar unul dintre cele mai importante muzee de arta din lume, ci el este dedicat istoriei, culturii, artei si nu in ultimul rand oamenilor. Cele aproximativ 8 milioane de opere de arta pe care muzeul le gazduieste acopera intreaga existenta a umanitatii, avand in vedere ca acestea apartin tuturor culturilor si provin de pe toate continentele.

Citește și:  Totul despre Telescopul Spatial Spitzer
Galeria Nationala, Foto: blog.sina.com.cn
Galeria Nationala, Foto: blog.sina.com.cn

4. Se pare ca Londra reprezinta un adevarat centru al artei deoarece cel de al patrulea muzeu de arta celebru din lume este Galeria Nationala. Muzeul este recunoscut pentru impresionanta colectie de picturi pe care o gazduieste, picturi care apartin perioadei 1250 – 1900. Galeria Nationala a fost infiintata in anul 1824, scopul acestei institutii fiind acela de a oferi tuturor posibilitatea de a avea acces la cunoasterea culturii si a artei.

Tate Modern, Foto: missvuova.wordpress.com
Tate Modern, Foto: missvuova.wordpress.com

5. Nu parasim Londra si va prezentam o adevarata galerie de arta moderna – Tate Modern, considerata cea mai importanta si in acelasi timp cea mai vizitata galerie din intreaga lume. Aceasta gazduieste opere de arta moderna si contemporana din intreaga lume. Iubitorii de arta nu trebuie sa rateze vizitarea acestei impresionante galerii.

Muzeul National de Arta din Washington, Foto: franceindc.wordpress.com
Muzeul National de Arta din Washington, Foto: franceindc.wordpress.com

6. Galeria Nationala de Arta din Washington reprezinta un alt important centru artistic din lume. Desi a fost infiintat mai recent fata de alte muzee de arta importante, mai precis in anul 1937, colectiile pe care le gazduieste sunt cu adevarat valoroase si prezinta o frumoasa trecere prin cultura si arta intalnita in intreaga lume.

Muzeul National al Palatului, Taiwan, Foto: urbanresearch.wordpress.com
Muzeul National al Palatului, Taiwan, Foto: urbanresearch.wordpress.com

7. Cultura asiatica este una cu adevarat impresionanta, iar unul dintre cele mai importante muzee de arta din lume se afla in orasul Taipei din Taiwan si poarta numele de Muzeul National al Palatului. Desi nu gazduieste o colectie foarte bogata, cele peste 600 000 de opere de arta reprezinta adevarata istorie si cultura a Asiei, incepand din timpurile stravechi, pana in prezent.

Centrul cultural Georges Pompidou, Foto: wishurhere.wordpress.com
Centrul cultural Georges Pompidou, Foto: wishurhere.wordpress.com

8. Un alt important simbol pentru intreaga lume a artei se afla in Paris. Este vorba despre Centrul Cultural Georges Pompidou, cunoscut drept Centre Pompidou. Pe langa faptul ca acesta gazduieste o impresionanta colectie de arta moderna si contemporana, o colectie cu un puternic caracter multicultural, Centre Pompidou ofera tuturor celor care ii trec pragul accesul la informatie, reprezentand si un veritabil centru de informare.

Muzeul National din Coreea, Foto: alltouristattractions.org
Muzeul National din Coreea, Foto: alltouristattractions.org

9. Muzeul National din Coreea se afla, de asemenea, in topul celor mai importante muzee de arta din lume, si nu este de mirare, avand in vedere ca reprezinta o piatra de temelie pentru intreaga lume a artei datorita colectiilor pe care le gazduieste. Muzeul are o istorie interesanta, dar si o organizare foarte atractiva, cu o simbolistica aparte.

Muzeul Hermitage, Foto: pravdacity.wordpress.com
Muzeul Hermitage, Foto: pravdacity.wordpress.com

10. Topul celor mai importante muzee de arta din lume nu poate fi incheiat fara prezentarea celebrului Muzeu Hermitage din Sankt Peteresburg, Rusia. Muzeul Hermitage este, alaturi de Muzeul Luvru si Galeria Britanica, unul dintre cele mai vechi muzee din lume, fiind infiintat in anul 1764. Muzeul are o istorie foarte interesanta iar lumea pe care a creat-o si continua sa o creeze este, fara indoiala, o lume de basm. Faimosul muzeu de pe teritoriul Rusiei gazduieste cea mai mare si importanta colectie de picturi, bineinteles alaturi de alte opere de arta care apartin mai multor culturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.