Cea mai stralucitoare stea din Univers

Stelele sunt corpuri ceresti din Univers, care poate au oferit pana acum cea mai variata gama de informatii, avand in vedere multitudinea lor cat si felul in care isi duc veacul, insa cea mai stralucitoare stea din Univers nu este decat o functie ce poate fi furata cu repeziciune in functie de descoperirile ce au loc in astronomie. Stelele sunt corpuri foarte mari, oricat de mici ni s-ar parea ele, au o stralucire aparte si forma lor este de cele mai multe ori sferica. Stelele au in compozitia lor plasma care le ajuta sa produca o energie cu ajutorul fuziunilor atomice pe care le fac inauntru.

Stelele sunt vizible cu ochiul liber mai ales pe cerul intunecat, pe timp de noapte, cand ele isi pot etala toata stralucirea. Pentru noi, cei care le privim de jos, fara ajutorul unui instrument astronomic, stelele par doar niste puncte mici, care au o luminozitate ce oscileaza, ele sunt vazute ca fiind de nuante distincte, avand un diametru egal in functie de fluctuatiile luminii. Noi putem sa vedem pe cer aproape sase mii de stele insa cu siguranta sunt mult mai multe, acestea mentionate fiind vizibile doar cu ochiul liber.

Citește și:  Explozia primordiala – eternul mister al nasterii Universului

Desi ele se arata ca si cum ar tremura sau ar „face cu ochiul” se pare ca nu e deloc asa, avand in vedere ca au loc turbulente in atmosfera noastra. In plus trebuie sa mai adaugam si ca stelele oricat de multe ar fi niciodata nu vor avea aceeasi masa si nici o stea nu va fi identica cu alta. Cea mai populara stea din galaxia noastra este pe buna dreptate Soarele, cel de la care ne tragem noi viata, lumina, caldura, are cea mai mica distanta fata de planeta noastra, motiv pentru care el este vizibil asemenea unui disc si nu cum apar celelalte stele, ca si puncte. Soarta finala cat si evolutia unei stele este definita de masa pe care aceasta o are, ea fiind o trasatura definitorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.