Se spune ca artistii sunt cei mai rebeli, cei care nu trebuie sa se supuna regulilor. Insa, in realitate, lucrurile sunt total diferite pentru ca lumea artei este una cu adevarat fascinanta si pentru ca un artist sa fie apreciat la adevarata sa valoare, acesta este nevoit sa respecte anumite reguli. Asa ca daca ati ales drumul artei, in randurile care vor urma va vom prezenta care sunt cele mai importante zece reguli pentru a fi un artist desavarsit

1.Prima si una dintre cele mai importante reguli pe care fiecare artist ar trebui sa le respecte este simplificarea tuturor aspectelor vietii. Pentru a vedea lumea in esenta si nu in aparenta este bine sa priviti doar catre lucrurile importante si sa nu va complicati cu ceea ce nu conteaza. In acest fel, actul creatiei va putea fi desavarsit iar opera creata, indiferent de tipul acesteia, va fi cu adevarat impresionanta.

2. Creati atunci cand simtiti, atunci cand inspiratia va loveste. S-ar putea ca ideile sa va vina in cele mai nepotrivite momente si mai grav este ca ideile nu vor dura la nesfarsit si daca nu le puneti in practica imediat ele s-ar putea sa va paraseasca rapid. Asa ca este indicat sa aveti intotdeauna la dumenavoastra un jurnal de artist pentru a va putea nota ideile oricand si oriunde. Daca este cazul, incercati sa va opriti din activitatile pe care le desfasurati pentru a va implica pe deplin in procesul de creatie.

3. Procesul de creatie trebuie sa fie intotdeauna unul placut, deoarece niciun artist nu va putea crea din obligatie sau sub influenta unor factori nocivi. Insa, chiar daca procesul de creatie este foarte incitant si va poate face sa va ganditi numai la succes, este intotdeauna indicat sa luati in calcul si varianta esecului.

4. Artistii nu incheie niciodata procesul de invatare, ei aflandu-se intr-o continua evolutie. Se spune ca omul invata cat traieste insa in cazul artistilor acest aspect este vital. Asa ca pentru a fi un artist desavarsit, ignoranta nu isi are locul in viata dumneavoastra si incercati sa invatati din toate experientele vietii de zi cu zi.

Citește și:  Vasili Kandinski - pictorul care a refuzat o viață comodă

5. Artistul trebuie sa fie mereu deschis la opinii si trebuie sa asculte parerile celor din jur, chiar daca acestea sunt pozitive sau critica foarte aprig. Orice parere venita din exterior va va ajuta sa va priviti opera de arta dintr-un alt punct de vedere, iar ideile celor din jur sunt o nesecata sursa de inspiratie.

6. Chiar daca par a fi constructive, ideile si parerile negative, sau criticile nefondate aduse de persoanele din jurul artistului, pot avea o influenta negativa asa ca este indicat sa cereti intotdeauna parerea celor ce detin cunostinte in domeniul artistic in care activati. Inconjurati-va de persoane care va sustin in procesul de creatie.

7. Artistii sunt foarte entuziasmati de operele lor, insa este indicat ca publicului sa ii fie prezentate doar acele opere care sunt cu adevarat exceptionale si exprima pe deplin caracterul artistic al autorului operei. Doar in acest fel opera de arta, indiferent de tipul acesteia, va fi apreciata la adevarata valoare.

8. Semnarea unui contract de promovare reprezinta un pas important care influenteaza evolutia ulterioara a artistului. Daca alegeti o galerie de arta sau un sponsor serios, asigurati-va ca seriozitatea este caracteristica dumneavoastra prinicipala.

9. Asumati-va riscuri insa fiti consecventi. Publicul iubitor de arta doreste sa fie surprins iar un artist care risca atunci cand vine cu un proiect nou are sanse de reusita. Insa consecventa este si ea o caracteristica a artistilor care doresc sa cunoasca ascensiunea in domeniul artistic. De aceea, indiferent de domeniul ales, trebuie sa va stabiliti un scop precis si un stil propriu.

10. Pentru a avea in succes in aceasta fabuloasa lume a artei trebuie sa fiti intotdeauna constienti de valoarea artistica pe care opera dumneavoastra o transmite. Doar in acest fel veti putea evolua.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.