Poate ca pentru unii ziua de 1 martie reprezinta doar martisorul, venirea primaverii, iar ziua de 24 decembrie reprezinta nasterea Domnului Iisus Hristos, trebuie sa stim ca exista in aceste zile evenimente importante pentru intregul glob pamantesc, care au poate ca semnificatie aspecte mai generale. In continuare va vom preciza, pentru fiecare luna a anului, care sunt cele mai importante zile de pe glob, care merita cinstire, respect si pomenire:

  • In luna martie, avem trei evenimente importante acestea sunt mai exact: pe 1 martie – se sarbatoreste Ziua Mondiala a Pasarilor, pe data de 22 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei, imediat dupa care vine Ziua Mondiala a Meteorologiei, deci pe 23 martie.
  • In luna mai avem mai multe evenimente importante sarbatorite la nivel international iar dintre acestea amintim desigur: pe data de 15 mai celebram Ziua Internationala de Actiune pentru Clima, in data de 23 mai celebram importanta zi Mondiala a Biodiversitatii. In data de 24 mai, avem o alta zi importanta si anume cea care sarbatoreste parcurile nationale, iar data de 31 mai a fost oficial si ea declarata ca fiind Ziua Mondiala Impotriva Fumatului.
  • Sa nu uitam totusi de 1 aprilie, aceasta fiind o zi importanta pentru pasari, fiind ziua lor mondiala, iar 22 aprilie, fiind ziua in care se sarbatoreste la nivel global ziua Pamantului. In data de 24 aprilie avem o alta zi importanta si anume cea  a protectiei Animalelor de Laborator, de asemenea tot o sarbatoare mondiala.
  • In data de 1 iunie se celebreaza Ziua Mondiala a Copilului. In aceeasi luna mai avem inca sase evenimente, dupa cum urmeaza: la data de 5 iunie se sarbatoreste ziua mediului, la nivel mondial, la data de 8 iunie se sarbatoreste ziua oceanelor tot la nivel global, la data de 9 iunie este oficial ziua Europei, in data de 21 iunie se pare ca se sarbatoreste ziua astrului care ne mentine viata si anume ziua Soarelui. In data de 29 iunie este ziua Dunarii, un eveniment de asemenea international.
  • In luna iulie avem un singur eveniment insa deloc neglijabil avand in vedere ca se celebreaza ziua mondiala a populatiei planetei, mai exact in 11 ale lunii.
  • De asemenea, luna august nu este nici ea prea bogata din punct de vedere al sarbatorilor, contine o singura zi importanta si anume in data de 9 sarbatorim gradinile zoologice din lume.
  • In septembrie insa avem iar o serie de evenimente dupa cum urmeaza: in data de 16 sarbatorim ziua internationala a stratului de ozon, in data de 18 septembrie avem un eveniment dedicat geologilor, acesta fiind de asemenea o zi mondiala, in data de 23 septembrie este sarbatorita ziua curateniei la nivel global, iar in 26 septembrie avem din nou un eveniment ecologic, ziua muntilor si nu oricum, ci curati, un eveniment de asemenea mondial.
  • Luna octombrie debuteaza cu ziua habitatului, iar in 3 ale lunii este ziua cocorilor, o zi mondiala, urmand ca in data de 4 octombrie sa fie sarbatorite toate animalele salbatice la nivel global. In data de 8 octombrie se sarbatoreste reducerea dezastrelor naturale, la nivel global si aceasta, la data de 16 octombrie se sarbatoreste alimentatia, in data de 17 octombrie se celebreaza eradicarea saraciei, o zi internationala, iar in ultima zi a lunii avem o sarbatoare la fel de importanta si anume Ziua Internationala a Marii Negre, din 31 octombrie.
  • In 8 noiembrie, un singur eveniment al lunii de altfel, este sarbatorita ziua zonelor urbane la nivel mondial.
  • In luna decembrie trei evenimente importante marcheaza trei zile si anume, in data de 5 decembrie avem ziua voluntarilor, la nivel global, in data de 10 decembrie avem ziua dedicata drepturilor omului, tot la nivel mondial, iar finalmente in luna decembrie in 29, se celebreaza la nivel mondial Ziua Diversitatii Biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.