Atomii au in componenta lor particule elementare care se numesc electroni si quarci. Quarcii la randul lor formeaza grupuri din cate trei, ce se afla sub actiunea gluonilor, iar acestia sunt particule de forta insa nu au masa. Grupurile de quarci formeaza si ele particule care poarta denumirea de neutroni si de protoni. Toate acestea sunt grupate intr-o regiune compacta care se afla in centrul atomului si se numeste nucleu. Astfel ca cea mai mare parte care reprezinta restul din atom reprezinta un spatiu gol si in acesta se rotesc electronii.

Ei sunt cei care poarta o sarcina negativa, electrica, iar masa lor este foarte mica, iar in cele din urma putem spune ca aproape toata masa atomului este reprezentata de neutroni si de protoni. In cadrul unui atom se afla un numar egal de protoni, acestia avand o sarcina pozitiva si un numar egal de electroni care au sarcina negativa. Prin urmare ei sunt neutri din punct de vedere electric. In cazul in care acestia pierd sau castiga electroni astfel putem spune ca devin particule care devin finalmente particule care au sarcina electrica si se numesc ioni.

In continuare vom da o serie de definitii pentru a intelege mai bine ce inseamna fiecare reactie ce se produce in Univers. Astfel avem ionizarea care reprezinta modalitatea prin intermediul careia un atom poate sa devina ion pozitiv, dar numai daca electronul reuseste sa absoarba energie din cadrul unui foton care are o energie mai mare si care este injectat de la atom, cu tot cu sarcina sa. Absorbtia si emisia reprezinta starile diferite de energie in care pot exista electronii din atomi. Daca se misca intre stari de energie ei pot sa absoarba sau sa emita pachete ori cuante de energie. Aceste pachete de energie poarta denumirea de fotoni. Invelisul electronic intern reprezinta zona in care orbiteaza doi electroni, iar invelisul electronic periferic reprezinta zona in care orbiteaza patru electroni.

Spatiul gol reprezinta cea mai mare parte dintr-un atom. Nucleul reprezinta o minge formata din sase protoni, reprezentati prin culoarea violet si din sase neutroni care sunt reprezentati prin culoarea galbena, acestia fiind strans uniti. Electronii sunt cei care au o sarcina negativa si care au o masa mai mica de o mie de ori fata de un proton sau fata de un neutron. Protonii si neutronii sunt formati din trei quarci acestia fiind uniti de gluoni, iar quarcii au alternativ forma rosie, albastra sau verde, fiind fiecare mereu diferiti la culoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.