Curiosity a fotografiat o creatura ciudata pe Marte, dupa cum a deescoperit printre pozele trimise spre pamant de roverul american un pasionat japonez. Se pare ca pozele arata un rozator martian care fie este camuflat fie este fosilizat… sau poate ca este doar o piatra mai ciudata, asa cum s-a intamplat de multe ori cu multe imagini ciudate captate de roverul singuratic de pe Planeta Rosie.

Imaginea care se afla si pe pagina UFO Sightings Daily, acolo unde se pot gasi numeroase poze facute de Curiosity, seamana cu un sobolan martian, asa cum a fot botezat, aparand drept o creatura cu o coada lunga si patru picioare care se afla printre rocile de pe planeta. Creatura ar putea fi un rozator, insa poate semana si cu o soparla, spun bloggerii alarmati de poza.

Aceasta noua imagine hraneste si mai mult scepticii care considera ca autoritatile americane ascund cum ca pe Marte ar exista viata, insa acest lucru este tinut secret, cu atat mai mult cu cat, intr-o imagine din decembrie anul trecut, ar mai fi fost zarit un alt rozator similar acestuia.

Site-ul prezentat mai sus speculeaza ca aceste imagini izbitor de realiste ar putea fi de fapt rezultatul nefericit al unor mici experimente desfaurate de NASA pe Marte, experimente ce ar fi inclus transportarea unor animalute de talie mica pe planeta rosie pentru a se veea daca acestea s-ar adapta intr-un timp record la conditiile de pe marte.

Creatura pe marte, Foto : NASA
Creatura pe marte, Sursa FOTO : NASA

Alti cunoscatori spun ca imaginea ar putea, intr-adevar, prezenta rezultatele unui experiment secret, sau ar putea desemna o asociere de roci fericita, pe care mintea umana sa o asocieze siluetei unui animal.

La inceputul lui 2013, NASA  a anuntat ca s-a descoperit cu ajutorul roverului Curiosity ca viata ar fi putut exista candva pe Marte, dupa cum arata cele mai recente indicii. In februarie s-au analizat probele extrase din rocile martiene in experimentul anterior, descoperindu-se ca in compozitia acestora se afla si elemente chimice fara de care viata asa cum o stim noi nu ar putea exista.

Citește și:  Cassini si misiunile ei

Roverul Curiosity este cel mai puternic, sofisticat si tehnologizat vehicul robotic trimis pe Marte, acesta cantarind nu mai putin de 6 tone. Producerea sa a costat nu mai putin de 2,5 milioane de dolari iar misiunea sa se va intinde pe doi ani de zile. Curiosity a ajus in zona ecuatorului martian si are drept misiune descoperirea, confirmarea sau infirmarea posibilitatii existentei vietii pe Marte intr-o perioada anterioara ajungerii sale pe planeta. Inca de cand a ajuns pe planeta, roverul a  reusit sa parcurga o distanta de 700 de metri.

Acesta se afla acum in zona numita craterul Gale, iar in curand va ajunge la baza muntelui Sharp, care are o inaltime de peste 5500 metri. Pana cand acesta va ajunge aici va  mai trece o buna vreeme, caci acesta parcurge in medie o distanta de 0, 15 kilometri in fiecare ora. Cum o zi solara pe Marte are in medie 24 de ore, robotul trebuie sa petreaca o buna parte din aceasta perioada si pentru a face fotografii si a se misca, insa si pentru a isi incarca bateriile cu energie solara, ceea ce prelungeste si mai mult perioada necesara  atingerii obiectivului impus.

Rozatoare pe marte, Sursa FOTO : UFO Sightings Daily
Rozatoare pe marte, Sursa FOTO : UFO Sightings Daily

La baza muntelui Sharp aflat in craterul Gale – crater situat la sudul ecuatorului planetei, acesta are un diametrul aproximativ de 154 de km si se crede ca ar avea o varsta de cel putin 3.5 milioane de ani. Se crede ca intre muntele Sharp si peretele nordic al craterului s-a format candva o vale care ” curge” de la dealurile craterului si pana la campia dintre munte si peretele nordic si care ar da semne ca ar fi fost creata de apa lichida. Misiunea lui Curiosity este aceea de a verifica muntele si zonele inconjuratoare. Baza muntelui Sharp este formata din straturi diferite de sedimente si ar prezenta, din primele imagini si cercetari, ca in trecut, aici a existat apa lichida, semn ca viata – fie ea si in forma microbiana – ar fi putut exista.

4 COMENTARII

  1. Eu cred ca este doar o roca, nu are cum sa fie viata pe marte, mai ales daca ne gandim logic ca unde este un animal sunt mai multe nu ? In plus e de atata timp pe marte si nu a gasit nimic, si acum dintr-o data vedem o creatura …

  2. Eu cred ca exista viata pe Marte, am vazut o data un documentar pe youtube care arata ca exista sanse sa fie viata pe marte. Probabil nu au evoluat creaturile de acolo dar cine stie epste ceva zecii de mii de ani, vor invada pamantul. Eu cred ca exista viata si pe alte planete, voi nu ?

    Dar Acel robot, nu si filmeaza ? Ca poate asa era mai clara treaba ce e chestia respectiva.

  3. voi nu vedeti ca e facuta in photoshop, si un copil stie deja sa faca in photoshop, si de ce e asa mica poza ha ? ca sa nu iti dai seama ca e o facatura, lol, da imi place cum puneti botul la toate vrajelile, whohoo, gata sunt animale pe marte, vreau si eu unul hahaha

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.