Dinozaurul SellosaurusPaleontologul Frederich von Huene a descoperit, in anul 1908, in Germania, fosilele dinozaurului Sellosaurus, creatura asemanatoare unui Plateosaurus, acesta fiind un dinozaur erbivor, de mari dimensiuni, extrem de cunoscut datorita numarului mare de schelete fosile care au fost descoperite. A trait in Triasicul superior, in urma cu 225 de milioane de ani si era un prosauropod, acesta din urma reprezentand un grup de dinozauri erbivori, inruditi cu sauropodele. Apartinand categoriei prosauropodelor, care erau erbivore si acest dinozaur se hranea cu plante, hrana sa fiind formata din conifere.

Dinozaurul Sellosaurus 1Corpul dinozaurului Sellosaurus era de mari dimensiuni, masurand 6,5 metri in lungime, 1,2 metri in inaltime si cantarind 200 de kilograme. Traia in zonele aride, iar mersul sau era atat biped, cat si patruped. Corpul alungit era puternic, iar gatul avea forma literei “S”. Membrele dinozaurului erau voluminoase si se deplasa incet, petrecandu-si marea majoritate a timpului pentru a cauta hrana. La un deget avea o gheara mare, pe care o folosea atat pentru aparare, cat si pentru a cauta hrana. Corpul masiv se termina cu o coada lunga.

Citește și:  Elasmotherium, specie de rinocer care a trăit în Pliocen

Dentitia dinozaurului Sellosaurus era potrivita pentru a se hrani cu plante, iar pentru a avea o digestie eficienta, avea pietre stomacale, numite gastroliti, care macinau plantele tari, precum coniferele cu care se hraneau. Cu aceste pietre, transformau coniferele in bucati mici, care se digerau usor. Pana in prezent, paleontologii au descoperit peste 20 de schelete, ce le-au permis sa cunoasca mai bine acest dinozaur, fiind unul dintre cei mai bine cunoscuti prosauropozi. Cu toate ca nu erau siguri in privinta unei relatii de rudenie intre acest dinozaur si Plateosaurus, paleontologii au constatat ca aceste creaturi semanau foarte bine.

Totodata, scheletele dinozaurului Sellosaurus pe care le-au descoperit paleontologii se aflau doar in Germania, iar pentru o buna perioada de timp, acest dinozaur a fost confundat cu Efraasia, insa s-a constatat ca sunt doi dinozauri diferiti.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.