Insula Mică a Brăilei este una dintre cele mai importante atracţii turistice ale judeţului Brăila. Supranumită şi „poarta de intrare” a Deltei Dunării, Insula Mică a Brăilei se întinde pe o suprafaţă de 9.559 de hectare, dintre care 6.566 de hectare reprezintă păduri şi 2.921 de hectare luciu de apă. În anul 1994, zona a fost declarată „Rezervaţie mixtă zoologică şi botanică”.

Insula Mică a Brăilei este o regiune cu o bogată gamă floristică şi faunistică, aici fiind identificate aproximativ 150 de specii de plante şi peste 200 de specii de păsări. În partea din aval a Insulei, turiştii pot admira o colonie mixtă de cormorani, egrete şi stârci şi lebedele de pe lacul Cucova.

insula-mica-a-brailei.jpg

În sudul Insulei Mici a Brăilei, se află o altă zonă de conservare specială, cu o suprafaţă de 4.225 de hectare, unde există două cabane turistice, Egreta şi Gura Gârluţei, trei turnuri de observare pentru birdwatching şi mai multe trasee marcate.

Accesul spre Insulă se poate realiza prin Stăncuţa DJ 212, 4 km, Gropeni DJ 212, Giurgeni sau Hârşova E60.

Citește și:  Biserica Ortodaxa Sf. Gheorghe din Mangalia : Obiective turistice Constanţa

Alături de Insula Vărsătura, Insula Chiciu, Insula Orbului, Insula Calia, Insula Fundu Mare şi Insula Harapu, Insula Mică a Brăilei face parte din Balta Mică a Brăilei, zona umedă de interes internaţional (sit RAMSAR).

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.